Εμπόλεμη Ζώνη

Κακοκαιρία Made for Greece!

Την βάπτισαν και “Νεφέλη”, έτσι για να την θυμόμαστε. Ή για να μην μπερδεύουμε τις διάφορες κακοκαιρίες μεταξύ τους, που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο στο κατά τα άλλα ήπιο κλίμα της Ελλάδας!

Κι ενώ η “ηλιόλουστη” Ελλάδα θα έπρεπε να απολαμβάνει ήλιο και καλοκαίρι σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, γίνεται το ανάποδο και… δεν είναι και η πρώτη φορά! Τα μνημόνια της τάραξαν τον καιρό και όσο πάει και χειροτερεύει μαζί με αυτά. Από το ένα άκρο της ζέστης και σκόνης, στο άλλο με ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Μην μου πείτε ‘κλιματική αλλαγή’… δεν θα το αντέξω!

Ο σημερινός απολογισμός:

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Χαλκιδική – Βούλιαξε η Νικήτη

Ισχυρές καταιγίδες έχουν μετατρέψει τους δρόμους πολλών περιοχών σε ποτάμια, ενώ οχήματα και αντικείμενα στη Νικήτη παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν στη θάλασσα.

Όπως μεταδίδει το halkidikinews.gr η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξάγεται με δυσκολία λόγων των έντονων βροχοπτώσεων.

Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα κατέστρεψε κάθε υποδομή στην παραλιακή ζώνη. Ο όγκος του νερού που κατέβηκε από το βουνό ήταν τόσο μεγάλος που έσπασε τα φράγματα και το δίκτυο ομβρίων, με αποτέλεσμα από τη διασταύρωση και κάτω, η Νικήτη να πνιγεί στα λασπόνερα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής θα ζητήσει να κηρυχθεί η Νικήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Βόλος: Ζημιές στα χωριά Κανάλια και Κεραμίδι από την καταιγίδα

Ύφεση παρουσιάζει από το μεσημέρι η κακοκαιρία που έπληξε τη Μαγνησία, αλλά η πρωινή έντονη βροχόπτωση,δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στα χωριά Κερασιά και Κανάλια.

Από την πρωινή καταιγίδα πλημμύρισαν μερικά σπίτια στα Κανάλια και οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ ζημιές υπέστησαν και δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χαμηλά σημεία του χωριού. Κατεγράφησαν και προβλήματα στην οδοποιία.

Από την υπερχείλιση του χειμάρρου Κερασιώτη, στον δρόμο Καναλίων-Κερασιάς παρασύρθηκε τμήμα του οδοστρώματος σε μήκος περίπου 150 μέτρων και η συγκοινωνία έχει διακοπεί, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν επτά σπίτια στην Κερασιά, που γειτνιάζουν με τον Κερασιώτη.

Ζημιές προκλήθηκαν και στο Κεραμίδι της Μαγνησίας, από τα πολλά νερά που “κατέβασε” ο χείμαρρος που περνά μέσα από το επίνειο του χωριού, το Καμάρι.

Στον Βόλο λίγο πριν το μεσημέρι η πυροσβεστική επενέβη για να απεγκλωβίσει 3 άλογα που είχαν βρεθεί στην κοίτη του χειμάρρου Κραυσίδωνα και κινδύνευαν να παρασυρθούν.

Μεγάλες πλημμύρες στα παράλια της Λάρισας

Από την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι και στα παράλια του Δήμου Αγιάς,  γέμισε νερά η είσοδος του Αγιοκάμπου. Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου προσπαθούν στη παραλία να ανοίξουν διόδους για να αποφευχθεί το «φούσκωμα» των ρεμάτων καθώς υπάρχει ο φόβος πως αν το φαινόμενο συνεχίσει τις επόμενες ώρες με την ίδια ένταση, ενδέχεται να συμβεί.

 

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares