Εμπόλεμη Ζώνη

Εικόνες πλήρους καταστροφής από τη νεροποντή στη Μεγαλόπολη

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος – Οι κάτοικοι της περιοχής μετρούν τις πληγές τους από το «χτύπημα» της καταρρακτώδους βροχής – Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε σπίτια, δρόμους, μαγαζιά και σοδειές αγροτών 

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Αρκαδία το βράδυ του Σαββάτου. Οι δρόμοι σε πόλεις και χωριά μετατράπηκαν σε ποτάμια, με τα ορμητικά νερά να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους και να «εισβάλλουν» επιθετικά στα σπίτια προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και θέτοντας την Πυροσβεστική επί ποδός. 

Τα περισσότερα μαγαζιά της Κεντρικής Πλατείας της Τρίπολης, ο υποσταθμός  της ΔΕΗ, το ξενοδοχείο, πλημμύρισαν και βούλιαξαν στα νερά και στο σκοτάδι. Μέχρι αργά το βράδυ και πάρα τις προσπάθειες της ΔΕΗ, δεν υπήρχε καθόλου ηλεκτροδότηση στην περιοχή, ενώ λόγω της κακοκαιρίας κατέρρευσε και τμήμα της στέγης κοσμικού κέντρου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περί τα 1.000 άτομα, καλεσμένα σε γαμήλια δεξίωση. Δεν τραυματίστηκε κανείς.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα όμως εντοπίζεται στη Μεγαλόπολη, όπου ο δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η καταρρακτώδης βροχή και το χαλάζι σε μέγεθος… κάστανου σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους έθεσαν την περιοχή σε συναγερμό.

Πλημμύρισαν υπόγεια και ισόγεια σπιτιών, ενώ έπεσαν και σκεπές. Περισσότερες από 60 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ οι πυροσβέστες απομάκρυναν από τα σπίτια τους τουλάχιστον 12 ηλικιωμένους.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές και για τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής καθώς καταστράφηκαν πολλά στρέμματα καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ χάθηκαν και αρκετά πουλερικά.

[modal_text_link name=”” class=”” id=””][/modal_text_link]

Υπήρξε διακοπή παροχής ρεύματος σε όλη την περιοχή η οποία αποκαθίσταται σταδιακά, ενώ για αρκετή ώρα δεν υπήρχε και δυνατότητα επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα.

Για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Μεγαλόπολης αμέσως μετά την σήραγγα Ραψομμάτη προς Μεγαλόπολη. Λόγω της κακοκαιρίας το οδόστρωμα γέμισε λάσπες από το χώμα που έπεσε από το βουνό ενώ υπήρξε και συσσώρευση υδάτων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά αυτοκίνητα σε μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου και σταδιακά οι αστυνομικοί απομάκρυναν τα αυτοκίνητα, επιστρέφοντας τα στην Τρίπολη, ενώ συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο σταδιακά απεκατέστησαν τις ζημιές.

Η ευθύνη των σιωπηλών συνενόχων που ενώ γνωρίζουν για τη συνεχή χειραγώγηση του κλίματος όχι μόνο σιωπούν αλλά προσπαθούν να εμφανίσουν όσους μιλούν θαρραλέα ως τρελούς συνωμοσιολόγους, ΟΛΟΈΝΑ ΑΥΞΆΝΕΤΑΙ!

Θα έλεγα, «τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή;» αλλά έχουμε να κάνουμε με ασυνείδητα άτομα προφανώς, που ο φόβος και η βολή είναι υπεράνω ψυχής, δείγμα των καιρών μας, των άδειων από αξίες και πνευματικότητα καιρών μας.

Όμως οι καιροί είναι όπως όλοι οι άλλοι τροχοί, είναι τα “τσάκρα” του χρόνου, κι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ΓΥΡΊΖΟΥΝ!

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια