AllNewz αποκλειστικό Ελλάδα Εμπόλεμη Ζώνη

Δεν είναι η “φύση”, ανόητοι, οι ανεμογεννήτριες προκαλούν κεραυνούς!

Ω Θεοί! Δεν μας έφτανε ο ΣΚΆΙ, τώρα έχουμε και το Έθνος – Αν δεν ανεβάσει ένα -μην σου πω και δυο- τρομολαγνικά άρθρα περί κλιματικής αλλαγής την ημέρα, τον γιατρό μας δεν τον κάνει πέρα, αλλά τον φέρνει σπίτι για νέα συνταγογράφηση! 

Μοιάζει λες και συναγωνίζονται μεταξύ τους τα δυο μέσα ενημέρωσης, ποιος θα τρομάξει τον κόσμο περισσότερο, θα τον εγκεφαλοπλύνει, μέχρι να πει – ήμαρτον, προσκυνώ την Εκκλησία της Κλιματικής Αλλαγής. Και μάλλον… κερδάει το Έθνος τελευταία!

Σήμερα μάθαμε για την “μεγαλείο” της Φύσης -ένα το μάθημα γιατί έχει κι άλλο.

Μια πρωτοφανής «καταιγίδα», µε πάνω από 1.200 αστραπές, έδωσε σε έναν «κυνηγό» ακραίων καιρικών φαινοµένων την ευκαιρία για µοναδικές φωτογραφίες. Πάνω από 1.200 κεραυνούς στην περιοχή κατέγραψε µόνο το Σάββατο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ενώ στη Σάµο, που βρέθηκε στο επίκεντρο του φαινοµένου, η νύχτα έγινε µέρα από την ασταµάτητη ηλεκτρική δραστηριότητα. […] Το φαινόµενο χτύπησε µε ιδιαίτερη σφοδρότητα το Σάββατο τη Σάµο, ξεκινώντας από το δυτικό τµήµα του νησιού, στην περιοχή του Καρλοβασίου, όπου πληµµύρισαν σπίτια και καταγράφηκαν πτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο. Στην ίδια περιοχή σηµειώθηκε και χαλαζόπτωση, ρέµατα υπερχείλισαν, υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης και εκδηλώθηκε φωτιά από βραχυκύκλωµα σε δηµοτικό σχολείο, ενώ ακυρώθηκε η πτήση Θεσσαλονίκης-Σάµου.

Κι αφού πολύ μπλα μπλα και θαυμασμός για το ότι πλημμύρισε το νησί, ιδού και το βίντεο του Meteographer, όπου φαίνεται ξεκάθαρα, η αλληλεπίδραση των ανεμογεννητριών με τους κεραυνούς στο αιολικό πάρκο, αλλά και στην ψηλή κατασκευή στο Πυθαγόρειο: 

Οι ανεμογεννήτριες προκαλούν πράγματι κεραυνούς

Άρθρο του Βήματος/Science (20 Φεβρουαρίου 2014) όταν ακόμα η αλήθεια λεγόταν πριν οι ΑΠΕ γίνουν πραγματικά “κυβέρνηση”

Οι ανεμογεννήτριες τελικά παράγουν διάφορες μορφές ηλεκτρισμού: βίντεο ισπανών ερευνητών επιβεβαιώνει οριστικά τις ανεκδοτολογικές αναφορές για τουρμπίνες που προκαλούν κεραυνούς. Οι ερευνητές του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου της Καταλονίας στη Βαρκελώνη χρησιμοποίησαν κάμερες υψηλής ταχύτητας, καθώς και ένα δίκτυο καταγραφής κεραυνών, για να παρακολουθήσουν περιστρεφόμενες ανεμμογενήτριες στη διάρκεια καταιγίδας.Σε αργή κίνηση, το βίντεο δείχνει ηλεκτρικές εκκενώσεις που διαδίδονται από τις ανεμογεννήτριες προς τα πάνω, σε ένα είδος ανάποδου κεραυνού που φτάνει σε ύψος 2 χιλιομέτρων.

Οι ανεμογεννήτριες τελικά παράγουν διάφορες μορφές ηλεκτρισμού: βίντεο ισπανών ερευνητών επιβεβαιώνει οριστικά τις ανεκδοτολογικές αναφορές για τουρμπίνες που προκαλούν κεραυνούς.

Οι ερευνητές του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου της Καταλονίας στη Βαρκελώνη χρησιμοποίησαν κάμερες υψηλής ταχύτητας, καθώς και ένα δίκτυο καταγραφής κεραυνών, για να παρακολουθήσουν περιστρεφόμενες ανεμμογενήτριες στη διάρκεια καταιγίδας.

Ανάποδος κεραυνός με ύψος 2 χιλιομέτρων

Σε αργή κίνηση, το βίντεο δείχνει ηλεκτρικές εκκενώσεις που διαδίδονται από τις ανεμογεννήτριες προς τα πάνω, σε ένα είδος ανάποδου κεραυνού που φτάνει σε ύψος 2 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρει η ερευνητική ομάδα στο Journal of Geophysical Research: Atmospheres, οι κεραυνοί εμφανίζονται κάθε φορά που ένα από τα πτερύγια της ανεμογεννήτριας φτάνει στο μέγιστο ύψος του.

Τρεις γειτονικές τουρμπίνες βιντεοσκοπήθηκαν μάλιστα να κεραυνοβολούν τον ουρανό ταυτόχρονα, και οι ερευνητές δηλώνουν στο περιοδικό Νew Scientist ότι έμειναν «έκπληκτοι» από την ηλεκτρική δραστηριότητα σε μια τόσο μικρή περιοχή.

Ο μηχανισμός μέσω του οποίου οι τουρμπίνες προκαλούν κεραυνούς πιθανώς σχετίζεται με τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού λόγω της τριβής ανάμεσα στα πτερύγια και τον αέρα.

Χρειάζεται επιβεβαίωση του μηχανισμού

O επικεφαλής της μελέτης Ζουάν Μοντανιά παραδέχεται πάντως ότι το φαινόμενο πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. «Εκκενώσεις σε τουρμπίνες έχουν καταγραφεί σε πολλά βίντεο του YouTube, όμως ο μηχανισμός που ευθύνεται γι΄αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί» λέει.

Οι ηλεκτρικές εκκενώσεις δεν αποκλείεται να φθείρουν τα πτερύγια, εκτιμούν οι ερευνητές, ωστόσο οι βλάβες αυτές θα ήταν δύσκολο να γίνουν αντιληπτές, δεδομένου ότι είναι δύσκολο να επιθεωρήσει κανείς τις κατασκευές σε τόσο μεγάλο ύψος.

Τα πτερύγια των ανεμογεννητριών κατασκευάζονται συνήθως από πλαστικό ενισχυμένο με άνθρακα. Μια λύση για την αποφυγή φθορών από κεραυνούς θα ήταν η χρήση αγώγιμων υλικών όπως τα μέταλλα, αυτό όμως θα αύξανε υπερβολικά το βάρος.

Τα αεροπλάνα, αντίθετα, είναι πιο προστατευμένα από τους κεραυνούς, καθώς αποτελούνται κυρίως από αγώγιμο αλουμίνιο και διαχέουν τα ηλεκτρικά φορτία σε όλη την επιφάνειά τους.

Προκαλούν κεραυνούς, αλλά κινδυνεύουν και από αυτούς

Οι καλές μας οι ΑΠΕ, που θα μας εξασφαλίσουν φθηνή και “βιώσιμη” ενέργεια και θα σώσουν το περιβάλλον -αφού σκοτώσουν ότι πουλί πετάει γύρω- εκτός του ότι προκαλούν κεραυνούς, κινδυνεύουν και οι ίδιες από αυτούς.

Στο διαδίκτυο θα βρείτε άπειρα άρθρα και μελέτες για το πως “Οι κεραυνοί αγαπούν τις ανεμογεννήτριες λίγο περισσότερο απ’ όσο πρέπει”.

Και πολλά άλλα…

Φυσικά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους καλούς μας δημοσιογράφους, που άνετα γράφουν κάθε μέρα περί κλιματικής αλλαγής για να σπρώξουν τις ΑΠΕ. Δεν μου λέτε, βρε μπαρμπάδες, το μισό χρόνο χιόνια και τον άλλο μισό σκόνη, πως θα δουλέψουν τα φωτοβολταϊκά; Και το μισό κεραυνοί και ακραία πως θα δουλέψουν οι ανεμογεννήτριες;

Αλλά… “ρεύμα” θέλετε; Ορίστε, λίγο πιο πέρα από τη Σάμο, μπόλικο “ρεύμα” στου ουρανούς του Σαββάτου! Και εντελώς δωρεάν. Πληρώνει ο Τέσλα από το υπερπέραν! 

Να γιατί θέλουν τα βαφτίσια και τους έλειψαν

Η μέθοδος των βαφτισιών των καιρικών φαινομένων που ήρθε από τας Αμερικάς, έχει έναν σκοπό: Να σου κοπανάνε με ονοματεπώνυμο τα ακραία φαινόμενα. Έτσι ο κος Ιγνατιάδης του Έθνους (σκίζει το μέσον, θα έχουμε να λέμε πολλά) έκανε τον κόπο να συντάξει ολόκληρο ημερολόγιο και μια γραφίστα να το κάνει και γράφημα:

Είπαμε, βρέξει χιονίσει, δεν βρέξει δεν χιονίσει, θα φταίει η κλιματική αλλαγή.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον ελλαδικό χώρο δεν παρουσιάζουν τόσο τα καιρικά φαινόµενα κατά τη διάρκεια του χειµώνα, αλλά αυτά του καλοκαιριού, τα οποία αποδίδονται στην κλιµατική αλλαγή. «∆εν βαδίζουµε σε πιο κρύους χειµώνες, αλλά σε πιο θερµά καλοκαίρια, µε µεγαλύτερης συχνότητας, διάρκειας και έντασης καύσωνες, µε περισσότερες καταιγίδες και πληµµυρικά φαινόµενα» τονίζει στο «Εθνος» ο καθηγητής του Τοµέα Μετεωρολογίας στο Τµήµα Γεωλογίας του ΑΠΘ, Χαράλαµπος Φείδας. Ο ίδιος αποδίδει τις τέσσερις διαδοχικές ψυχρές εισβολές στο φαινόµενο του «εµποδισµού», δηλαδή σε ένα σύστηµα αντικυκλώνων που στέκεται επί πολλές µέρες αµετακίνητο στη ∆υτική Μεσόγειο και στον Ατλαντικό, λειτουργώντας ως «τείχος». «Αυτό το τείχος εµποδίζει τη φυσιολογική µεταφορά των συστηµάτων από τα δυτικά προς τα ανατολικά και την αλλαγή του καιρού, αφήνοντας χώρο µόνο στις ψυχρές αέριες µάζες που εισβάλλουν από τον Βορρά» εξήγησε.

Το φαινόµενο, παρότι είναι εξαιρετικό λόγω της µεγάλης του διάρκειας, και δεν αφήνει αδιάφορους τους µετεωρολόγους, δεν µπορεί να θεωρηθεί ως µη φυσιολογικό.

Γιατί να θεωρηθεί “φυσιολογικό” αφού δεν είναι; Τι λέμε τόοοοσα χρόνια κι έχουν πληγιάσει τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο; ΔΕΝ είναι φυσιολογικό, είναι ΤΕΧΝΗΤΌ! Και το “τείχος” και η τύχη μας μέσα…

Τουλάχιστον σας πληρώνει καλά το Ιδρύμα Ροκφέλερ, ή τα γράφετε τσάμπα ορέ; Μην είστε κορόιδα, έχουν κονδύλι για τα ΜΜΕ για να σπρώχνουν την κλιματική ατζέντα! Ενημερωθείτε!

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια