AllNewz

Καταγράψαμε “Ιριδίζοντα  Νέφη” , το… ‘σπάνιο φαινόμενο’ που συναντάμε συχνά!

 

Αυτό πάλι το “σπάνιο φαινόμενο” που σου εξηγούν ότι είναι κι εσύ το βλέπεις κάθε τόσο μπροστά σου, πως λέγετε; “Συνήθης παραπληροφόρηση”!
Σήμερα καταγράψαμε σε έναν σχεδόν γαλάζιο ουρανό, “επίμονες ουρές αεροπλάνων” (χωρίς αεροπλάνα – θα κάνουμε ειδικό αφιέρωμα γι’ αυτό), ιριδίζοντα νέφη, αλλά και ηλεκτρομαγνητικά κύματα.
Όπως βλέπετε, το χρώμα που επικρατεί είναι το μωβ και ακολουθεί κίτρινο και μπλε/πράσινο. Το μωβ είναι τόσο έντονο που το βίντεο που καταγράψαμε έγινε… σχεδόν όλο μωβ!

Ξεκινάμε το “ψάξιμο”

Τι είναι τα Ιριδίζοντα Νέφη και πως σχηματίζονται. Έχουμε δυο “αφηγήματα, το “δικό τους” και το “δικό μας”.

Το “δικό τους”: Πέφτουμε σε ένα άρθρο του μετεωρολόγου Θεόδωρου Κολυδά: “ΙΡΙΔΙΖΟΝΤΑ ΝΕΦΗ – ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΟΠΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ”. Δεν έχει ημερομηνία το άρθρο, ωστόσο παραθέτουμε τις εικόνες του και τις επεξηγήσεις. Εσείς απλά κάντε κλικ στην gallery για να τις διαβάσετε:

Έτσι τώρα μάθατε ότι είναι σπάνιο το φαινόμενο, παρότι το βλέπετε πολύ συχνά τελευταία, για τις “ασυνήθιστες σκοτεινές και κυματοειδείς ζώνες των οποίων η προέλευση σχετίζεται με διαταραχές στα νέφη μετά τη δύση ή πριν την αυγή” – εμείς τα είδαμε τα διαταραγμένα νέφη καρά μπαμ μεσημεριάτικα, και κακοκαιρία δεν είχαμε, όσο για τα ίχνη των αεροπλάνων, εκεί κι αν τα βλέπουμε πολλές φορές και σε παντός καιρού συνθήκες. Εύγε στον μετεωρολόγο, μας κατατόπισε πλήρως με “πολιτικά ορθή” παραπληροφόρηση.

Το ίδιο αφήγημα λέει και η συντάκτρια Deborah Byrd στο ιστολόγιο της, η οποία είναι λάτρης της επιστήμης και έχει λάβει πολλά βραβεία για τα επιστημονικά της παραμύθια.

Πάμε τώρα στο “δικό μας” αφήγημα: Ο ακτιβιστής του socalskywatch.net επισημαίνει ότι τέτοια ιριδίζοντα νέφη δεν είναι καθόλου σπάνια και τα βλέπουμε μετά από χημικούς αεροψεκασμούς.  Στο Frequency Pulsed Iridescent Oil Slick Chembow Clouds αναφέρει μάλιστα ότι οι έντονοι χημικοί αεροψεκασμοί, όχι μόνο δημιούργησαν αυτά τα νέφη, αλλά και μια ξερή ατμόσφαιρα -που έρχεται σε αντίθεση με κρυστάλλους “υγρασίας”- και, ενώ το μετεωρολογικό δελτίο είχε προβλέψει βροχή, αυτή τελικά δεν ήρθε. Στο σάιτ του μέσα θα βρείτε αντίστοιχες εικόνες από χημικά, ηλεκτρομαγνητικά κύματα και ιριδίζοντα σύννεφα.

​Όχι μόνο το νερό, αλλά και τα μέταλλα ιριδίζουν

Picture

Όταν οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω σε σταγονίδια βροχής στην ατμόσφαιρα της Γης αυτές διαθλώνται υπό διαφορετική γωνία μέσα στα σταγονίδια κι έτσι το ορατό λευκό φως αναλύεται στα διάφορα χρώματα που το συνθέτουν, δηλαδή στο φάσμα του. Έτσι εμφανίζεται το  πολύχρωμο τόξο, με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί στην εξωτερική του πλευρά, και το βιολετί στην εσωτερική.

Ο ιριδισμός στα νέφη μπορεί να έχει ταυτιστεί με “δείγμα κακοκαιρίας” που τελικά δεν έρχεται, αλλά συναντάται και σε άλλες περιπτώσεις. Το οπτικό φαινόμενο της ανάλυσης του λευκού φωτός παρατηρείται πάνω σε διάφορες επιφάνειες, όπως π.χ. σε φυσαλίδες σαπουνιού, λεπτού στρώματος ελαίου ή πετρελαιοκηλίδες.

Όμως, εκτός από τους φυσικούς ιριδισμούς έχουμε και τους τεχνητούς – σε χρώματα, βερνίκια ακόμα και κρύσταλλα. Για παράδειγμα, η Swarovski επικαλύπτει μερικά από τα προϊόντα της με ειδικά μεταλλικά χημικά επιχρίσματα για να δώσει στην επιφάνεια μια εμφάνιση ουράνιου τόξου.

Γιατί κάποια μέταλλα, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες όπως π.χ. τη φωτιά, δίνουν έντονους χρωματισμούς κι άλλα είναι άχρωμα.

Για παράδειγμα, το λίθιο ανήκει στις πορφυρομώβ αποχρώσεις, αλλά και το ρουβίδιο. Το μεν πρώτο είναι αυτό που κάθε τόσο αμολάει η NASA εκεί πάνω για να “παρακολουθήσει” τις κινήσεις των ανέμων και όσα αυτοί παίρνουν, και τα chemtrails, έτσι για να μας συγχύζει, το δε δεύτερο, το ρουβίνιο, δεν συναντάται ελεύθερο στη φύση, και οι ενώσεις του ρουβιδίου χρησιμοποιούνται μερικές φορές σε πυροτεχνήματα για να τους δώσουν ένα μωβ χρώμα. Το ρουβίδιο λόγω των ιόντων του που διέρχονται εύκολα μέσω ενός μαγνητικού πεδίου, χρησιμοποιούνται συχνά για το GPS για να παράγουν ένα “πρωτεύον πρότυπο συχνότητας” που έχει μεγαλύτερη ακρίβεια και είναι λιγότερο ακριβό από τα πρότυπα του καίσιου (τα οποία επίσης κοκκινίζουν). Αυτά τα πρότυπα ρουβιδίου συχνά παράγονται μαζικά για τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.

Με τις υγείες σας και ασύρματη ζωή χαρισάμενη, πλην όμως κακής ποιότητας και σύντομη…


Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares