AllNewz

“Πράκτορες” και με τη βούλα πλέον τα Ελληνικά Hoaxes!

Τελικά η Κασσάνδρα/AllΝewz επιβεβαιώνεται: Τα Ελληνικά Hoaxes “χρίστηκαν” κι επισήμως ως επίσημοι μπάτσοι του διαδικτύου και μέλος του παγκόσμιου δικτύου που αποσκοπεί σιγά σιγά στην αποσιώπηση των ελεύθερων φωνών του διαδικτύου

Βεβαία… “επίσημο” χρίσμα δεν το λες ακριβώς, γιατί δεν τους το ανέθεσε η κυβέρνηση μας, αλλά το παρακράτος, και μάλιστα το διεθνές παρακράτος που ελέγχεται σε ευθεία γραμμή από την παγκόσμια ελίτ και τις σκοτεινές της κοινωνίες.

Και για να γίνω πιο σαφής, αντιγράφω τι μας ανακοίνωσαν με μεγάλη χαρά:

Μέλος του International Fact-Checking Network (Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Ενημέρωσης) έγιναν χθες (28/1/2019) τα Ellinika Hoaxes, λαμβάνοντας μετά από έλεγχο το σήμα της πιστοποίησης που βεβαιώνει ότι λειτουργούν με βάση της αρχές του διεθνούς οργανισμού

Τι είναι αυτό το δίκτυο και πως πήραν την πιστοποίηση τους;

Πράκτορας (σύμφωνα με το βίκι):

 1. αυτός που επ’ αμοιβή διεκπεραιώνει υποθέσεις άλλων
 2. αυτός που ενεργεί μυστικά κατ’ εντολή κάποιων (κυβέρνησης, οργάνωσης κ.λπ.) και φέρει εις πέρας διαταγές ή αποστολές
Το International Fact-Checking Network, που ξεκίνησε το 2015 (κι εμείς ήδη κρούαμε τον κώδωνα σχεδόν από τότε) έχει στόχο να ελέγχει τα δημοσιεύματα στο facebook, αλλά και στο διαδίκτυο γενικότερα ώστε να “τσεκάρει” την εγκυρότητα τους. Αν δηλαδή λένε “αλήθεια”. Ποια αλήθεια; Θέλει και απάντηση; Αυτή που είναι σύμφωνα με τον πολιτικά ορθό λόγο, πληροί όλες τις προϋποθέσεις να βολεύει το πολιτικό κι επιχειρηματικό κατεστημένο και έχει πάντα συγκεκριμένο και προδιαγραμμένο αφήγημα. Όοολα τα άλλα, είναι “ψευδείς ειδήσεις”.

Για παράδειγμα, μέλος του δικτύου είναι ένα “ειδικό” σάιτ, το Climate Feedback, που “καταρρίπτει” οποιαδήποτε επιστημονική μελέτη είναι αντίθετο με το αφήγημα της Κλιματικής Αλλαγής, ενώ επιβραβεύει τα τρομολαγνικά δημοσιεύματα και “μελέτες” των δικών τους επιστημόνων, τα οποία συνήθως βασίζονται είτε σε εικασίες -αν γίνει αυτό, θα γίνει εκείνο- πολλές φορές δεν προσφέρουν αποδεικτικά στοιχεία, ενώ άλλες έχουν αποδειχθεί ακόμα και λαθεμένα. Λογικά, σύμφωνα με αυτά που γράφονταν πριν μια δεκαετία, ο πλανήτης τώρα θα έπρεπε να έχει πλημμυρίσει και η Μακρινίτσα να… έχει γίνει παραθαλάσσιο θέρετρο!

Το Διεθνές Δίκτυο Ελέγχου Ενημέρωσης είναι μια μονάδα του Ινστιτούτου Poynter. Και τι είναι το εν λόγω Ινστιτούτο; Ένα Ινστιτούτο που χορηγείται από άλλα Ινστιτούτα, ένα εκ των οποίων αυτό του γνωστού και μη εξαιρετέου, Τζορτζ Σόρος!

Βέβαια, χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε το ρόλο των λοιπών Ινστιτούτων στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση, αναφέρουμε προς το παρόν μόνο το Open Society, καθώς είναι και τόσο γνωστό και… αγαπητό από την ελληνική κοινωνία. Μας έχει προσφέρει πολλά! Ειδικά τα τελευταία χρόνια…

 

Όσο για τους συνεργάτες του Ινστιτούτου, σε αυτούς βεβαίως φιγουράρει και το facebook:

 • Κι ένα αστέρι -πεντάλφα βαλμένο με τρόπο στο σήμα

  American Society of Business Publication Editors

 • ESPN
 • Facebook
 • Marketplace
 • Media24
 • National Public Radio
 • Pinellas County School District
 • The Washington Post
 • USA Today Network
 • Voice of America – Broadcasting Board of Governors

Κι όλα αυτά τα ωραία γίνονται “για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων και την προάσπιση της δημοκρατίας”. Σωστά. Κι ο Παπαδόπουλος κάτι παρόμοια έλεγε για… την “επανάσταση” του. Σαν να τον ακούω: Το διαδίκτυο είναι ένας ασθενής κι αν ο χειρουργός δεν προσδέσει το στόμα του ασθενούς διαδικτύου… ασθενήν έχομεν, εις το γύψο θα τον βάλουμε – κάπως έτσι ==>

Τι σημαίνει “η ομάδα ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε”

Τα ΕΗ γράφουν στην ανακοίνωση τους:

[προκειμένου να πάρουν την πιστοποίηση] η ομάδα μας ελέγχθηκε και πιστοποιήθηκε ότι λειτουργεί σύμφωνα με τον κώδικα αξιών του IFCN, για πολιτική ανεξαρτησία, διαφάνεια των πηγών, της χρηματοδότησης, της μεθοδολογίας, και δέσμευση για ανοικτές και ειλικρινείς διορθώσεις.

Ο κώδικας αξιών θέλει να μην ανήκουν κάπου πολιτικά, να μην “γέρνουν” προς μια μόνο πλευρά πάντα, να έχουν διαφάνεια στις πηγές τους και την μεθοδολογία τους, και να έχουν διαφάνεια στην χρηματοδότηση τους και την οργάνωση τους.

Και κατέθεσαν την αίτηση τους πληρώνοντας μάλιστα κι έξοδο 200$ όπως ζητά το Ινστιτούτο και πήραν το ΟΚ. Κι αναρωτιέται κανείς, τι ισχύει απ’ όλα αυτά;

Σε ό,τι αφορά στην πολιτική απόχρωση, όσο κι αν το ψάξετε δεν θα το βρείτε, αφού ανήκει στις “50 αποχρώσεις του γκρι” της γκλομπαλιστικής ατζέντας.

Σχετικά με τη διαφάνεια των πηγών τους δεν γεννάται αμφιβολία, είναι αυτό που λέει το κατεστημένο: πχ για να “καταρρίψουν” τα επιστημονικά άρθρα για την βλαπτικότητα του φοινικέλαιου στη Nutella, εκείνοι απλώς επικοινώνησαν με την εταιρεία και την ρώτησαν αν είναι καρκινογόνο, κι αυτή τους απάντησε… όχι!

Στο θέμα του να μην παίρνουν μόνο μια πλευρά και να είναι δίκαιοι, ε… θα μπορούσε κανείς να γράψει τόμους! Πιο διχαστική οργάνωση δεν έχω ξαναδεί. Να κοροϊδεύουν όσους δεν είναι σύμφωνοι με τις ιδέες τους, να παροτρύνουν τους οπαδούς τους να κάνουν το ίδιο, να στέλνουν την αστυνομία σε μια μάνα με 5 παιδιά να την ελέγξει γιατί προτιμά εναλλακτικές θεραπείες, να καταθέτουν μηνύσεις, να βάλλονται με μίσος κατά όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν ή να εμβολιαστούν μερικώς (κάτι που είναι συνταγματικό τους δικαίωμα), να έχουν άπειρα ψεύτικα προφίλ και να μπαίνουν στις ομάδες, στις σελίδες και τα προφίλ άλλων χρηστών για να ρουφιανέψουν, να τρολάρουν, να κάνουν μπούλινγκ και στόκινγκ, να προβοκάρουν για να αρπάξουν κουβέντες – ειλικρινά… τόοοση διαφάνεια και τόσο διχασμό δεν έχω άλλο πρότυπο να το συγκρίνω, και ίσως χρίζει και εισαγγελικής έρευνας!

Πάμε τώρα και στην χρηματοδότηση;

Σύμφωνα με όσα γράφουν στον ιστότοπό τους, Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμιά χρηματοδότηση από τρίτους. Καλύπτουμε μόνοι μας τα λίγα έξοδά μας και βασιζόμαστε στην εθελοντική εργασία που γίνεται στον ελεύθερο χρόνο. Οι αρθρογράφοι μας δεν αμείβονται […] Τη διαχείριση της διαφήμισης την έχουμε παραχωρήσει στην Athens Voice η οποία μας διαθέτει server και τεχνικό για την σελίδα μας. Δεν δεχόμαστε σχετικά διαφημιστικά έσοδα, και όλα τα έσοδα των διαφημίσεων, καταλήγουν στην Athens Voice, η οποία ως αντάλλαγμα, καλύπτει τα έξοδα του server και του τεχνικού συμβούλου.

Ένας σέρβερ, δεν κοστίζει πολλά για να μην μπορείς να τον συντηρήσεις. Σας το λέω εγώ που διαχειρίζομαι όλα τα σάιτς του ANTIMEDIA χωρίς διαφημίσεις, και είμαι απλή μισθωτή εκπαιδευτικός, δηλαδή… μπούρδες εισόδημα, αλλά τουλάχιστον σταθερό. Άρα η οργάνωση με αυτόν τον τρόπο μέσω συνεργασίας της με την νεοφιλελέ Athens Voice, βρήκε τρόπο να εισπράττει τις όποιες διαφημίσεις από την Google κι από όπου αλλού έχουν, χωρίς να φαίνονται οι ίδιοι. Έκαναν μάλιστα την οργάνωση και ΜΚΟ! Μια ακόμα που μας έλειπε!

Αλλά εδώ γεννιούνται άλλα ερωτήματα: Πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Πως καλύπτουν τα έξοδα, όχι του σέρβερ, αλλά των απανωτών μηνύσεων που καταθέτουν; Κάθε μιά πάει γύρω στο 500ρικο και τις καταθέτει ένας νεαρός αστυνομικός. Γνωρίζουμε με τι ποσά αμείβονται οι αστυνομικοί. Τα βάζει αυτός από την τσέπη του; Τρεις μετράμε απ’ όσο  ξέρουμε σε 2 χρόνια, μια εκ των οποίων η μήνυση προς την AllNewz, την οποία και έχασαν, αλλά… ΚΑΙ ξέχασαν, γιατί στο σάιτ τους αναφέρεται μόνο η πρώτη που κέρδισαν, καθώς ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε, κι εκ των υστέρων άσκησε έφεση. Η τρίτη αναβλήθηκε για την άνοιξη.

Που βρήκαν τα 200$ για την αίτηση στο Ινστιτούτο; Ποιος πληρώνει για να κάνουν ταξίδια στην ΕΕ;

Στο ποιοί είμαστε, όλοι παρουσιάζουν ένα βιογραφικό, όπως υποχρεούνται για να πάρουν το “άστρο”, και λένε τι έκαναν πριν και ποιες είναι οι σπουδές τους. Όλοι εκτός από τον Θάνο Σ. Επαχτίτη, που τώρα έγινε Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης) και ο οποίος δεν δίνει κανένα στοιχείο ούτε μόρφωσης, ούτε ειδικότητας, παρά ότι είναι υπεύθυνος δυο ακόμα ιστολογίων. Και λοιπόν; Ποιος είναι; Τι έκανε πριν γίνει διαχειριστής στα ΕΗ, πως ζει, και ποια είναι η μόρφωση του και η εξειδίκευση του; Διαφάνεια τέλος εδώ. Τον είδαμε και στην ΕΕ, να μιλάει αγγλικά χειρότερα κι από του Τσίπρα! Ανάθεμα κι αν κατάλαβαν οι άλλοι τι έλεγε, αλλά πολύ που τους ένοιαζε.

Πως πληρώνεται ο επαγγελματίας δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος – Αρχισυντάκτης; Στο προφίλ του δεν αναφέρει τρέχουσα εργασία παρά το πόστο τους στα ΕΗ και πολλές “πρώην” δουλειές σε ΣΚΆΙ, Alpha κλπ Κι αυτός τσάμπα ζει; Έχω τις απορίες αυτές, βρε αδελφέ, γιατί κι εγώ θέλω να πάω σε παγκόσμιες συναντήσεις ακτιβιστών αλλά δεν μπορώ, κι αν έχουν βρει τον μήνα που θρέφει τους υπόλοιπους 11, να μας τον πουν.

Πάντως η μόνη διαφάνεια που μπορεί κανείς να τους αναγνωρίσει, είναι ο αθεϊσμός και αγνωστικισμός τους. Ακόμα και τις γιορτές, κράτησαν χαρακτήρα και δεν ευχήθηκαν καθόλου τους οπαδούς τους στο facebook. Αντ’ αυτού, δημοσίευσαν μερικά “καταρριπτικά” χριστιανικά άρθρα. Αν βγάζουν και σπυριά κατά την διάρκεια των θρησκευτικών εορτών, τίποτα αφρούς κιόλας, αυτό δυστυχώς δεν το γνωρίζω, αλλά δεν το θεωρώ διόλου απίθανο.

Κοίτα ποιος μιλάει

Στις 18 Ιανουαρίου πανηγύρισαν για το ότι, ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Κυβερνοασφάλειας του facebook ανακοίνωσε ότι η εταιρία εντόπισε και ακύρωσε δυο εκτενείς διαδικτυακές δραστηριότητες που επιδίδονταν σε «συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά», δηλαδή μεθοδική παραπλάνηση αναφορικά με το ποιοι βρίσκονται από πίσω τους και τους πραγματικούς σκοπούς τους.

Τότε ο φερόμενος ως οπαδός τους, John Smith, ένα ψεύτικο προφίλ που είναι μονίμως εκεί και μια μιλάει ως φίλος, κι άλλοτε ως “εκ των έσω” (τόση πολύ διαφάνεια και στραβώθηκα) για να ζεστάνει την ατμόσφαιρα και να πάρει φόρα το ποστ (που τελικά δεν πήρε) σχολίασε τα εξής “δημοκρατικά”:

John Smith Καιρός ήταν. Αρκεί μόνο να γίνει αντίστοιχη έρευνα για όλες τις χώρες -λογικά δεν θα είναι οι Ρώσοι οι μόνοι έξυπνοι που στήνουν τέτοιες απάτες.

Κι αυτό το είπε ένα ψεύτικο προφίλ που δηλώνει απλά αθεϊστής. Φοβερό; Πόσο θράσος χρειάζεται να υποδύεσαι κάποιον που δεν υπάρχει και να χειροκροτείς τη λογοκρισία του facebook τάχα για ασφάλεια; Πόσο δεν παίρνεις καθόλου πλευρά υπέρ των ΗΠΑ και κατά των Ρώσων; Πόσο δεν ασπάζεσαι τη φράση “για όλα φταίνε οι Ρώσοι”, που ακόμα και ρωσόφιλος να μην είσαι, σου ‘ρχεται τελικά να γίνεις;

Έρχονται μέρες δόξης λαμπρές, γι’ αυτό και… το ξαναβάζω, αλλά σε άλλη έκδοση: Εδώ θα δείτε τον Παπαδόπουλο να μιλάει κάνοντας τα χεράκια πυραμιδούλα, αλά Μέρκελ. “Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιο σύστημα θέλει, αλλά όχι στον κομμουνισμό”. Εμείς χε…νο τον έχουμε τον κομμουνισμό, αλλά κάνουμε παραλληλισμό της “ελευθερίας”: Μπορείς να γράφεις ό,τι θες, φτάνει να γράφεις αυτά που θέλω…


Τα γράψαμε από παλιά:

Μαντέψτε ποιος ορέγεται το ρόλο ανιχνευτή ‘ψευδών ειδήσεων’ στην Ελλάδα!

«Χτίζοντας τον παγκόσμιο απομυθοποιητή ψευδών ειδήσεων» – Η παγκόσμια ελίτ σε κρίση

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares