Εμπόλεμη Ζώνη

Πλημμύρες: Νεκροί στην Κάτω Βαυβαρία – Βενετία ο Σηκουάνας!

Εγ-κλιματική αλλαγή και το παιγνίδι χοντραίνει

Τη ζωή ακόμη τεσσάρων ανθρώπων -μετά τα τέσσερα θύματα την Κυριακή- στοίχισαν οι νέες πλημμύρες χθες το βράδυ στην περιφέρεια της Κάτω Βαυαρίας οι οποίες προκάλεσαν εκ νέου χάος και καταστροφή.

Συγκεκριμένα,  σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέσυραν τρεις νεκρούς σε σπίτι που είχε πλημμυρίσει στην περιοχή Σίμπαχ αμ Ιν, ενώ σε ένα ρέμα στην κοινότητα Γιούλμπαχ της ίδιας περιφέρειας βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας.

Απροετοίμαστες οι αρμόδιες αρχές

Από την περασμένη Κυριακή δεκάδες περιοχές στη νοτιοανατολική Βαυαρία πλημμύρισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους ενώ σε πολλές περιοχές η στάθμη του νερού δεν έχει υποχωρήσει ακόμη. Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν εκτιμάται ότι ανέρχονται σε ύψος εκατομμυρίων ευρώ και περίπου 9.000 νοικοκυριά της περιφέρειας έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση.

«Κανείς δεν είχε υπολογίσει τόσο μεγάλη ορμητικότητα», δήλωσε στη DW ο εκπρόσωπος της τοπικής διοικητικής αρχής Ρόταλ Ιν.

«Ό,τι είχαμε στη διάθεσή μας έχει επιστρατευθεί», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αστυνομική Διεύθυνση Κάτω Βαυαρίας.

Ιδιαιτέρως σοβαρά επλήγη το βράδυ της Κυριακής το χωριό Μπράουνσμπαχ της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Σύμφωνα με τη Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον έως την προσεχή Κυριακή.

«Φούσκωσε» ο Σηκουάνας και το Παρίσι έγινε… Βενετία

Paris

Σε ορμητικό ποτάμι έχει μετατραπεί το Παρίσι με τους πολίτες να κάνουν τις μετακινήσεις τους μετ΄εμποδίων, αφού οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. 

Oι ισχυρές βροχοπτώσεις και η συνεχιζόμενη κακοκαιρία έχουν προκαλέσει πλημμύρες και λασπόνερα σε κατοικημένες περιοχές στην κεντρική και τη βόρεια Γαλλία, με τις αρχές να έχουν θέσει δύο περιφέρειες των Παρισίων σε κόκκινο συναγερμό. 

Οι δημοτικές αρχές της «πόλης του φωτός» έχουν κλείσει δρόμους στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα και συνιστούν επιφυλακή μέχρι και αύριο. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι βόλτες με τα καραβάκια στον Σηκουάνα δεν πραγματοποιούνται καθώς η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα. 

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η στάθμη του Σηκουάνα έχει ανέβει κατά 4,3 μέτρα πάνω από το συνηθισμένο. 

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, η Πυροσβεστική κλήθηκε για επιχειρήσεις σε 8.000 περιπτώσεις το τελευταίο διήμερο από τα βελγικά σύνορα μέχρι τη Βουργουνδία. 

Οκτώ ημέρες πριν την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πλημμύρες.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Παρίσι με το Μπορντό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτείνεται βόρεια της Ορλεάνης έχει διακοπεί τα τελευταία δύο 24ωρα λόγω των πλημμυρών. Σπίτια, σχολεία και ένας οίκος ευγηρίας εκκενώθηκαν στην πόλη Μονταργκί, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Παρισιού. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η Γαλλία διένυσε τον μήνα Μάιο με τις περισσότερες βροχοπτώσεις από τότε που ξεκίνησε η συγκέντρωση δεδομένων, πριν από 150 χρόνια. Επιπλέον, προειδοποίησε ότι το ύψος των υδάτων του Σηκουάνα αναμένεται να ξεπεράσει αύριο τα 5,60 μέτρα, το ανώτερο επίπεδο, χωρίς να υπερβεί τα 6 μέτρα, κάτι που θα σήμαινε ότι το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο θα πλημμύριζε και πολύ πιο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ των 8,60 μέτρων που καταγράφηκε το 1910.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares