Εμπόλεμη Ζώνη Παρατηρητήριο σεισμών

Σεισμός 7 ή 7,2 Ρίχτερ Στο Ελ Σαλβαδόρ – Χαίρε βάθος αμέτρητο!

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε την Πέμπτη στο Ελ Σαλβαδόρ. 

Η σεισμική δόνηση εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή 153 χιλιόμετρα από το Puerto El Triunfo ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού είναι 33 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι δεν έχουν μέχρι στιγμής λάβει αναφορές για σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κόστα Ρίκα.

“Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός είχε μέγεθος 7,2 βαθμών και εστιακό βάθος 33 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 154 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο, στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το USGS”, γράφει το iefimerida.gr. Τώρα γιατί εμείς βλέπουμε άλλα νούμερα, Κύριος ξέρει.

Το δε cnn.gr αναφέρει: Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 154 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Πουέρτο Τριούμφο και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 48 χιλιόμετρα σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Άψογα! Συνεχίστε έτσι την απόλυτα έγκυρη επιστημονική και δημοσιογραφική ενημέρωση, ώστε ουδείς ποτέ να βγάζει άκρη! Που στο δια… είναι και αυτά τα Ελληνικά Hoaxes να μας πουν με ακρίβεια πόσο σεισμό κάνει κάθε φορά και σε τι βάθος; Άχρηστοι! Μια δουλειά σωστή δεν μπορούν να κάνουν!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Νικαράγουα

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγα κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη χώρα εξαιτίας του σεισμού, αλλά και λόγω του κυκλώνα Ότο ο οποίος πλήττει από νωρίτερα σήμερα περιοχές του κεντροαμερικανικού κράτους.

Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξουν επικίνδυνα σεισμικά κύματα σε ακτίνα 300 χλμ. από το επίκεντρο. Σύμφωνα με το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό (PTWC) σεισμικά κύματα ύψους έως κι ενός μέτρου είναι πιθανό να πλήξουν τις ακτές της Νικαράγουας και του Ελ Σαλβαδόρ οι οποίες βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Ελ Σαλβαδόρ κάλεσαν τους κατοίκους των παραθαλάσσιων κοινοτήτων να απομακρυνθούν από τις περιοχές αυτές λόγω του κινδύνου τσουνάμι.

Πετάει η ομάδα της… -πως την είπε ο άλλος που ετοιμάζει διαφυγή της ελίτ στον Άρη;– της μπλε και πράσινης μπάλας!

Πάρτε κι έναν Ότο:

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια