Εμπόλεμη Ζώνη

Μας έπνιξε η Αφρικάνικη σκόνη – Εικόνες Αποκάλυψης!

 

Για μια φορά ακόμα “ήρθε” η σκόνη από την Αφρική, μόνο που αυτή τη φορά η δόση είναι γερή, ενώ θα… μας κάνει και Αρμένικη βίζιτα!
Η σημερινή μέρα θα μείνει στην ιστορία του παραλόγου. Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο και πάνω χιόνιζε στη Μακεδονία, ενώ στην Κρήτη είχε θερμοκρασίες καύσωνα, αλλά και γιατί το φαινόμενο συμβαίνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Η ζωή συνεχίζεται κανονικά κι ας μοιάζει η χώρα σαν να εκτοξεύτηκε ξαφνικά στον Άρη!

Η Κρήτη σήμερα

Ο κόσμος κυκλοφορούσε με μάσκες ή μαντίλια καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

​Πνιγμένος στην αφρικανική σκόνη είναι ο Κούλες, το ενετικό φρούριο που υποδέχεται καθημερινά τους επισκέπτες του Ηρακλείου.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του cretapost, ο Κούλες έχει γίνει… πορτοκαλί ενώ η ίδια κατάσταση επικρατεί σε ενετικό λιμάνι αλλά και στο σημείο όπου δένουν τα καράβια.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Τα αιωρούμενα σωματίδια στην Κρητική ατμόσφαιρα, εκτοξεύθηκαν στα ύψη, με τον κ. Λέκκα να αναφέρει ότι έχουν περάσει τα 500 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρος – αν δεν κάνουμε λάθος, όριο είναι το 50!

        “Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ιδιαίτερα δυσμενείς, λόγω των ενισχυμένων νοτιοανατολικών ανέμων, των υψηλών θερμοκρασιών σε ολόκληρο το νησί της Κρήτης, καθώς και της σημαντικής μεταφοράς σκόνης. Οι δυσμενείς αυτές συνθήκες οφείλονται στην κίνηση ενός Βαρομετρικού Χαμηλού από τις ακτές της Αφρικής στην περιοχή του Β. Ιονίου περνώντας δυτικά της Κρήτης. Συνοδεύεται και από μία αρκετά έντονη θερμή εισβολή στην ανώτερη ατμόσφαιρα, καθώς και από σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, που επικαλείται το zarpanews”.

Είναι απορίας άξιον το ότι επιστήμονες έχουν την επιστημονική “ικανότητα και κατάρτιση” να ερμηνεύουν τις καιρικές συνθήκες, αλλά στερούνται δυο βασικά αγαθά: την όραση και την ακοή.

​Η όραση βοηθάει να βλέπεις και από κάτω προς τα πάνω, αεροπλάνα να περνούν και να αφήνουν τεράστιες ουρές, αλλά και από πάνω προς τα κάτω, από τις εικόνες των δορυφόρων:

Μετά το χθεσινό λαμπρό θέμα ψεκάσματος, ιδού και το λαμπρό θέαμα αποτελέσματος – θεάματα δόξης λαμπρής!

Εξαιρετικά περίεργο “timing”

Με το ζήτημα “timing”, υπάρχει πάντα ένα θέμα: Δεν γίνεται να μας περάσει απαρατήρητο.

Πρώτον: Αύριο είναι Παγκόσμια Μέρα Μετεωρολογίας.

Και: “Η ΕΜΥ ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (ΠΜΟ) και σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία (ΕΜΤΕ), διοργανώνει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας, στις εγκαταστάσεις της, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 14 στο Ελληνικό”.
“Weather-ready, climate-smart”… my ass! Μην ξεχάσετε να πάτε και να τους κάνετε σκληρές ερωτήσεις. Από την απλή Τροποποίηση Καιρού του ΕΛΓΑ που ξεσκίζει το περιβάλλον από τη δεκαετία του ’80, μέχρι την Οπλοποίηση Καιρού για την οποία έγραφαν τα αμερικάνικα ΜΜΕ από την δεκαετία του ’70, την Οπλοποίηση Περιβάλλοντος που είναι “πρότζεκτ” στρατιωτικό από αμέσως μετά τον β’Π.Π., τα παράγωγα καιρού, το “Άνω-Κάτω” του Βερν που ευνοεί όλες τις χώρες που έχουν συμφέροντα στην Αρκτική – θα βρείτε πλούσιο υλικό στο αφιέρωμα:

Δεύτερον: Κι ακόμα πιο περίεργη “σύμπτωση” είναι ότι ακριβώς ένα χρόνο πριν, είχαν ανακοινώσει ότι ξεκινούσε ένα Μεγάλο διεθνές πείραμα στην Κρήτη σχετικό με την Αφρικανική σκόνη. 

Ναι. Αυτήν την ίδια σκόνη που μέχρι τότε μας παρουσίαζαν ως φυσικό και σύνηθες φαινόμενο, αυτήν την ίδια σκόνη που με απάθεια λένε στα δελτία “ευνοείται η μεταφορά σκόνης”, αυτή η ίδια που, εκτός από το Σάββατο, θα συνεχιστεί για μέρες, καθώς δείχνει να μας κάνει Αρμένικη βίζιτα!

Όσοι, λοιπόν, πάτε αύριο στην εκδήλωση της ΕΜΥ, ρωτήστε τον κο  Βασίλη Αμοιρίδη, τι απέγινε το πείραμα; Ποια ήταν τα ευρήματα; Γιατί δεν ενημερώνεται το κοινό; Γιατί όλοι αυτοί οι ξένοι, μέχρι και το παρατηρητήριο του Νταβός συμμετέχει σε “πείραμα” στην Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν μαύρα σκονισμένα μεσάνυχτα;

Κι εμείς από δω θα κάνουμε την έρευνα μας και αν έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares