Ελλάδα Εμπόλεμη Ζώνη Καιρός

Είμαστε υπερήφανοι: Η Ελλάδα απέκτησε επί τέλους και τον κυκλώνα της!

Σάββατο

Μπορεί να πατώνουμε στην οικονομία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες, μπορεί να αποπατώνουμε και στην δημοσιογραφία, συναγωνιζόμενοι απολυταρχικά καθεστώτα, αλλά στον καιρό και στην μετεωρολογία έχουμε αρχίσει ήδη την “ανάπτυξη” και συναγωνιζόμαστε τις ΗΠΑ!

Ακούς πέρσι για Μεσογειακό Κυκλώνα που θα χτυπήσει την Ελλάδα κι αρχίζει η επιστημονικοφιλοσοφία για ένα ακόμα σπάνιο φαινόμενο στην περιοχή μας. Αλλά αν το ακούς και την επόμενη χρονιά, αρχίζει και χάνει την πρωτοτυπία του.

Έχουμε, λοιπόν, τον Σάκη τον Αρναούτογλου και σου ανακοινώνει ξαφνικά:

Προσοχή! Συνεχίζουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να θέλουν τον σχηματισμό ενός βαθέος βαρομετρικού χαμηλού στα ανοιχτά του Ιονίου απο την ερχόμενη Παρασκευή “βγάζοντας και μάτι” στο κέντρο του!

Και σου βγάζει το μάτι. Ή στο κλείνει. Ή σε ‘ματιάζει’, γενικότερα. Κι αναρωτιέσαι, πάλι; Λες και ήταν χτες, δεν ήταν που έγραφα πέρσι για την Ευρυδίκη ή αλλιώς τον NUMA, τον Μεσογειακό Κυκλώνα ή αλλιώς Medicane, που θέρισε ψυχές; Και τι λέγαμε πέρσι; Ότι το φαινόμενο ήταν σπάνιο και ότι οι Μεσογειακοί Κυκλώνες εμφανίζονται όχι και τόσο συχνά στη Μεσόγειο και η ακόμα λιγότερο συχνή τοποθεσία τους είναι το Ιόνιο, σύμφωνα με πληροφορίες του wiki. Από το 1969, μετά επανεμφανίστηκε το 1982 και μετά κάθε 10-13 χρόνια, ώσπου από το 2011 κάθε 3 χρόνια και τώρα απανωτά.

Αλλά πάνε τα όσα “σπάνια” ξέραμε, τα αραιά και που -κάτι σκόνες από την Αφρική την Άνοιξη, κάτι ανεμοστρόβιλοι και υδροστρόβιλοι- τώρα και οι Μεσογειακοί Κυκλώνες τείνουν να γίνουν ο κακός μας ο καιρός σε μόνιμη βάση.

Η Ρώσικη αρκούδα μας στέλνει την πρώτη για φέτος “κατεβασιά” της, από πολύ νωρίς, κι ελπίζω να μην μοιάσει η φετινή χρονιά με την προπροηγούμενη με τις απαντωτές Σιβηρικές επισκέψεις, γιατί το πορτοφόλι μας θα γίνει φτερό στον άνεμο.

Τον δε κυκλώνα μπορείτε να τον καμαρώσετε πως θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο από σήμερα μέχρι την Κυριακή:

ΤρίτηΤετάρτηΠέμπτηΠαρασκευήΣάββατοΚυριακή

Φυσικά όλα αυτά τα σπάνια και ακραία φαινόμενα κάνουν την εμφάνιση τους, κλασσικά, μετά και την εμφάνιση χημικών αεροψεκασμών. Αλλά τι ανησυχούμε; Έχουμε πλέον δορυφόρους να μελετούν, παρατηρούν, προβλέπουν, ξαναμελετούν, αναλύουν, επιτηρούν τον καιρό, έναν σχεδόν για κάθε μέρα, αφού κάθε μέρα ξαμολάν κι από έναν!

Ααα… Ξέχασα το πιο σημαντικό: ΚΑΙ να χειραγωγούν τον καιρό!

Θυμάστε το HAARP; Ξεχάστε το! Η τεχνολογία προοδεύει!

Πάντως στη σελίδα του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook, γίνεται ωραίο μάθημα μετεωρολογίας, με τον γκουρού Σάκη να διαβεβαιώνει τους πάντες ότι ξέρει καλά τι λέει. Προφανώς εκεί μαζεύονται και πολλοί που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την μετεωρολογία κι ανταλλάσσουν πληροφορίες και απόψεις. Αλλά εμένα μου έκανε εντύπωση η ερώτηση ενός τέτοιου “σχετικού” με το θέμα:

Είπα κι εγώ να γραφτώ στην τάξη των ξεροκαιρολάδων αλλά… δεν μου δίνουν σημασία. 🙁 Ειδικά ο Σάκης, στο θέμα τροποποίηση καιρού, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε! Ε, Σάκη; Αγαπιόμαστε!

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares