AllNewz αποκλειστικό

Έληξε άδοξα ο διαγωνισμός της AllNewz για την Κλιματική Αλλαγή

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Πρώτα απ’ όλα Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά κι Αψέκαστα σε όλους!

Δεύτερον θα ξεκινήσουμε ανάλαφρα με ένα ανέκδοτο που μετράει κάπου μισό αιώνα:

Καθηγητής ιατρικής κάνει μάθημα σε αμφιθέατρο, σε πρωτοετείς σπουδαστές, και θέτει την εξής ερώτηση: Υπάρχει θεραπεία για τον καρκίνο;

Ναι! πετάγεται ένας από το αμφιθέατρο με ενθουσιασμό. Θα μας την πεις; τον προκαλεί ο καθηγητής.

Να… είναι… γίνεται με… είναι η… εδώ…, μωρέ εδώ την έχω, στην άκρη της γλώσσας, αλλά… δεν μου ‘ρχεται τώρα… λέει ο σπουδαστής.

Αμάν τι πάθαμε! Ένας γνώριζε τη θεραπεία του καρκίνου, κι αυτός τώρα την ξέχασε! απάντησε ο καθηγητής.

Κάπως έτσι άδοξα έληξε και ο διαγωνισμός που προκήρυξε η AllNewz στις 22 Μαρτίου με deadline σήμερα, ανήμερα του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ζητούσαμε να μας δοθούν επιστημονικές αποδείξεις για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη, κι εξηγούσαμε:

στο “αποδείξεις” δεν συμπεριλαμβάνονται τα μοντέλα που υποθέτουν ότι θα, ίσως, μπορεί κλπ να αυξηθεί η θερμοκρασία, αλλά επιστημονικές τεκμηριώσεις ότι η θερμοκρασία θα αυξηθεί σίγουρα και ότι είναι και ανθρωπογενής, και όχι μέρος του αέναου κύκλου αλλαγών θερμοκρασιών.

Οι πρώτοι που έσπευσαν (και οι τελευταίοι) ήταν από το γνωστό παρεάκι (ξέρουν αυτοί) που κάνουν μπαμ από μακριά -κάποια συγκεκριμένη οσμή αναδύουν, μεταξύ ρουφιάνου και astroturf, ενίοτε και εγκεφαλοπλυμένου οπαδού.

Τι μόνο 100 ευρώ βραβείο; ρώτησε κάποιος. Του φάνηκαν λίγα τα χρήματα για να μπει στον κόπο να υποστηρίξει τις απόψεις του, ενώ εμείς που το κάνουμε τόσα χρόνια αμισθί (και χωρίς Σόρος από πίσω 😆) είμαστε μακάκες;

Άλλοι έκαναν αυτό ακριβώς που ζητήσαμε να μην κάνουν, κι έβαλαν λινκς από ΥΤ με τις ανεπιβεβαίωτες χαζαμάρες της γνωστής υπερθερμαντικής ατζέντας, που δεν αναφέρει αποδείξεις ότι οι θερμοκρασίες ανέβηκαν λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας ή κλιματικού κύκλου (ακόμα κι αν δεχτούμε ότι τα μοντέλα και οι μετρήσεις έχουν γίνει σωστά, γιατί έχουν γίνει καταγγελίες πάνω και σ’ αυτό)

Ένας όμως, τελικά, είχε τόοοοοσο πολύ υλικό να μας στείλει που να αποδεικνύει την υπερθέρμανση, που …. κόλλησε στο πως θα μας το στείλει γιατί ήταν πολύ μεγάλο! Κι εδώ θυμήθηκα το ανέκδοτο 😂

Αλλά εμείς σήμερα για να κλείσουμε εορταστικά την άκαρπη προκήρυξη του διαγωνισμού θα παραθέσουμε δυο άρθρα – σόρι δεν θα υπάρξει μετάφραση λόγω εορτής, μια άλλη φορά.

Το ένα χρονολογείται από 31 Μαρτίου 2012, γραμμένο στο εντελώς συστημικό (πιο πολύ πεθαίνεις) Forbes.

Ο αρθρογράφος είχε μόλις επιστρέψει από επιστημονικό συνέδριο για το κλίμα όπου υπήρξε και ομιλητής.

Η ίδια η αλλαγή του κλίματος βρίσκεται ήδη στο στάδιο της οριστικής αναίρεσης αυτών που εγείρουν κλιματικούς συναγερμούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη χρήση των ορυκτών καυσίμων προκαλεί τελικά καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι φυσικοί κύκλοι του κλίματος έχουν ήδη στραφεί από την αύξηση της θερμοκρασίας στην ψύξη, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν ήδη μειωθεί για περισσότερο από 10 χρόνια, και οι παγκόσμιες θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να μειώνονται για άλλες δύο δεκαετίες ή και περισσότερο.

Διαβάστε το γιατί παραθέτει πολύ καλά στοιχεία: See for yourself, as the conference speeches are online. Κι αν κάποιος πάλι σπεύσει να πει ότι ο κος ανήκει στο λόμπι του πετρελαίου, να θυμίσουμε ότι μεγαλύτερο από το λόμπι των ΑΠΕ, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Και καταντάει αηδία να ‘ταμπελιάζουν’ με αυτό όποιον εκφράζει αντίθετη άποψη, ότι και καλά ανήκει στο πετρελαϊκό λόμπι, κι ας μην έχει χρήματα να βάλει καν θέρμανση στο σπίτι του!

Το δεύτερο άρθρο είναι πιο πρόσφατο, Αύγουστο του 2018:

Πριν ξεκινήσουμε με τον τρόπο με τον οποίο μια νέα μελέτη δείχνει ότι όλα τα δεδομένα για το κλίμα είναι “βασισμένα στην ελαττωματική επιστήμη”, ας ρίξουμε μια ματιά στην αρχική επιστημονική έρευνα, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Αυτό σημειώνει ο αρθρογράφος κι αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

Φυσικά, κανένα από αυτά τα δημοσιεύματα δεν μεταφράζονται από τα ΜΜΕ, δεν προβάλλονται, ενώ οι καλές μας οι πλατφόρμες google, facebook κλπ τα στέλνουν στον πάτο του διαδικτύου. Ούτε και γίνονται ντοκιμαντέρ του Netflix σαν αυτό που έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης πάνω σε ψευδή στοιχεία:

‘Ντοκιμαντέρ του Netflix τρομοκρατεί τον κόσμο με ψεύδη’

Και είναι πολλά αυτά τα δημοσιεύματα – είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι, θα έλεγε κανείς.

Η Κλιματική Αλλαγή εκτός του ότι είναι καλή μπίζνα, προσφέρεται και για start ups πάσης φύσεως, ακόμα και πολιτικές καριέρες, όπως βλέπουμε πρόσφατα και στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Σχεδόν ένας στους δυο -απ’ όλα τα κόμματα- δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε στην ευρωβουλή για να μας “σώσουν” από την κλιματική αλλαγή!

Βρε γεννά νέους ηγέτες, λέμε! A total brand new… leadersheep!

Χριστός Ανέστη και πάλι σε όλους και του χρόνου με υγεία, θα ξαναπροκηρύξουμε τον διαγωνισμό με… ένα εκατομμύριο δολάρια βραβείο αυτή τη φορά! Θα ζητήσουμε από τον Σόρος να γίνει χορηγός μας! 😆😂

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια