AllNewz αποκλειστικό

Ανοικτή επιστολή σε δημοσιογράφο του Έθνους για άρθρο του περί “εγ-κλιματικής αλλαγής”

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ηλεκτρονική εφημερίδα Έθνος με τίτλο “Εγ-κλιματική αλλαγή: Στον «φούρνο» ο πλανήτης το ’19 – Η φύση εκδικείται”

Αγαπητέ κε Στασινόπουλε,

Δεν γνωρίζω την ηλικία σας, αλλά αν η φωτογραφία που έχετε στο Έθνος είναι πρόσφατη, προφανώς είστε μικρότερος από τον γιο μου. Κι αν όντως είναι έτσι, δυστυχώς έχετε χάσει την παλιά λαμπρή περίοδο της δημοσιογραφίας και αρθρογραφίας.

Διάβασα το άρθρο σας για την “Εγ-κλιματική αλλαγή” και την υπερθέρμανση του πλανήτη, σήμερα, στο σπίτι μου στην εντελώς παγωμένη Μακρινίτσα όπου διαμένω και έμεινα άφωνη για πολλούς λόγους:

1.

Γιατί το timing να λέτε στο ξεπαγιασμένο σας αναγνωστικό κοινό ότι ο πλανήτης μπαίνει στον φούρνο (βάσει “σεναρίων” πάντα), είναι εντελώς άκαιρο, με τον πλέον επιεική χαρακτηρισμό. Κι επικαλείστε, χωρίς να έχετε καν ενεργό λινκ του δημοσιεύματος, έρευνα που δηµοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Geophysical Research Letters» τον περασµένο Αύγουστο! Περιμένατε να μας έρθει το πρώτο πολικό ψύχος για να το δημοσιεύσετε; Μήπως επειδή το καλοκαίρι μας ήταν άκρως δροσερό, οπότε δεν θα έπιανε τόπο;

2.

Κάνετε χρήση του χαρακτηρισμού “εγ-κλιματική αλλαγή” τον οποίο έχουμε υιοθετήσει εμείς εδώ και πολλά χρόνια, για να καταδείξουμε το αληθινό έγκλημα κατά του πλανητικού κλίματος μας και όχι τις κλιματικές αλλαγές, που υπάρχουν τόσα χρόνια, όσο υπάρχει και ο πλανήτης. Μάλιστα για τον χαρακτηρισμό μας, έχουμε δεχτεί κι επικρίσεις από την “ευαίσθητη” περιβαλλοντικά Καθημερινή, σε άρθρο της που ανακοίνωνε ότι μας έγινε μήνυση για “ψευδή είδηση” και η οποία ουδέποτε μπήκε στην συνέχεια στον κόπο να δημοσιεύσει και το δικαστικό αποτέλεσμα, την αθώωσή μας, ως όφειλε και ως γινόταν στα παλιά χρόνια της αληθινής δημοσιογραφίας.

3.

Το να δέχεστε ως μοναδικές πηγές πληροφόρησης τις αμερικάνικες και μάλιστα συγκεκριμένης πολιτικής και κομματικής χροιάς, και να τις αναπαράγετε, αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία ή αρθρογραφία. Γιατί υπάρχει μια διαφορετική επιστημονική άποψη, εντελώς αντίθετη με την πεπατημένη για την κλιματική αλλαγή, η οποία δεν χρηματοδοτείται από Ινστιτούτα τύπου Rockfeller, ή επενδυτικά κέντρα και τράπεζες τύπου Rothschild. Την άρχουσα τάξη με λίγα λόγια, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για παράδειγμα, ή ακόμα ακόμα κι έναν ΟΗΕ και… πείτε μου, τι προβλήματα έλυσαν όλοι αυτοί τις τελευταίες δεκαετίες; ΟΎΤΕ ΈΝΑ! Γιατί, λοιπόν, δεν κάνετε μια πλήρη έρευνα να δείτε τι λέει αυτή η άποψη για τις κλιματικές αλλαγές, αν οφείλονται στον άνθρακα ή στη σχέση μας με τον ήλιο και κατά πόσο αυτός είναι στο ελάχιστο ή όχι; Έρχεται «ηλιακό ελάχιστο» που ίσως σημαίνει βαρύς χειμώνας! – Να λοιπόν, μια αιτία για βαρύ χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, και υπάρχουν κι άλλες

4.

Κατηγορούν όσους τάσσονται κατά του αφηγήματος της κλιματικής αλλαγής ότι χρηματίζονται από τους “πετρελαιάδες”. Με την ίδια ευκολία, θα μπορούσαμε να πούμε ότι και όσοι προβάλλουν την κλιματική αλλαγή και τις σωτήριες ΑΠΕ, όπως κάνετε στον επίλογο του άρθρου σας, τα παίρνουν από τις ανάλογες εταιρείες. Εξάλλου η κλιματική αλλαγή έχει αποδειχθεί μεγάλη μπίζνα για κάποιους, ενώ από την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί που επενδύουν τόσο στην παλιά ενέργεια, όσο και στις νέες, ούτως ώστε να έχουν τον πλήρη έλεγχο και στην δυο. Βλέπε Τζορτζ Σόρος: Βρίζει τον Τραμπ για την κλιματική αλλαγή, κάνει προπαγάνδα υπέρ της, αλλά  o “φιλάνθρωπος” κλιματιστής Τζορτζ Σόρος επενδύει εκατομμύρια στον άνθρακα. Γιατί άραγε;

5.

Ο όρος “εγ-κλιματική αλλαγή” χρησιμοποιήθηκε από μας όχι για να προκαλέσουμε ενοχές στους πολίτες, όπως “η φύση εκδικείται”, αλλά για να καταδείξουμε ότι, εκτός από τις φυσικές κλιματικές αλλαγές που υπήρχαν ανέκαθεν, ή τις οποιεσδήποτε γίνονται λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας, υπάρχουν και οι σκόπιμες αλλαγές ή οι παράπλευρες αλλαγές προκειμένου να επιτευχθούν κάποιοι σκοποί. Μια απλή σκέψη: Κάθε μέρα εκτοξεύεται 1μιση δορυφόρος στο διάστημα. Κι αυτοί τη στιγμή που σας γράφω, περνούν 2000 δορυφόροι πάνω από την περιοχή μας. Θεωρείτε ότι τον ασφυκτικά πνιγμένο πλανήτη μας από τους τόσους δορυφόρους που αυξάνονται με τρελό ρυθμό, δεν επηρεάζουν τα μαγνητικά πεδία του και τους πόλους με τις συχνότητες τους; Θα πρέπει να είστε εντελώς naive αν πιστεύετε κάτι τέτοιο.

6.

Επίσης ο όρος μας “εγ-κλιματική αλλαγή” έχει να κάνει με την εντελώς σκόπιμη παρέμβαση στο περιβάλλον, μικρής ή μεγάλης κλίμακας. Ως μικρή θεωρούμε την Τροποποίηση Καιρού που γίνεται και στην πατρίδα μας από το 1980, συνέχεια, με τις ευλογίες του ΕΛΓΑ, υποτίθεται στα πλαίσια της εναέριας χαλαζοπροστασίας. Και λέω υποτίθεται, γιατί και χαλάζι έντονο έχουμε στις “θεραπευμένες” περιοχές, αλλά και ανομβρία στις γύρω.

Αλλά εκτός της μεθόδου αυτής που έχει γίνει ψωμοτύρι παγκόσμια, ακόμα και για γάμους πλουσίων, ή εκδηλώσεις, παρελάσεις ή η Κίνα για να διώξει το νέφος της, έχουμε εδώ και χρόνια και τις μεγάλες παρεμβάσεις, οι οποίες συνήθως είναι μυστικές. Στη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας τις κατατάσσουν όσοι θέλουν να έχουν μονόπλευρη ενημέρωση, πλην όμως όλα είναι στη δημοσιότητα για όσους έχουν πραγματικό ενδιαφέρον να δημοσιογραφήσουν και όχι να παπαγαλίσουν το εταιρικό ή πολιτικό αφήγημα.

Για παράδειγμα, οι εγκαταστάσεις που ασχολούνται με την “υπερθέρμανση” της ατμόσφαιρας δεν είναι κρυφό μυστικό: Πρόσφατα ανακοινώθηκε μια νέα συνεργασία από Κίνα και Ρωσία, ενώ ήδη γνωρίζουμε την ύπαρξη του HAARP, στην αμερική, αλλά και του πολύ ισχυρού EISCAT της Νορβηγίας για το οποίο δεν μιλάει ουδείς. Και να ήταν μόνο αυτά; Όλες αυτές οι χώρες που κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα για την κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων, τρίβουν τα χεράκια τους όταν λένε ότι έχει και τα καλά της: τα πετρέλαια και το αέριο στο Βόρειο Πόλο. ΑΠΕ θέλουν, αλλά πετρέλαια βγάζουν, σωστά; Και οι εγκαταστάσεις τους θερμαίνουν την ατμόσφαιρα και την ιονόσφαιρα “για να την μελετήσουν”, κι όσο την “μελετάνε” τόσο και χαλάει το κλίμα. Αυτή η μελέτη ΕΊΝΑΙ “εγ-κλιματική αλλαγή”.

“Εγ-κλιματική αλλαγή” αλλαγή είναι επίσης η Οπλοποίηση Καιρού ή Περιβάλλοντος. Φαντάζομαι την έχετε ακουστά, ήδη από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ωστόσο από τότε η τεχνολογία έχει αλλάξει κι έχει κατακτήσει ευκολίες ανάλογες με εκείνες του φούρνου μικροκυμάτων. Ένας συνδυασμός των “θερμαντικών” εγκαταστάσεων με τους δορυφόρους και τα επίγεια μετεωρολογικά ή στρατιωτικά ραντάρ, μπορεί να προκαλέσει ποικίλα καιρικά φαινόμενα ή να εξιτάρει μια υπάρχουσα τάση – μια καταιγίδα, τυφώνα κλπ. Και η πληροφόρηση δεν είναι μυστική, αφού οι ίδιοι που μπορούν να ελέγχουν τον καιρό έχουν δείξει κατά καιρούς και τις διαθέσεις τους, αλλά και τα επιτεύγματα τους: «Ελέγξτε  το παγκόσμιο στρώμα νέφωσης. Γιατί όποιος ελέγχει τον κόσμο όλο!”:

Για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη τι είναι η Οπλοποίηση Καιρού ή Περιβάλλοντος σας προτείνουμε να διαβάσετε τα κάτωθι άρθρα:

“Οπλίζοντας τη Μητέρα Φύση: Η Γέννηση του Καταστροφικού Περιβαλλοντισμού”

«Πόλεμος των Καιρών»: Αποκαλυπτικό άρθρο των Ν.Υ. Times του 1976

Οπλοποίηση Καιρού

Δοκίμιο: “Πως να διαλύσετε το Περιβάλλον – Εκτός κι αν έρθει Ειρήνη”

Για να έχετε μια ιδέα ποιοι επωφελούνται από το λιώσιμο των πάγων στο Βόρειο Πόλο:

Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

Για να μην έχετε αυταπάτες ότι αυτά είναι “τυχαία”:

 

Ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος και ερευνήτρια, σας εύχομαι καλή επιμόρφωση και δημοσιογραφική φώτιση. Αναπολώ με νοσταλγία και θλίψη τις παλιές εποχές που ο δημοσιογράφος ρίσκαρε τη ζωή του, μαχόταν για την αποκλειστικότητα και καμάρωνε για τις αποκαλύψεις του. Ήταν η εποχή που δεν υπήρχε όλη η σημερινή τεχνολογία, αγώνας δρόμου για το ποιος θα προλάβει το κοντινότερο τηλέφωνο για να δώσει το ρεπορτάζ, ενώ η έλλειψη της ευκολίας του “κόπι πάστε” έδινε την ευκαιρία για την ανάπτυξη χαρακτήρων και προσωπικότητας. Μα πάνω απ’ όλα, υπήρχε σεβασμός προς το αναγνωστικό κοινό. Μέρες δημοσιογραφικής δόξης λαμπρές…

Γιάννα Μυράτ

υπεύθυνη σύνταξης AllNewz

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια