Εμπόλεμη Ζώνη Παρατηρητήριο σεισμών

Alert! Με σεισμό και τσουνάμι χτύπησαν την Ινδονησία! (βίντεο – φωτό)

Τα γκλομπαλιστικά καθάρματα που έχουν στην κατοχή τους συστήματα οπλοποίησης καιρού χτύπησαν σήμερα ξανά την Ινδονησία!

Αρχικά προηγήθηκε σεισμός 7,5 ρίχτερ, σήμερα στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι, μερικές ώρες μετά έναν ηπιότερο σεισμό που προκάλεσε την κατάρρευση σπιτιών στην ίδια περιοχή.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη μέσα σε μία ώρα, όμως οι αξιωματούχοι κάλεσαν τον κόσμο στην πληγείσα περιοχή να παραμείνει σε επιφυλακή καθώς ένας αριθμός μέτριων μετασεισμών σημειώθηκαν στην περιοχή.

Η σεισμική δόνηση είχε -και πάλι- εστιακό βάθος 10 χλμ. και σημειώθηκε στο κέντρο του νησιού.

Ο πρώτος σεισμός κατέστρεψε σπίτια και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 άλλων, ανέφεραν οι αρχές.

«Ο (δεύτερος) σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, περιμένουμε περισσότερες ζημιές και περισσότερα θύματα», είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ανακούφισης από Εθνικές Καταστροφές.

Ωστόσο, ενώ είχε αρθεί η προειδοποίηση για τσουνάμι, τεράστια κύματα έπληξαν την επαρχία Παλού, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

https://youtu.be/9R6UU3Kw964

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κύμα έφτασε μέχρι τα δύο μέτρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν θύματα.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών δήλωσε πως τα νερά παρέσυραν σπίτια που βρίσκονταν κοντά στην ακτή και ότι οι περίοικοι έχουν δηλώσει αγνοούμενους, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ερασιτεχνικά βίντεο καταγράφουν τις στιγμές που πανικού που εκτυλίσσονται, με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι προκειμένου να σωθούν.


Αυτές είναι οι εικόνες τις NASA τις 3 τελευταίες μέρες, και πείτε μας αν βλέπετε εσείς κάτι φυσιολογικό!

Πόσο νορμάλ είναι αυτό;

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares