Weather Warfare

Ο  Γιάννης Καλλιάνος μας εξηγεί γιατί δεν μας ήρθε ο Σιβηρικός χιονιάς κι εμείς… “συμφωνούμε”!

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικός κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

 

​Το πολικό κύμα ψύχους έχει κυκλώσει την Ευρώπη αλλά όχι στην Ελλάδα  – Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αποκαλύπτει τη μάχη των αερίων μαζών που έγινε πάνω από την χώρα μας – Εμείς συμφωνούμε ότι… συμφωνούμε, αλλά διαφωνούμε στον τρόπο με τον οποίο που συμφωνούμε…

Ένα πολικό κύμα ψύχους από τη Σιβηρία απλώνεται πάνω από την κεντρική και δυτική Ευρώπη προκαλώντας καιρικές συνθήκες εξαιρετικά σπάνιες ακόμα και για τις βόρειες χώρες. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες τα μοντέλα των μετεωρολόγων προέβλεπαν ένα από τα χειρότερα κύματα ψύχους που έχουν «χτυπήσει» ποτέ την ήπειρό μας.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, συνολικά στην Ευρώπη το κύμα ψύχους, που αποκαλέστηκε «Το Θηρίο της Ανατολής» από τα βρετανικά ΜΜΕ, «Η Αρκούδα της Σιβηρίας» στην Ολλανδία, το «Κανόνι του χιονιού» στη Σουηδία ή «Μόσχα-Παρίσι» στη Γαλλία, προκάλεσε τουλάχιστον 60 θανάτους σε Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Λιθουανία, Γαλλία, Σλοβακία, Ισπανία, Ιταλία, Ρουμανία, Σερβία , Σλοβενία, Ολλανδία, Αγγλία και Σουηδία.

Γιατί δεν έφτασε στην Ελλάδα; Βλέποντας το σιβηρικό χειμώνα να σαρώνει την Ευρώπη και να προκαλεί θανάτους και καταστροφές, πολλοί ρωτούν γιατί το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας δεν έφτασε και στη χώρα μας.

Εμείς πάλι αναρωτιόμαστε γιατί τα ΜΜΕ μιλάνε μόνο για το πολικό ψύχος της Ευρώπης, τη στιγμή που το ίδιο ακριβώς σαρώνει ΗΠΑ και Καναδά. Ε;

Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος δίνει την “Ευρωπαϊκή” εξήγηση:

     «Όλες αυτές τις μέρες που επικράτησαν αυτές οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, κάνοντας τον υδράργυρο να κατρακυλήσει ακόμα και στους -20 βαθμούς σε αρκετές ορεινές περιοχές της Ευρώπης, έδιναν συνεχόμενες μάχες με τις θερμότερες αέριες μάζες που επικρατούσαν στη βόρεια Αφρική και εκτείνονταν μέχρι τις περιοχές της κεντρονότιας Ελλάδας.
Αυτές λοιπόν οι θερμές αέριες μάζες της βόρειας Αφρικής, ήταν το αποτέλεσμα των αντικυκλονικών συνθηκών (υψηλών πιέσεων) που κάλυπταν μεγάλο μέρος της βόρειας και βορειοανατολικής Αφρικής αλλά και περιοχών της ανατολικής Μεσογείου.
Κατάφεραν λοιπόν οι θερμές αέριες μάζες να συγκρατήσουν αυτό το «παγωμένο τέρας» μέχρι τα όρια σχεδόν της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Τις επόμενες μέρες, όμως, φαίνεται πως η κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων θα είναι τέτοια που θα ευνοήσουν τη μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα να «υπερνικήσουν» την παγωνιά που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, να εκτοπίσουν τις πολύ ψυχρές αέριες μάζες προς τις κεντροβόρειες περιοχές της Ευρώπης και έτσι από την Παρασκευή και έπειτα, ειδικά στα κεντρικά και νότια πεδινά ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδας, ο υδράργυρος θα καταφέρει σε τοπικό επίπεδο να εκτοξευθεί ακόμα και πάνω από τους 21 βαθμούς.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι φέτος είναι η μοναδική χρονιά που χιόνισε σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, εκτός από την Αθήνα».

Γιάννη μου, το μαντήλι σου…

Αχ, καλέ μου Γιάννη, και είσαι και συμπαθέστατος… Συμφωνούμε απόλυτα μαζί σου! Μάλλον… το πιο σωστό θα ήταν ότι εσύ συμφωνείς μαζί μας, με μια μικρή καθυστέρηση, γιατί ότι πρόκειται να συμβεί αυτό το μοντέλο, όχι μόνο φέτος, αλλά πάει να μας γίνει “θεσμός”, το γράφουμε εδώ και μερικά χρονάκια.

Μάλιστα λίγο πριν το δημοσίευμα σου με την “εξήγηση”, υπήρξε μια άλλη δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών «Environmental Research Letters», που αναφέρει υποτιθέμενη επιστημονική μελέτη την οποία έκαναν ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, με επικεφαλής τη Σέλμα Γκουερέιρο.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν διαθέσιμα κλιματικά μοντέλα (με βάση τρία σενάρια) για να προβλέψουν πώς θα εξελιχθούν σε 571 ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2050 ή το 2100 τρία βασικά φαινόμενα: οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και οι καύσωνες. Και η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η Αθήνα, αναφέρουν, αναμένεται να γνωρίσει τους χειρότερους καύσωνες και υγρασίες απ΄όλες τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

  • Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες προβλεπόμενες αυξήσεις ξηρασίας είναι κατά σειρά η Αθήνα, η Λισαβόνα, η Μαδρίτη, η Λευκωσία και η Σόφια.
  • Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε καύσωνες προβλέπεται να είναι κατά σειρά η Αθήνα, η Λευκωσία, η Πράγα, η Ρώμη και η Σόφια.
  • Πέντε ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα και Πειραιάς) βρίσκονται στο υψηλότερο 5% των ευρωπαϊκών πόλεων που κινδυνεύουν τόσο με χειρότερες ξηρασίες όσο και με χειρότερους καύσωνες.
  • Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε πλημμύρες θα είναι το Δουβλίνο, το Ελσίνκι, η Ρίγα, το Βίλνιους και το Ζάγκρεμπ.

Από το 2012 γράφουμε ότι μας έχουν “ταγμένους” να γίνουμε Αφρική

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά άπειρα άρθρα έχουμε γράψει τόσο για την παγκόσμια χειραγώγηση καιρού, όσο και γι’ αυτή που γίνεται στη χώρα μας.  Στο αφιέρωμα WEATHER WARFARE θα βρείτε μια μικρή συλλογή από αυτά και στο tag Σκόνη Αφρικής άλλα τόσα.

Και τι είναι αυτό που λέμε και ξαναλέμε τόσο καιρό; Ό,τι Αμερικάνοι, Ρώσοι, Νορβηγοί, Καναδοί κι όσοι έχουν “λαμβάνειν” από τον πλούτο της Αρκτικής, συμμετέχουν στο “Άνω Κάτω” του κλίματος της Γης μας, προκειμένου να λιώσουν οι πάγοι στο Βορρά και να τον βουτήξουν.

Τι άλλο λέμε; Ότι για να μπορέσει να περάσει η σατανική Ατζέντα 21 του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών το κλίμα πρέπει να γίνει… κούκου! Επίσης παράγωγα καιρού, παγκόσμιες τράπεζες, μεταναστευτικό και πολλά άλλα ευνοούνται με το “κούκου” κλίμα, ενώ η ελίτ της ενέργειας κάνει χρυσές μπίζνες τόσο με πετρέλαιο και αέριο, όσο και με ΑΠΕ. Τα τρόφιμα ακριβαίνουν, αφού οι καλλιέργειες διαλύονται, ευνοούνται τα μονοπώλια και ειδικά τα μεταλλαγμένα.

Και η Ελλαδίτσα μας είναι ταγμένη να ενωθεί νοερά με την Αφρική.  Από τη μια θα της μοιάσει στο κλίμα, από την άλλη θα της μοιάσει στους μισθούς και στο είδος “επιχειρηματικότητας”: χαμηλά μεροκάματα, καθόλου φορολόγηση για τις ξένες επενδύσεις, περιβαλλοντική μέριμνα ανύπαρκτη. Ο Βόλος έγινε η χαβούζα της Ευρώπης και η Ιταλία στέλνει εδώ τα σκουπίδια της να καούν στην ΑΓΕΤ, σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Βόρεια Αφρική.

Ας είναι καλά ο Τέσλα

Και πως τα καταφέρνουν όλα αυτά; Ας είναι καλά ο Τέσλα. Μάλιστα σήμερα το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» είχε επίδειξη λειτουργίας του πηνίου Tesla, τάσης 12 εκατομμυρίων Volt και ύψους 4,5 μέτρων και μουσική συναυλία Theremin με τη May Roosevelt. Κρίμα… το χάσαμε… αλλά δεν βαριέσαι, την βλέπουμε την “επίδειξη” κάθε μέρα στους ουρανούς και στις εικόνες της NASA. Λείπει η μουσική επένδυση μόνο…
Να και η Αφρικάνικη σκόνη – το… “σπάνιο” σχεδόν καθημερινό πλέον φαινόμενο… 
Βλέπεις, καλέ μου Γιάννη, δεν έτυχε, αλλά πέτυχε!!!

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια