AllNewz
People wade through a flooded road after heavy rain fall in Lahore, Pakistan, Tuesday, July 3, 2018. Heavy rain lashed Lahore causing several rain-linked accidents. (AP Photo/K.M. Chaudary)

Παράνοια: Προγραμμάτιζαν τεχνητή βροχή στο Πακιστάν και τώρα μετρούν νεκρούς από τις βροχές!

Η είδηση όπως μας έρχεται από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία: Πακιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από τις βροχές στη Λαχόρη – Οι χειρότερες βροχές που έχουν πλήξει το Πακιστάν εδώ και 38 χρόνια

Και μετά διαβάστε και τι δεν σας λένε…

Οι χειρότερες βροχές που έχουν πλήξει το Πακιστάν εδώ και 38 χρόνια (κατέγραψε 214 χιλιοστά βροχής στις 24 ώρες), μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε ποτάμια τους δρόμους της Λαχόρης, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο έξι άνθρωποι και πολλοί οδηγοί να παγιδευτούν μέσα στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν στέγες σπιτιών λόγω της βροχής ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έπαθαν ηλεκτροπληξία.

Διασώστες με βάρκες κατάφεραν να προσεγγίσουν και να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί στα περίχωρα της πόλης λόγω των νερών, είπε ο Τζαμ Σατζάντ Χουσέιν.

Λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων, οι μετακινήσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες. Κάποιοι οδηγοί είπαν ότι χρειάστηκαν ακόμη και δύο ώρες για να καλύψουν απόσταση πέντε λεπτών. “Όποιον δρόμο κι αν πάρεις, είναι γεμάτος με νερό”, είπε χαρακτηριστικά ένας οδηγός μηχανής, ο Άχμεντ Σαχζάντ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι λόγω του μουσώνα αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις για τις επόμενες 24 με 48 ώρες.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και η είδηση που ξέχασαν να σας πουν…

Το Μπαλουχιστάν εγκρίνει το πρόγραμμα για τη σπορά νεφών για περιοχές που έχουν πληγεί από την ξηρασία

Σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η ξηρασία σε ορισμένες περιοχές της επαρχίας, ο επικεφαλής υπουργός Abdul Quddus Bizenjo έδωσε το πράσινο φως για σπορά σύννεφων ή τεχνητή βροχή.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης με μια αντιπροσωπεία της ρωσικής εταιρείας Climate Global Control Trading Company (CGCTC) με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Maxim Lavrov, στο Κουέτα τη Δευτέρα.

Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες για την κλιματική αλλαγή ενημέρωσαν τον επικεφαλής υπουργό του Balochistan σχετικά με τη σπορά σύννεφων, μια πρακτική που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στις περιοχές που επλήγησαν από την ξηρασία του κόσμου.

Η εταιρεία έχει λάβει έγκριση για αρχικό πείραμα στα φράγματα Sanor και Akra Kor του Gwadar.

Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής υπουργό, η ρωσική εταιρεία είχε έντονο ενδιαφέρον να ανακαλύψει δεξαμενές νερού στο Μπαλουχιστάν και ζήτησε από το Bizenjo να τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν σύγχρονη τεχνολογία για να τερματίσουν την ξηρασία.

Ο επικεφαλής υπουργός επικρότησε την ιδέα του CGCTC για τεχνητή βροχή στο Μπαλουχιστάν και του επέτρεψε να προχωρήσει στη διαδικασία.

“Το Μπαλουχιστάν έχει πληγεί έντονα από την ξηρασία τα τελευταία χρόνια, καθώς τα μέρη της πλειοψηφίας της επαρχίας στερούνται βροχής, ωθώντας τους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην άκρη της καταστροφής”, δήλωσε ο CM Bizenjo στη ρωσική αντιπροσωπεία.

Είπε: “Η τεχνητή βροχή θα βοηθήσει στην παύση της ξηρασίας στο Μπαλουχιστάν και θα ενισχύσει επίσης την αποθήκευση νερού στον τομέα της γεωργίας”.

Έγινε τελικά ή δεν έγινε η Τροποποίηση Καιρού;

Ουδέν νεότερο στο διαδίκτυο για το αν όντως έγινε η προγραμματισμένη από τα τέλη Μαΐου Τροποποίηση Καιρού από τους Ρώσους ή όχι. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το Πακιστάν κάνει Τροποποίηση Καιρού για να φέρει βροχή.

Το Μπαλουχιστάν με την Λαχώρη απέχουν 1.239 χλμ αλλά αυτό δεν είναι μακριά όταν πρόκειται για Τροποποίηση Καιρού, που σαφώς επηρεάζει με τον ένα ή άλλο τρόπο και τις γύρω περιοχές.

To Μπαλουχιστάν είναι μια μεγάλη περιοχή που υποφέρει συχνά από ξηρασίες, ωστόσο υποφέρει ακόμα περισσότερο από κακοδιαχείριση των υδάτινων πόρων:

“Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα φράγματα φαίνεται να είναι η μόνη λύση για την αυξανόμενη απειλή της έλλειψης νερού. Ωστόσο, λίγα φράγματα έχουν χτιστεί από τις επαρχιακές κυβερνήσεις στο Μπαλουχιστάν με τα χρόνια. Κατά συνέπεια, μια μεγάλη ποσότητα νερού πηγαίνει στα απόβλητα”.

Μα τι λέμε τώρα; Ποια φράγματα; Αφού μπορούν να κάνουν τροποποίηση καιρού ποιος νοιάζεται για φράγματα; Φωνάζεις τους Ρώσους που είναι μάνες σε αυτό και το βαφτίζουν Κλιματική Αλλαγή και τέλος. Στην τελική, ρωτάς και την γνώμη της Δούρου, αν πρέπει να γίνουν έργα, ή να τα φορτώσουμε όλα στην Κλιματική Αλλαγή!

Μάλλον το δεύτερο… πληρώνει καλύτερα!

Ιδού και η εικόνα του τροποποιημένου καιρού στο Πακιστάν.

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares