AllNewz

Sakis cut the climatebull!

Να σου λέει θα βρέξει και να μην βρέξει, λες πάει στο καλό, το προσπερνάω. Αλλά να σου την λέει και ως “κλιματολόγος” υπέρ της Εκκλησίας της Κλιματικής αλλαγής με ψευδή στοιχεία, εκεί… λες όπα! δεν το προσπερνάω!

Μικρή πιθανότητα βροχής, για την περιοχή Εύβοιας και Σ. Ελλάδας ο Σάκης, ασθενή βροχή για δυο μέρες στο Πήλιο το meteo – τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε.

Βαρεθήκαμε να βλέπουμε αεροπλάνα να ψεκάζουν τις τελευταίες μέρες, να έχουμε πονοκεφάλους και τα σύννεφα αντί να φέρνουν βροχή, να παραμένουν ξερά εκεί πάνω, γεμάτα από ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Η δε τελευταία έλευση της σκόνης από την Αφρική μας γέμισε και κουνούπια, περισσότερα κι από όσα είδαμε όλο το καλοκαίρι!

Είδα κι εγώ την κρατική διαφήμιση για τα κουνούπια μήνα Νοέμβριο πριν λίγες μέρες κι αναρωτήθηκα γιατί ακόμα την παίζουν τα κανάλια – να λοιπόν που κάτι ήξεραν αυτοί.

Βροχές γιόκ – σκόνη, στείρα νέφη, κουνούπια και μπόλικο “δωρεάν ρεύμα”:

Αλλά η πατάτα του Σάκη είναι αλλού. Του ήρθε ξαφνικά (;) η φαεινή ιδέα να την πει στους “σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής”:

Για τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά μετεω-στοιχεία πάνω από τους ωκεανούς που να την αποδεικνύουν το Argo τους διαψεύδει!
Το Argo είναι μια σειρά 3900 ελεύθερων πλωτών σταθμών, που μετρούν την θερμοκρασία και την αλατότητα των άνω 2000 μέτρων του ωκεανού. Αυτό επιτρέπει, για πρώτη φορά, τη συνεχή παρακολούθηση της θερμοκρασίας, της αλατότητας και της ταχύτητας του άνω ωκεανού, με όλα τα δεδομένα να μεταδίδονται και να δημοσιοποιούνται εντός λίγων ωρών μετά τη συλλογή τους. Και όλα τα παραπάνω στοιχεία συγκλίνουν δυστυχώς ότι η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός!!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

 

Κάνω μια βόλτα στο σάιτ της Argo να δω τι γράφουν και βλέπω ότι κυριολεκτικά έχουν “χακάρει” τον πλανήτη με τα πλωτά τους συστήματα τα οποία συνδιαλέγονται με τα δορυφορικά και τα επίγεια ραντάρ:

Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι τι λένε ΟΙ ΙΔΙΟΙ για την μελέτη τους σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή:

Το παγκόσμιο σύνολο δεδομένων Argo δεν είναι ακόμη αρκετό για να παρατηρήσει τα παγκόσμια σήματα αλλαγής. Η εποχική και η διαχρονική μεταβλητότητα κυριαρχούν στις σημερινές δεκαετές παγκόσμιες μέσες χρονολογικές σειρές. Η σπάνια παγκόσμια δειγματοληψία κατά την περίοδο 2004-2005 μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές διαφορές στις στατιστικές αναλύσεις της θερμοκρασίας και της τάσης των ωκεανών (ή της στερικής στάθμης της θάλασσας και της τάσης της, π.χ. Leuliette and Miller, 2009). Οι αναλύσεις των δεκαδικών αλλαγών επικεντρώνονται επί του παρόντος στη σύγκριση του Argo με αραιά και μερικές φορές ανακριβή ιστορικά δεδομένα. Η μεγαλύτερη συμβολή του Argo στην παρατήρηση των παγκόσμιων ωκεανών εξακολουθεί να είναι στο μέλλον, αλλά η παγκόσμια έκτασή του μετασχηματίζει σαφώς τη δυνατότητα παρακολούθησης των κλιματικών αλλαγών.

Τον Σεπτέμβριο μάλιστα εξέδωσαν και ένα: “ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ARGO ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
REALTIME ARGO DATA STREAM” με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, αλλά συνήθως σημαίνει ότι έχουν γίνει πολλά σφάλματα, στις μακροχρόνιες προβλέψεις με λάθος τρόπο χρήσης των δεδομένων και αλγορίθμων, κι εκεί ακριβώς βασίζεται και ο μεγαλύτερος καυγάς των επιστημόνων, εκτός του γεγονότος ότι πολλοί θεωρούν πως οι κλιματικές αλλαγές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν ες αεί όσο ο ήλιος γυρίζει κοντά μας ή πιο μακριά μας!

Αλλά ο Σάκης τι έκανε; Έβαλε τη φωτό με όλα τα συστήματα μέτρησης της Argo και μας είπε ότι επειδή μετρούν συνέχεια και στέλνουν πληροφορίες αυτό σημαίνει ότι έχουμε κλιματική αλλαγή. Εντυπωσιακή η φωτό με τη σειρά 3900 ελεύθερων πλωτών σταθμών, οπότε έτσι θεώρησε ότι μπορεί και να εντυπωσιάσει το κοινό του.

«Είμαστε όμηροι σε ένα πλανητικό σκάνδαλο για την κλιματική αλλαγή – μια πολεμική μηχανή, στόχος της οποίας είναι να μας κρατήσει στο φόβο. Έλαβα ένα e-mail που μου λέει να μην έρθω. Είμαι σοκαρισμένος» – «Αυτή είναι μια άμεση προέκταση του τι λέω στο βιβλίο μου, δηλαδή ότι κάθε αντίθετη άποψη πρέπει να εξαλειφθεί».

Αυτά ειπώθηκαν από έναν πραγματικό μετεωρόλογο, τον Philippe Verdier, επικεφαλής μετεωρολόγος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό France Télévisions της Γαλλίας, ο οποίος τόλμησε να γράψει ένα βιβλίο, το Climat Investigation, λέγοντας ότι κλιματολόγοι και πολιτικοί ηγέτες “κρατούν τον κόσμο σε ομηρία” με παραπλανητικά στοιχεία.

Αυτό που βλέπουμε με λύπη εμείς οι απλοί πολίτες, είναι ότι οι “ειδικοί” πάνε ανάλογα και με τα διάφορα συμφέροντα. Της χώρας, της ντόπιας ελίτ, της παγκόσμιας ελίτ, των εταιρειών, τα αμυντικά κλπ Το άλλο που βλέπουν οι απλοί πολίτες είναι συνεχής επέμβαση στη φύση. Μπορεί τον “διαβασμένο” να τον κοροϊδέψετε, αλλά όσοι ακόμα δεν έχουν χάσει την επαφή με την φύση, αλλά και με το βαθύτερο και πλέον αρχέγονο χάρισμα του ανθρώπου, το ένστικτο τους, βλέπουν τη φύση να κακοποιείται, όπως εξάλλου και οι ίδιοι. Το τελευταίο που βλέπουν οι απλοί πολίτες, είναι πόσο κάποιοι πρόθυμα ξεπουλάν ακόμα και την ψυχή τους στον οξαποδώ, προκειμένου να μην χάσουν την θεσούλα τους, τα προνόμια τους, το κύρος τους.

Λυπηρό, αλλά έτσι συνέβαινε πάντα στην ιστορία της Ανθρωπότητας, απλά τούτος ο αιώνας είναι που μας καλεί για μια μαζική πνευματική αλλαγή. Και μάλλον το ξεσκαρτάρισμα έχει ήδη ξεκινήσει…

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares