Εμπόλεμη Ζώνη

To meteo μας “διαψεύδει” επιβεβαιώνοντας μας!

“Πυρκαγιά Αν. Αττικής: Πιλοτική εφαρμογή του προγνωστικού συστήματος WRF-SFIRE για την προσομοίωση της εξάπλωσης”

Ο κος Λαγουβάρδος, μιλώντας πριν από λίγο στον realfm, ανακοίνωσε μια πιλοτική εφαρμογή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Όπως αναφέρει και η σελίδα του meteo.gr η εφαρμογή του WRF-SFIRE πραγματοποιήθηκε a posteriori, καθώς προηγήθηκαν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος με στόχο να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης πυρκαγιάς. Ειδικότερα, ελήφθη υπόψη η ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από την παρουσία πυκνής βλάστησης εντός περιοχής με οικιστική χρήση γης. Τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του προγνωστικού συστήματος είναι ενθαρρυντικά, αφού η ταχεία εξάπλωση του μετώπου της πυρκαγιάς προσομοιώθηκε με σχετική μικρή χρονική καθυστέρηση, της τάξης των 30-45 min, και η τελική έκταση της πληγείσας περιοχής βρίσκεται σε ικανοποιητική συμφωνία με τα δεδομένα που ελήφθησαν από το σύστημα Copernicus της ΕΕ.

Ναι όντως, τα εκ των υστέρων αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά αφού αποδεικνύουν ότι δεν είχατε προβλέψει (όπως ασκόπως τονίζετε συνέχεια) τα 11 μποφόρ, αλλά τα μόλις 7 μποφόρ. Τα υπόλοιπα ακόμα 4 μποφόρ που δεν είναι αμελητέα, πως δημιουργήθηκαν;

Για να καταλάβουν οι αναγνώστες το σημείο στο βίντεο που δείχνει την φορά και την δυναμική των ανέμων, αυτά τα χρώματα χαρακτηρίζουν τα μποφόρ:

Τα 5, 6 και 7 εμφανίζονται αρκετά, το 8 και 9 εμφανίζονται άπαξ και ελάχιστα, τα μωβ λείπουν παντελώς από την προσομοίωση. Δείτε και το βίντεο:

Η δε μουσική υπόκρουση ταιριάζει σε οδοιπορικό, βόλτας σε δασική περιοχή, διαφήμιση παγωμένου τσαγιού ή αντηλιακού, σε καμία περίπτωση προσομοίωσης μιας από τις πιο μεγαλύτερες εθνικές τραγωδίες. Που έχετε την προσοχή σας; !

 

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares