Εμπόλεμη Ζώνη Χημικοί αεροψεκασμοί

Στο “μάτι” του Κυκλώνα η Κρήτη – Δυο τραυματίες

Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός από το χτύπημα του κυκλώνα στην περιοχή της Κρήτης, ο οποίος προκάλεσε πολλά και σοβαρά προβλήματα τόσο στο λιμάνι του Ηρακλείου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της πόλης

Χαρακτηριστικό είναι ότι τρία πλοία αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά την παραμονή τους στο λιμάνι με ένα από αυτά να αγκυροβολεί τελικώς στο λιμάνι των Λινοπεραμάτων.

Ένα επιβατικό τουριστικό προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ αυτό που δυσκόλεψε περισσότερο τους Λιμενικούς ήταν με τρίτο σκάφος, καθώς υπήρξε τραυματισμός ενός Λιμενικού, ενώ ένας άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν το προσωπικό του Λιμεναρχείου Ηρακλείου χρειάστηκε να επέμβει, καθώς σκάφος στη Μαρίνα αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Την ώρα που το προσωπικό προσπαθούσε να προσδέσει το σκάφος, ένας 62χρονος άνδρας που επέβαινε σε αυτό, προσπάθησε να βοηθήσει με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό. Η επέμβαση ήταν άμεση και έτσι ο 62χρονος διασώθηκε πολύ γρήγορα. Επίσης, από το ίδιο περιστατικό, τραυματίστηκε στο μάτι ένας Λιμενικός.

Να σημειωθεί ότι στο λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα, καταγράφηκαν ριπές ανέμων άνω των 60 μιλίων/ώρα.

Έως και 100 χλμ/ώρα η ταχύτητα των ανέμων

Με ριπές ανέμων να ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα και με ισχυρές βροχοπτώσεις οι οποίες αν και διαρκούν  λίγα λεπτά φέρνουν ποσότητες νερού που αντιστοιχούν στο 1/3 το βροχών που σημειώνονται ετησίως στην Αθήνα είναι οι τρομακτικές δυνάμεις του κυκλώνα που από το πρωί της Δευτέρας… χτυπά τη Νότια Ελλάδα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις τελευταίες ώρες οι μετεωρολόγοι το τύπο τροπικού κυκλώνα που πλήττει τη Μεσόγειο και ιδιαίτερα τη νησιωτική Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο στη χώρα μας είχε να εμφανιστεί από το 1995. Πριν από εικοσιένα χρόνια ένας ανάλογο φαινόμενο είχε πλήξει τότε το Ιόνιο Πέλαγος. Με τη μόνη διαφορά ότι ο τότε κυκλώνας δεν είχε περάσει από κατοικημένες περιοχές σε αντίθεση με το σημερινό όπου διασχίζει ήδη την στεριά της Κρήτης και το αμέσως χρονικό διάστημα θα περάσει πάνω από νησιά των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα από την Κάρπαθο.

To πέρασμα της Καταιγίδας, όπως καταγράφεται από κάμερες της Κρήτης

camera_creta

Σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις με τα χιλιοστά της βροχής να ξεπερνούν σε κάποια σημεία τα 160. Δηλαδή έπεσαν 160 τόνοι βροχής σε μια έκταση ενός στρέμματος.

Άννα, να ένα μήλο!

haarp

haarp-2

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares