Εμπόλεμη Ζώνη

Φονικός σεισμός στο Περού – 8 νεκροί & 40 τραυματίες

Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναπαραγωγή ολόκληρων ή μέρους των άρθρων καθώς και του υλικού της ιστοσελίδας μας βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Οκτώ νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νότιο Περού

Σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας «προς το παρόν οι νεκροί ανέρχονται σε 8 και οι τραυματίες σε 40, ωστόσο αυτός ο απολογισμός μπορεί να αλλάξει μετά τον σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή Αρεκίπα καθώς στη συνέχεια προκλήθηκε κατολίσθηση από την οποία καταστράφηκαν περίπου πενήντα σπίτια και αποκλείστηκαν δρόμοι».

Σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο του Περού, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Σιβάι, την πρωτεύουσα της επαρχίας Καϊγιόμα και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε μόνον 8 χιλιόμετρα.

Έπειτα από αυτόν σημειώθηκαν πολλοί μετασεισμοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

«Αισθανθήκαμε έναν πολύ ισχυρό σεισμό που προκάλεσε ζημιές σε όλη την κοιλάδα Κόλκα και προκάλεσε τη διακοπή της επικοινωνίας με τα γειτονικά χωριά και ζητήσαμε να σταλούν μηχανήματα για να μπορέσει να υπάρξει πρόσβαση σε αυτά. Υπάρχουν νεκροί», δήλωσε στον ραδιοσταθμό RPP ο δήμαρχος της Καϊγιόμα Ρομούλο Τίντα.

Η περιφερειακή κυβερνήτης της Αρεκίπα, Γιαμίλα Οσόριο, αναφέρθηκε από την πλευρά της σε πολλούς νεκρούς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω, και πρόσθεσε ότι “περισσότερα από 80 σπίτια” έχουν καταστραφεί.

Στην ίδια κατηγορία