AllNewz αποκλειστικό Ελλάδα Εμπόλεμη Ζώνη Κίνημα Επιβιώνουμε 🗝

Δημοσκόπηση AllNewz: “Είναι αυτός ο χειμώνας της Ελλάδας φυσιολογικός;”

Η AllNewz διεξήγαγε ένα σύντομο poll  στη σελίδα της προκειμένου να δει πως βλέπουν οι φίλοι αναγνώστες της τον πολικό καιρό που βιώνουμε από την αρχή του χρόνου στη χώρα μας

Ως αφορμή στάθηκε ένα σχόλιο κάποιου χρήστη στο facebook στη σελίδα του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούγολου, ο οποίος ανήγγειλε την επερχόμενη κακοκαιρία. Ως συνήθως, κάποιοι σχολίαζαν α, τι καλά, ενώ άλλοι έδειχναν την αγωνία τους για το πόσο σοβαρό θα είναι το κύμα κακοκαιρίας. Και ξαφνικά ένα προφίλ που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν να μοιάζει ψεύτικο, σχολίασε επιθετικά και καθοδηγητικά, ότι έτσι είναι ο φυσιολογικός χειμώνας και… “συνηθίστε το”!

Όπως βλέπετε, πήρε και πολλά λάικς και γελάκια και καρδούλες. Έχουμε ξανακάνει λόγο για τους λεγόμενους astroturfs, κάτι παρόμοιο με τα τρολς, οι οποίοι ωστόσο έχουν ως στόχο όχι να τρολάρουν μια συζήτηση στα social media, αλλά να την καθοδηγούν προς την κατεύθυνση που θέλουν:

  • Είναι χειμώνας
  • Είναι φυσιολογική η κακοκαιρία για τον χειμώνα
  • Και… “συνηθίστε το” (μετάφραση της συχνής αμερικάνικης φράσης get used of it)

Παράλληλα, στα ραδιόφωνα οι δημοσιογράφοι περνούσαν μια ανάλογη αντιμετώπιση, ε, τι να κάνουμε, χειμώνας είναι. Κι ένας Λαγουβάρδος να τα φέρνει γύρα και να δίνει απανωτές συνεντεύξεις.

Φυσικά ο “άγνωστος” σχολιαστής (επιστημονικού επιπέδου) με τα πολλά λάικς έκανε την εμφάνιση του στη σελίδα του Αρναούτογλου στις 2 Ιανουαρίου, πριν γίνει ο κακός χαμός, πριν θρηνήσουμε θύματα στην Κερατέα και φυσικά… όταν η “Σοφία” (μη χε..) δεν έχει ακόμα φτάσει στην Αττική, όπως αναμένεται τη Δευτέρα, ενώ σε κάποιες περιοχές θα ρίξει τον υδράργυρο στους -18 βαθμούς! Στο μεταξύ ο Σάκης δίνει τα ρέστα του με απανωτά βίντεο κάλυψη του χιονιά στη Σαλονίκη. Κατά τα άλλα όλα φυσιολογικά.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη και τη μνήμη μας

Καθώς ο μισός πληθυσμός είναι μαζεμένος στην Αθήνα, ίσως κάποιοι δεν κατανοούν τι σημαίνει χιόνια στα ορεινά και ημι-ορεινά. Ακούνε χιόνισε το Πήλιο, και σκέφτονται νορμάλ είναι. Μόνο που το Πήλιο έχει διαφορετικό υψόμετρο, ο δε Βόλος είναι παραλιακός. Τα Χάνια και η Ζαγορά είναι ορεινά, Πορταριά και Μακρινίτσα ημι-ορεινά και ο Βόλος… πάμε παραλία και όλα πνίγηκαν στο χιόνι, κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου συνηθισμένο, σε τόση διάρκεια και τόση ένταση. Χιόνι συνήθως έχουμε στα ορεινά, ίσως λίγο να φτάσει και στα 700 μέτρα και σχεδόν καθόλου στην παραλία, εκτός κι αν γίνει το φετινό επεισόδιο ή εκείνο πριν δυο χρόνια ή το εντελώς ακραίο του 2006. Τότε, εμείς που μένουμε στα 600 μέτρα κάτω από τη Μακρινίτσα, είχαμε δυο μέτρα χιόνι! Χιόνιζε ασταμάτητα και δυνατά επί μια βδομάδα και βάλε. Ο δε Βόλος, είχε γίνει μια άσπρη κατάσταση.

Κι ενώ η Γερμανία έχει επίσης χειμώνα αλλά φυσιολογικό για το κλίμα της, εμείς βιώνουμε την απόλυτη τρέλα.

Χρειάζεται να εξηγήσω ότι το δικό μας Μεσογειακό κλίμα θα έπρεπε να έχει ηπιότερο χειμώνα, ακόμα και στις πιο βόρειες περιοχές της Ελλάδας; Η χώρα μας παρότι μικρή, διαφέρει σε κλίμα στο Βορρά της και στον Νότο της, ωστόσο όλη μαζί είναι σαφώς νοτιότερα της Γερμανίας ή άλλων βόριων χωρών που απολαμβάνουν εκεί, μια “νορμάλ” κατάσταση.

Η δημοσκόπηση της AllNewz

Με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι οι αναγνώστες μας δεν μασάνε κουτόχορτο.

Στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι ο καιρός είναι χειραγωγημένος, ψήφισαν 89, εκ των οποίων οι 70 είπαν ναι, ενώ μόλις οι 19 απάντησαν όχι, θεωρούν φυσιολογικό τον χειμώνα. Από τους δεύτερους, τα μισά προφίλ δείχνουν επίσης να είναι τρολς.

Χειραγωγημένος καιρόςΦυσιολογικός καιρός

Καθηγητής Αργυρίου: Δεν αποκλείεται νέο κύμα κακοκαιρίας άμεσα

Και σήμερα δηλώσεις του καθηγητή Αργυρίου στο ΑΠΕ -ΜΠΕεεε (που αλλού) έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Εκεί που η πρόβλεψη 48 ωρών φαίνεται πλέον αδύνατη λόγω συνεχούς τροποποίησης καιρού, ο κος Αργυρίου μας λέει ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα να πλήξει την χώρα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και νέο κύμα κακοκαιρίας, ανάλογο με αυτό που καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Και “εξηγεί”, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε:

Μια διαρκής έξαρση των υψηλών πιέσεων στη Δυτική Ευρώπη επεκτάθηκε στο Βόρειο Ατλαντικό, προς τον αρκτικό κύκλο, με αποτέλεσμα την εισβολή ψυχρών και ξηρών πολικών αερίων μαζών αρκετά νότια και την ανάπτυξη ψυχρού μετώπου στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη και στην περιοχή των Βαλκανίων […] αυτές οι ψυχρές αέριες μάζες, θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερης από τον εποχιακό μέσο όρο, στην περιοχή των Βαλκανίων, εκτιμάται ότι μέχρι το Σαβ/κο θα φθάσουν αρκετά νότια στη Μεσόγειο, έως και περίπου τις ακτές της Αφρικής. […] η ορογραφία των Βαλκανίων (ασφαλώς και της Ελλάδας) έχει ως αποτέλεσμα, το προκαλούμενο βόρειο – βορειοανατολικό ρεύμα ψυχρού αέρα, να προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη την περιοχή μέχρι το Σαββατοκύριακο […] η άφιξη στη Μεσόγειο της ψυχρής αέριας μάζας, έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση χιονοπτώσεων σε μεγάλο μέρος της Ιταλίας, ακόμη και νότια […] Η ύφεση αυτή στη Μεσόγειο ενδέχεται να προκαλέσει μετωπογένεση, με αποτέλεσμα ραγδαίες βροχές μέσα στο Σαβ/κο, στη θάλασσα Κυθήρων, στην Κρήτη, στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα 

Και τον ρωτάει το ΑΠΕ -ΜΠΕεεε σαν να “ξέρει”, αν το φετινό κύμα κακοκαιρίας, μπορεί να είναι ανάλογο με αυτό που έπληξε τη χώρα τον Ιανουάριο του 2017, κι εκείνος απαντά:

Αναφορικά με το 2017, η κακοκαιρία ήταν αποτέλεσμα του εκτροχιασμού της πολικής δίνης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αιφνίδια κάθοδο πολικών αερίων μαζών σε νοτιότερα (και στα δικά μας) γεωγραφικά πλάτη. Παρά το ότι αυτό το φαινόμενο δεν συμβαίνει συχνά, εν τούτοις, οι τρέχουσες παρατηρήσεις και καταγραφές που διαθέτουμε, υποδεικνύουν πως είναι πολύ πιθανό το φαινόμενο να επαναληφθεί φέτος, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα επαναληφθούν τα φαινόμενα του 2017, δηλαδή θα έχουμε ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις στη χώρα μας

Καταλήγοντας ο καθηγητής, αναφέρει ότι «αυτή τη στιγμή, ερευνητικές ομάδες και μετεωρολογικοί φορείς παρακολουθούν την εξέλιξη της πολικής δίνης».

Βρε πόσο μου την δίνει η πολική δίνη, ειδικότερα όταν ξέρω τι “δίνει” στις χώρες που έχουν κάθε λόγο να φεύγουν οι παγωμένες θερμοκρασίες από τον Βορρά προς Νότο μεριά: ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Νορβηγία, Δανία, που η “κλιματική αλλαγή” θα τις κάνει ακόμα πιο πλούσιες από τα πετρελαιάκια και το αέριο που θα βουτήξουν από τον παγωμένο Βόρειο Πόλο, ενώ τα οφέλη δεν σταματούν εκεί. Οι θαλάσσιες διαδρομές διευκολύνονται, καράβια τις διασχίζουν και χωρίς παγοθραυστικά (άρα χαμηλότερο κόστος) ενώ αλλάζουν και γίνονται πιο σύντομες.

“Υπερθέρμανση του πλανήτη με σφοδρούς χειμώνες”

Επειδή γελάνε και οι κότες με τους βαρείς χειμώνες ενόσω έχουμε “υπερθέρμανση του πλανήτη”, ο καλός μας επιστημονικός κόσμος που δουλεύει για την παγκόσμια ελίτ και την Ατζέντα της την 21, δεν χάνει ευκαιρία να δημοσιεύει επιστημονικά mumbo jumbo – κοινώς αρλούμπες- για το ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι χιονάδες οφείλονται σε αυτήν.

Αν κάνετε google τις λέξεις climate change severe winters, θα σας βγάλει πάνω πάνω τα δημοσιεύματα του περσινού Γενάρη, όπου οι Αμερικάνοι τον δάγκωσαν κανονικά κι έπρεπε να τους “εξηγηθεί” γιατί τον δάγκωσαν παρότι ο πλανήτης θερμαίνεται:

Στο ότι θερμαίνεται ο πλανήτης δεν θα διαφωνήσουμε. Θα διαφωνήσουμε στο πως θερμαίνεται. Όταν Κίνα και Ρωσία ομολογούν δημόσια τα πειράματα θέρμανσης και τροποποίησης της ατμόσφαιρας, τότε έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της “θεωρίας συνωμοσίας”, ειδικότερα με τη φράση…

Οι στρατιωτικοί βρίσκονται σε έναν αγώνα δρόμου για τον έλεγχο της ιονόσφαιρας εδώ και δεκαετίες

Κι εμείς ξοπίσω τους σε έναν άλλο αγώνα δρόμου εδώ και δεκαετίες, για να αποκαλύπτουμε το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει ποτέ διαπραχθεί ενάντια στην Ανθρωπότητα και το περιβάλλον. Κανένας παγκόσμιος πόλεμος, ούτε ο 1ος ούτε ο 2ος, δεν είναι ισάξιος με τον 3ο που διεξάγεται μυστικά ενάντια στους λαούς, μέσω της οπλοποίησης περιβάλλοντος.

Χιλιάδες είναι κάθε χρόνο τα θύματα ανά τον κόσμο, απίστευτη οικονομική καταστροφή στις χώρες που πλήττονται και που πολλές φορές αναγκάζονται να προβούν σε δανεισμούς, κλιματική τρομοκρατία και ψυχαναγκασμός, περιβαλλοντικά τέλη κι απαγορεύσεις ελευθεριών, μετανάστευση, πείνα και έλλειψη ευημερίας.

Και φυσικά, οι ισχυροί και οι ελίτς πλουτίζουν περισσότερο αφού ελέγχουν πλήρως ενέργεια και τροφή.

Έρχονται εκλογές. Και κάθε φορά το λέμε, αλλά αυτή τη φορά θα δώσουμε και “οδηγίες χρήσης”, όχι τι να ψηφίσετε, αλλά πως να ασκήσετε το δικαίωμα σας ΠΡΙΝ ψηφίσετε. Γιατί μετά… είναι αργά…

Χαιρόμαστε με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης και θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχουμε συμβάλει κι εμείς με την δική μας προσπάθεια στην αφύπνιση του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού. Σε δυο εβδομάδες, κλείνουμε 8 χρόνια non stop αγώνα κι ενημέρωσης: 24/7 Χ 8 = AllNewz και…. Γάτα!

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares