AllNewz

Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

1. Μετατόπιση των Πόλων – 2. Μαγνητικά πεδία της Γης – 3. Κλιματική Αλλαγή

Την τελευταία δεκαετία αυτά τα τρία θέματα -μεμονωμένα ή σε συνδυασμό- απασχολούν πολύ την επιστημονική κοινότητα που συνεχώς “ανακαλύπτει” και “αποκαλύπτει” νέα δεδομένα και συμπεράσματα, πολλές φορές μάλιστα και αντικρουόμενα. Αλλά τι σημασία έχει, λίγοι είναι αυτοί από το ευρύ κοινό που μπορεί να θυμούνται τη μια χρονιά τη NASA να μας καθησυχάζει ότι η μετατόπιση των Πόλων γίνεται ομαλά και φυσιολογικά, (2012, ενόψει των διαφόρων καταστροφολογικών σεναρίων) και μετά από 1-2 χρόνια να διαβάζει ότι, Το λιώσιμο των πάγων μετατοπίζει τους πόλους της Γης:

Η απώλεια μάζας από την επιφάνεια του πλανήτη μετακινεί τον άξονα περιστροφής του

Από το 2005 έως σήμερα ο βόρειος γεωγραφικός πόλος μετατοπίζεται προς τη Γροιλανδία κατά αρκετά εκατοστά τον χρόνο, αποκαλύπτουν δορυφορικές μετρήσεις του γήινου βαρυτικού πεδίου. Και η ασυνήθιστα γρήγορη μετακίνηση των πόλων αποδίδεται στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή και την τήξη των πολικών πάγων. […]
Η μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στο «Geophysical Research Letters», δείχνει ότι η τήξη των πάγων στην Αρκτική και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας επηρεάζουν την κατανομή μάζας στον πλανήτη.

Από το 2005 έως σήμερα, η επιταχυνόμενη τήξη του καλύμματος πάγου στη Γροιλανδία αναγκάζει τον βόρειο γεωγραφικό πόλο να μετακινείται προς τη Γροιλανδία κατά σχεδόν 20 εκατοστά το χρόνο. […] (δημοσιεύτηκε στο Βήμα Science 15/5/13)

Από το 2005 και μετά έχουν γραφτεί πολλά σενάρια από διάφορους καταστροφολόγους για το επερχόμενο τέλος του κόσμου, αλλά “επιστήμονες” και NASA δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από την καταστροφολογική τρομοκρατία. 
“Οι πάγοι στο Βορρά λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας θα ανεβαίνει δραματικά, ο Άνθρωπος πρέπει να βρει νέους πλανήτες αλλιώς απειλείται με αφανισμό -κάθε ξηρασία, έκρηξη ηφαιστείου, τυφώνας, χιονιάς- αποδίδεται πλέον στην κλιματική αλλαγή που με τη σειρά της μετατοπίζει τους μαγνητικούς πόλους της Γης.

Φυσικά κατά καιρούς, ανάμεσα στα σενάρια της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής έχουμε και τον κίνδυνο από ηλιακές καταιγίδες, με τον Ομπάμα στο παραπέντε της λήξης της θητείας του, να υπογράφει νέους νόμους για μέτρα και κονδύλια για την αντιμετώπιση τους.
Ένα σύντομο και απλό βίντεο που εξηγεί τι θα συμβεί αν αντιστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι της Γης

​Πριν ένα χρόνο, η NASA που μας καθησύχαζε ότι όλα πάνε καλά με τους Πόλους, τελικά “παραδέχτηκε” ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης είναι σε «μετάβαση» με καταστροφικές συνέπειες για την ανθρωπότητα, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, επανήλθε με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances, αναφέρει η Guradian, επαναλαμβάνοντας τα ίδια: Λιώσιμο πάγων από κλιματική αλλαγή = μετατόπιση μαγνητικών πόλων = κίνδυνος για πλανήτη και ανθρωπότητα.

Όμως πρόσφατα έχουμε και “νέα επιστημονική αποκάλυψη”:

Ένα ποτάμι λιωμένου σιδήρου κάτω από την Αλάσκα και τη Σιβηρία κατευθύνεται προς την Ευρώπη

Είναι τόσο καυτό όσο η επιφάνεια του Ήλιου – Η ανακάλυψη του ρεύματος στον πυρήνα της Γης έγινε με τη βοήθεια δορυφόρων.

Οι επιστήμονες εντόπισαν το ορμητικό ποτάμι από λιωμένο σίδηρο, χρησιμοποιώντας δορυφορικά δεδομένα, τα οποία βοήθησαν να δημιουργηθεί μια «ακτινογραφία» του πλανήτη. Βρέθηκε περίπου 3.000 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια και δείχνει να επιταχύνει.

Προηγούμενη έρευνα είχε αποκαλύψει ότι οι αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο έδειχναν πως ο σίδηρος στον εξωτερικό πυρήνα κινείται γρηγορότερα στο βόρειο ημισφαίριο, κυρίως κάτω από την Αλάσκα και τη Σιβηρία.

Τώρα, τα νέα δεδομένα από τους δορυφόρους Swarm του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, αποκαλύπτουν ότι αυτές οι αλλαγές προκαλούνται από ένα ρεύμα, το οποίο κινείται με τουλάχιστον 40 χιλιόμετρα ανά έτος.

Οι δορυφόροι της ESA μετρούν και «ξεμπερδεύουν» τα διάφορα μαγνητικά σήματα που προέρχονται από τον πυρήνα, τον μανδύα, την κρούστα, τους ωκεανούς, την ιονόσφαιρα και τη μαγνητόσφαιρα της Γης. Έχουν παράσχει σαφείς πληροφορίες ακόμη και για το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται στον πυρήνα.

Αυτό το ποτάμι, το οποίο εκτιμάται ότι έχει 420 χιλιόμετρα πλάτος και είναι σχεδόν τόσο ζεστό όσο και η επιφάνεια του Ήλιου, έχει τριπλασιάσει την ταχύτητά του σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, και πλέον κατευθύνεται προς την Ευρώπη.

Ο “άγνωστος” πόλεμος της Αρκτικής

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αφιέρωμα του National Geographic:
In the Arctic’s Cold Rush, There Are No Easy Profits

Όπως είχαμε γράψει και πριν δυο χρόνια, ​”Βιάζονται να συλλέξουν τα κέρδη της ‘κλιματικής αλλαγής’ – Ο πόλεμος της Αρκτικής”
 
Η Αρκτική θεωρείται μια περιοχή πλούσια σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο και οι χώρες που κατέχουν εδάφη στην περιοχή ελπίζουν τώρα -λόγω της κλιματικής αλλαγής που οι πάγοι λιώνουν-​ όλο και περισσότερο στην εκμετάλλευσή τους.
 
Η Ρωσία σχεδιάζει τώρα μία ειδική στρατιωτική δύναμη για την Αρκτική, ενώ αναβιώνει παλιές σοβιετικές στρατιωτικές βάσεις για να διεκδικήσει τα αιτήματά της, έναντι άλλων χωρών που εποφθαλμιούν τους φυσικούς πόρους. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν λίγες μέρες έδωσε εντολή να αυξηθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική. Μια προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να επεκτείνει την κυριαρχία της σε μία περιοχή που βρίσκεται η ρωσική εξέδρα άντλησης πετρελαίου Πριραζλόμναγια. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η εντολή δόθηκε την επομένη της έναρξης μίας αντίστοιχης διαδικασίας από την πλευρά του Καναδά. […]
 
ΚΑΙ ο Καναδάς (εκτός από την Ελληνική φέτα) διεκδικεί μερτικό και στον Βόρειο Πόλο.
 
Ο Καναδάς ανακοίνωσε τα σχέδιά του να διεκδικήσει την κυριαρχία του Βόρειου Πόλου, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, John Baird, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους επιστήμονες να προετοιμάσουν ένα αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη που θα επεκτείνει τα εδάφη του Καναδά στα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της χώρας.
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Καναδοί θα επωφεληθούν από τους τεράστιους πόρους που βρίσκονται στον μακρινό βορρά του Καναδά», είπε ο Baird. Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εκτιμά ότι στην Αρκτική βρίσκεται το 30 τοις εκατό των ανεκμετάλλευτων πόρων φυσικού αερίου στον κόσμο και το 15 τοις εκατό του πετρελαίου.
 
Όμως ο Καναδάς θέλει να αποδείξει πως “η οροσειρά Λομονόσοφ” αποτελεί προέκταση της καναδικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας και να διεκδικήσει έτσι το Βόρειο Πόλο, σύμφωνα με το φάκελο που παρουσιάσθηκε τη Δευτέρα (9/12/13) από την κυβέρνηση και είχε κατατεθεί την Παρασκευή σε μια ειδική επιτροπή του ΟΗΕ.
 
Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το αίτημα του Καναδά προς το Βόρειο Πόλο είναι μάλλον ανεκπλήρωτο. Το ισχύον διεθνές δίκαιο χορηγεί στον Καναδά, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες 200 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της επικράτειας στις βόρειες ακτές τους. Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Όρια της Υφαλοκρηπίδας είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση όσων διεκδικήσεων, όπως αυτή του Καναδά, επεκτείνονται πέραν αυτών των ορίων. Το 2007, η Ρωσία έβαλε τη σημαία της στο Βόρειο Πόλο για να διεκδικήσει συμβολικά το βυθό της θάλασσας της Αρκτικής.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν.
Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares