Εμπόλεμη Ζώνη Παρατηρητήριο σεισμών

Φονικός σεισμός 7,1 στο Μεξικό

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Έχουμε ένα σχεδόν deja vu: Πριν ήταν πρώτα Χάρβεϊ και μερικές μέρες μετά σεισμός στο Μεξικό, τώρα Μαρία και σεισμός στο Μεξικό

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:11 (ώρα Ελλάδος) στην περιοχή της Πουέμπλα, στο Μεξικό.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το χωριό Αγιούτια και στα 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πουέμπλα. Το δε εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 60 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό κέντρο, το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με αναφορές, έχουν σημειωθεί καταστροφές και καταρρεύσεις σε κτίρια τόσο στο Μέξικο Σίτι όσο και σε άλλες περιοχές. Στην πρωτεύουσα της χώρας ζουν πάνω από 20 εκατ. άνθρωποι, ενώ στους δρόμους επικρατεί πανικός.

Οι κάτοικοι στις πόλεις εκκένωσαν με κάθε τρόπο τα κτίρια, ενώ εθελοντές ξεκίνησαν ήδη να αναζητούν εγκλωβισμένους σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Κατάρρευση πρόσοψης κτηρίου:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=KhU9QbOSuyI

Φωτογραφίες δείχνουν τα πρώτα θύματα, καθώς αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από δομικά υλικά. Όπως φαίνεται στην εικόνα, δύο άτομα φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλοι τραυματίες μεταφέρονται με φορεία.

Στο μεταξύ ο κυκλώνας «Μαρία» με ανέμους 250χλμ. σαρώνει ξανά την Καραϊβική. Εν ολίγοις, μια από τα γίδια σε όλα!

Δείτε με τι χαριτωμένο τρόπο ανακοινώνει το meteo.gr ότι ο κυκλώνας Μαρία “ενισχύθηκε” σε κατηγορία 5:

Χρόνια Πολλά, βρε, να τα εκατοστίσει! Πάρτε κι εσείς άλλα 5 από μας!

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια