AllNewz

Καταγγέλλουμε το “Εθνικό” Αστεροσκοπείο Αθηνών για αστοχίες, ψευδή πληροφόρηση και προπαγάνδα!

Η ανοχή έχει και το όρια της, και ‘φορτώνουμε’ εδώ και μέρες με τα διάφορα δημοσιεύματα του “Εθνικού” Αστεροσκοπείου Αθηνών και τις απανωτές αστοχίες του meteo.gr τους

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, την στάση τους που, όχι μόνο μακράν του “εθνική” είναι, αλλά και επικίνδυνα βλαπτική σε συλλογικό ή προσωπικό επίπεδο. Η καταγγελία μας έχει 3 σκέλη, και προειδοποιούμε ότι αν κάποιοι θέλουν να μας ξανακάνουν μήνυση, είτε αυτοί ή οι γνωστοί ‘άντρες με τα πούπουλα’, να την κάνουν αυτή την φορά για τους σωστούς λόγους και όχι με άλλες αφορμές, για την 8ετή ενημέρωση των Ελλήνων σχετικά με τους χημικούς αεροψεκασμούς, την χειραγώγηση του καιρού στην Ελλάδα και την Οπλοποίηση του, που έχει επιφέρει πολλές ζημιές στην οικονομία μας, σε επίπεδο καλλιεργειών ή υποδομών, αλλά και σωματικές βλάβες καθώς και απώλεια ζωών. Μηνύστε μας, αν δεν σας αρέσουν τα άρθρα μας, αλλά και αν σας βαστάει να ανοίξει ο φάκελλος αυτός, όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

1. Απανωτές αστοχίες καιρικών προβλέψεων

Δεν μπορώ να έχω πανελλήνια εικόνα αστοχιών του meteo.gr καθώς όπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει να σταματήσω οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα και να ασχολούμαι νυχθημερόν με το που και πόσο τα σκάτωσαν. Ωστόσο, έχω μπόλικο υλικό από την περιοχή μου, την Μακρινίτσα Πηλίου. Θα παραβλέψω επίσης όοολες τις αστοχίες των πρώτων εβδομάδων του μήνα Νοεμβρίου, όπου κάθε μέρα σχεδόν μας έλεγαν ότι θα βρέξει και τελικά δεν έπεφτε σταγόνα!

Οι πιο πρόσφατες κοτσάνες τους είναι αρκετά κραυγαλέες και χαρακτηριστικές. Για τις μέρες που ήρθε η “Πηνελόπη” τους, υποτίθεται θα είχαμε θυελλώδεις ανέμους και χιονόπτωση σύμφωνα με τα προγνωστικά “Πορταριά-Μακρινίτσα”. Αντ’ αυτού είχαμε την πρώτη μέρα εντελώς άπνοια και λίγη βροχούλα. Κι όταν το γύρισαν σε ασθενή βροχή, απλά… σταμάτησε να βρέχει:

Πάρτε μάτι τους “θυελλώδεις ανέμους” που επικρατούσαν:

Και σήμερα που το γύρισαν πάλι σε βροχή ξυπνήσαμε με σχεδόν καθαρό ουρανό και λιακάδα, και στη συνέχεια γεμίσαμε σύννεφα, αφού βεβαίως βεβαίως πέρασαν οι γνωστοί άγνωστοι πιλότοι με τις χοντρές ουρές:

Και το αποτέλεσμα δεν ήταν καν βροχή αλλά συννεφιά βαριά που μας κρύβει τον πολύτιμο ήλιο:

Τι έγινε παίδες; Η καθαρίστρια στην πόλη μου έφαγε 10 χρόνια φυλακή γιατί ξεσκάτωνε τουαλέτες κι έπλενε σκάλες με πλαστογραφημένο χαρτί. Εσείς τα έχετε, φαντάζομαι, ορθά τα χαρτιά σας, αλλά πρόβλεψη καιρού δεν βλέπουμε, κι αντί να ξεσκατώνετε, τα σκατώνετε μονίμως! Ακόμα και τα 12χρονα γελούν στο σχολείο μου και λένε δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη για να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα σε σχέση με τον καιρό, απλά ανοίγουν το πρωί το παράθυρο και βλέπουν τι καιρό κάνει έξω!

2. Περί νεφών επιστημονικές μπούρδες και παραπληροφόρηση

Το γνωστό και μη εξαιρετέο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το οποίο έχει εξελιχθεί σε επίσημο κέντρο προπαγάνδας της Κλιματικής Αλλαγής, (μάλλον ΑΠΕ-Μπεεεε καλύτερα να το λένε), φιλοξενεί σήμερα άρθρο που έχει αναδημοσιευτεί κι από πολλά συστημικά ΜΜΕ, με το τίτλο όπως τον βλέπετε και τον καμαρώνετε. Πλάι βεβαίως βεβαίως, ο χορηγός της Εθνικής Τράπεζας, δηλαδή… ΕΣΥ φορολογούμενε πολίτη! [Δείτε τι ποσά παίρνουν τα ΜΜΕ από τις Τράπεζες σε «παροχές»]

Τι μας λέει το άρθρο για τα νέφη:

Μια νέα έρευνα, του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό για τις διαχρονικές μεταβολές της νέφωσης στην Αθήνα (1882-2012) δείχνει αύξηση αλά όχι σε όλα τα είδη των νεφών. Από τα μέσα του 20ου αιώνα και έπειτα, σημειώνεται σημαντική αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης των χαμηλών νεφών (σε ύψος έως 2.000 μέτρων) και των υψηλών (άνω των 6.000 μέτρων), σε αντίθεση με τα μεσαία νέφη σε ύψη 2.000 έως 6.000 μέτρων, που έχουν παρουσιάσει μείωση.

Η αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης των υψηλών νεφών παρατηρείται σε παγκόσμια κλίμακα και αποδίδεται, μεταξύ άλλων, στη συνεχή αύξηση του αριθμού των αεροπορικών πτήσεων

Αφήστε το “μεταξύ άλλων” και κρατήστε γερά τις ουρές των αεροπλάνων. Άρα, αυτά είναι που ‘προκαλούν’ σύννεφα – ΤΕΛΕΙΑ. Που είναι το ψέμα; Εκτός στο ότι “δεν έτυχε, πέτυχε”, στο γεγονός ότι αναφέρεται στην Αθήνα και στις μεγαλουπόλεις, ενώ το ίδιο κι απαράλλακτο σκηνικό παίζεται και στας εξοχάς, όπως πχ εδώ στην Μακρινίτσα, το είδατε εξάλλου κι από τις πρόσφατες φωτό μου. Το άλλο ψέμα είναι ότι οι περισσότερες πτήσεις είναι αγνώστου πατρός και μητρός, καθώς πολλές απουσιάζουν από το flightradar24, ενώ πετούν και σε σημεία που δεν υπάρχουν γνωστοί αεροδιάδρομοι – τα έχουμε πει και δείξει άπειρες φορές!

Τα νέφη που εμφανίζονται πλέον συχνότερα στον Αττικό ουρανό, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι οι σωρείτες (Cumulus) και οι θύσσανοι (Cirrus) το καλοκαίρι, καθώς και οι στρωματοσωρείτες (Stratocumulus) το χειμώνα. Παρατηρείται επίσης μείωση στη συχνότητα επικράτησης των χαμηλών στρωματόμορφων νεφών και αύξηση στην επικράτηση των νεφών ‘κατακόρυφης ανάπτυξης’ (convective), κάτι που έχει καταγραφεί και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Οι αλλαγές αυτές, κατά τους επιστήμονες, είναι πιθανό να συνδέονται με την αστικοποίηση, επηρεάζοντας τη συχνότητα και την ένταση των βροχοπτώσεων.

Τα νέφη, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι ένας από τις πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν το κλίμα, αφού ελέγχουν σε μεγάλο ποσοστό την εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία και την ακτινοβολία που εκπέμπει η Γη προς την ατμόσφαιρα

Όχι μόνο η έκταση της νέφωσης αλλά και το είδος των νεφών παίζουν ρόλο, επειδή επιδρούν με διαφορετικό τρόπο στο ενεργειακό ισοζύγιο ανάμεσα στη Γη και την ατμόσφαιρα. Ανάλογα με το σχήμα τους, τη σύνθεσή τους και το ύψος τους, τα σύννεφα μπορούν να προκαλέσουν ψύξη (κυρίως) ή θέρμανση στον πλανήτη. Ιδίως τα χαμηλά και ‘παχιά’ νέφη, όπως οι ‘στρωματοσωρείτες’ μειώνουν σημαντικά την εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία ελαττώνοντας έτσι τη θερμοκρασία. Αντίθετα, τα αραιά νέφη σε μεγαλύτερα ύψη, όπως οι ‘θύσσανοι’, λειτουργούν ως «αέρια του θερμοκηπίου» και ανεβάζουν τη θερμοκρασία.

Όπως προείπα, καμία αστικοποίηση στας εξοχάς. Ωστόσο τις μας λένε οι επιστήμονες; Ότι “κάποια” νέφη κρύβουν τον ήλιο θετικά (κατά τα μυαλά τους), αφού ψυχραίνουν τον πλανήτη, ενώ άλλα, του προκαλούν υπερθέρμανση. Σωστά; Να, λοιπόν, πια είναι η κατηγορία των ‘θυσσάνων’ που προκαλεί υπερθέρμανση, σύμφωνα με το meteoclub.gr. Οι γνωστές ουρές των αεροπλάνων που “επιμένουν” και γίνονται σύννεφα:

Αφού, λοιπόν, τα αεροπλάνα ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, είτε κατά λάθος, είτε επίτηδες, γιατί δεν κόβουν τις φθηνές πτήσεις και τα σούρτα φέρτα στους ουρανούς, παρά τα βάζουν συνέχεια μόνο με τα εργοστάσια και την παραγωγή άνθρακα; Να κλείσουμε τα εργοστάσια, να βάλουμε παντού ΑΠΕ για να πετάμε με επιδοτούμενα αεροπλάνα με φθηνά εισιτήρια; Πως το βλέπετε, δηλαδή; Αυτό είναι “βιώσιμη ανάπτυξη”; Όχι δουλειές, μόνο ταξίδια;

Το δε γελοιότερο της υπόθεσης είναι ότι σε κάποιους λένε ότι αυτό είναι “μυστικό” πρόγραμμα Γεωμηχανικής, για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανασης του πλανήτη! Έτσι είναι, όταν σπέρνεις δεξιά αριστερά διαφορετικά κι αντικρουόμενα ψεύδη, δεν φαντάζεσαι ότι κάποιος θα πιάσει τα κομμάτια και θα δείξει ότι δεν κολλάνε μεταξύ τους!

3. Ομοιότητες στις φωτιές της Καλιφόρνιας με εκείνες στο Μάτι

Το Αθηναϊκό… my master’s voice, κολλητοί των χοαξαράδων, είχε προ ημερών “αποκαλυπτικό” άρθρο για τις ομοιότητες που παρουσιάζονται στις φονικές πυρκαγιές της Καλιφόρνιας και στο Μάτι,  σύμφωνα με εκτιμήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του ΕΑΑ/meteo, κατά την έναρξη της δασικής πυρκαγιάς «Camp Fire» στην Καλιφόρνια, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήσαν -όπως και στο Μάτι- ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ταχεία εξάπλωση της φωτιάς. Ειδικότερα, οι εποχικοί άνεμοι «Σάντα ‘Ανα» έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, παρέχοντας τα αναγκαία «συστατικά» για μία ακραία εξάπλωση της φωτιάς: ισχυροί άνεμοι, εξαιρετικά χαμηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία

Μάλιστα, το ΕΑΑ/meteo, αφού έτσι κι αλλιώς το έχει ρίξει στα βαφτίσια των καιρικών φαινομένων και όχι στην πρόγνωση, αλλά και στις παραγωγές βίντεο (αναρωτιέμαι αν χρεώνονται ξεχωριστά αυτές), δημιούργησε ένα βίντεο που παρουσιάζει την εξάπλωση της δασικής πυρκαγιάς Camp Fire, μεταξύ 8 και 12 Νοεμβρίου, όπως αυτή προσομοιώθηκε από το προγνωστικό σύστημα WRF-SFIRE του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo.gr.

Κι εδώ θα συμφωνήσουμε μαζί τους. Ναι υπάρχουν τρελές ομοιότητες στις δικές μας πυρκαγιές με εκείνες των Καλιφορνέζων, τις οποίες μάλιστα εντόπισαν οι αμερικάνοι ακτιβιστές πριν από μας για μας, και πριν ακόμα λαλήσει meteo – Χειραγώγηση ανέμων και ενεργειακά όπλα:

Τι λένε ξένοι και Έλληνες ακτιβιστές για τις φονικές φωτιές στην Ελλάδα: ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

Όπως, καταλαβαίνετε, οι 99 νεκροί συμπολίτες μας που έγιναν θυσία στο προσάναμμα της κλιματικής προπαγάνδας -γιατί να την περιμένετε να πιάσει μεγαλύτερη φωτιά- δεν βρίσκουν το δίκιο τους ούτε μετά θάνατον. Οι χιλιάδες που παραμένουν ζωντανοί αλλά με χαμηλή βιταμίνη D, επίσης είναι θύματα της ξενόφερτης χειραγώγησης του κλίματος που συγκαλύπτεται από τους “εθνικούς” μας φορείς, τους οποίους και πληρώνουμε αδρά.

Είμαι κι εγώ μια παθούσα, παρότι ζω στας εξοχάς και όχι σε πόλη, πόσο μάλλον στην Αθήνα, και έχω ανεπάρκεια αυτής της πολύτιμης βιταμίνης. Άρα μου έχει δημιουργηθεί ζημία στην υγεία μου.

Ζημία και στην τσέπη μου, αφού δεν μου άφησαν τον ήλιο να ζεστάνει το σπιτικό μου, κι αφού ο μπαξές μου τα τελευταία χρόνια υποφέρει απ’ όλα αυτά.

Και μετά τι να πουν οι αγρότες και τι να πουν και οι καταναλωτές; Ας μην συνεχίσω τη λίστα με τις βλάβες που προκαλούν αυτές οι πρακτικές και η αποσιώπηση τους.

Θα πω μόνο το εξής: Το ότι μολύνονται οι ψυχές της νεολαίας με τοξικό άγχος -πλην όλων των άλλων τοξικών ουσιών- για το μέλλον τους και αυτού του πλανήτη, θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράττεται, ισάξιο και ίδια κολάσιμο με εκείνο του βιασμού ανηλίκου…

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares