Εμπόλεμη Ζώνη

Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες στη νότια Αφρική

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Δεκάδες αγνοούμενοι και τραυματίες και χιλιάδες σπίτια κατεστραμμένα σε Μοζαμβίκη, Μαλάουι και Νότια Αφρική


Καιρική βόμβα πλήττει τα τελευταία 24ωρα την περιοχή της νότιας Αφρικής, καθώς πάνω από 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αγνοούνται από τις φονικές πλημμύρες σε ένα μεγάλο μέρος της ηπείρου.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 115, ωστόσο πολλοί άνθρωποι σε Μοζαμβίκη, Μαλάουι και Νότια Αφρική, ανάμεσα τους και μεγάλος αριθμός παιδιών, αγνοούνται. Οι δυνατές βροχές που έπληξαν την αμερικανική ήπειρο έχουν επηρεάσει πάνω από 840.000 ανθρώπους, ενώ οι ελλείψεις υποδομών καθιστούν την επόμενη ημέρα ακόμη πιο δύσκολη για τους κατοίκους.

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 66 θάνατοι στη Μοζαμβίκη, 45 στο Μαλάουι και 4 στη Νότια Αφρική. Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται να περάσει από την περιοχή.

Οι πλημμύρες στην νότια Αφρική έχουν λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις, που, σύμφωνα με τον απολογισμό των αρχών, έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 5.756 κατεστραμμένα σπίτια μόνο στη Μοζαμβίκη. Στο Μαλάουι, πάνω από 230.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς κατάλυμα, ενώ μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει και με τους τραυματίες, καθώς έχουν καταστραφεί δεκάδες νοσοκομεία και μονάδες υγείας.

Οι κυβερνήσεις των τριών Αφρικανικών κρατών έχουν ήδη καλέσει τη διεθνή κοινότητα για παροχή βοήθειας, καθώς απαιτούνται πολλά εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη των χιλιάδων οικογενειών που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Έτσι, πρώτα βομβαρδίζουν με τον καιρό, και μετά στηρίζουν. Με το αζημίωτο, βεβαίως βεβαίως.

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια