Image default
AllNewz αποκλειστικό Εμπόλεμη Ζώνη

Όσα δεν σας είπαν για τον επερχόμενο καύσωνα στην Ευρώπη

“Συναγερμός για «κύμα καύσωνα» στη Ισπανία, «σχέδιο αντιμετώπισης του καύσωνα» σε ισχύ στο Παρίσι, προειδοποιήσεις για «ισχυρό καύσωνα» στο Βέλγιο: η Ευρώπη προετοιμάζεται για το κύμα ακραίας ζέστης που φέρνουν οι άνεμοι από την Αφρική και είναι πιθανόν να διατηρηθεί για ολόκληρη την εβδομάδα”

Αυτά γράφουν σήμερα τα ΜΜΕ, γιατί αύριο, θα έχουν να λένε για το θερμότερο καλοκαίρι και μπλα μπλα τα γνωστά.

Ωστόσο οι άνεμοι από την Αφρική δεν έρχονται μόνοι τους. Και δεν έρχονται χωρίς “ατζέντα”. Κι αυτή η “ατζέντα” για να πετύχει τους στόχους της, χρησιμοποιεί κάθε τεχνολογικό μέσο -και είναι πλέον πολλά και εξελιγμένα- για να μας αποδείξει ότι έχει δίκιο. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Εδώ και καμιά δεκαριά μέρες χρήστες του facebook που έχουν γνώση για τους χημικούς αεροψεκασμούς και των χειραγώγηση καιρού, κάνουν λόγο για έντονη δραστηριότητα στην Ευρώπη, ειδικά στο Βέλγιο.

Μάλιστα, ένα “σπάνιο” φαινόμενο έλαβε χώρα στο Βέλγιο, στις 13 Ιουνίου, από κείνα τα σπάνια που έχουν αρχίσει να γίνονται συνήθεια, και μάλιστα εκτός του τόπου όπου ήδη “σπάνιζαν”.

Ννυχαυγή νέφη ( noctilucent clouds) εμφανίστηκαν στον Βέλγικο ουρανό:

Τα noctilucent clouds είναι ένας σπάνιος τύπος νέφους που δημιουργείται από παγοκρυστάλλους και μετεωρική σκόνη σε εξαιρετικά μεγάλο ύψος και θεωρείται το υψηλότερο νέφος που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα της Γης. Τα νέφη αυτά σχηματίζονται σε υψόμετρο 76 έως 85 χιλιόμετρα (47 έως 53 μίλια), δηλαδή στα ανώτερα όρια της Μεσόσφαιρας. Λόγω του τεράστιου ύψους, φωτίζονται για αρκετή ώρα μετά τη δύση του Ηλίου, εξ’ ου και η ονομασία «φωτεινό νυχτερινό νέφος». Η απόχρωσή τους είναι αργυρόλευκη ή κυανόλευκη και είναι ορατά μόνο σε περιοχές μεγάλου γεωγραφικού πλάτους (πολικές και υπο-πολικές) και ιδιαίτερα κατά τις θερινές νύχτες

Εκτός κι αν μετακόμισε το Βέλγιο σε κάποιον Πόλο, εμείς έχουμε μείνει ακόμα στο ότι βρίσκεται στην Ευρώπη!

Φυσικά η όλο και πιο συχνή εμφάνισή τους αποδίδεται -που αλλού;- στην κλιματική αλλαγή και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Το γεγονός ότι κάποιοι ρίχνουν τόνους νανοσωματιδίων που ιονίζουν την ατμόσφαιρα και την κάνουν να πλησιάζει σε ιονισμό τους δυο Πόλοι, αυτό είναι φυσικά θεωρία συνωμοσίας, μέχρι που σκοντάφτεις από το ένα επιστημονικό άρθρο σε άλλο, σημερινά αλλά και δεκαετιών, που κάνουν λόγο για καιρικούς πολέμους, έλεγχο του καιρού, κλπ και φιλόδοξα σχέδια Γεωμηχανικής. Και λες… οκ… από τη θεωρία στην πράξη, ένα (κοινό) μυστικό δρόμος!

Κι όταν εμφανίστηκαν αυτά στο Βέλγιο, ένας χρήστης στο facebook δημοσίευε αυτά, τα γνωστά και μη εξαιρετέα κυματιστά σύννεφα από μικροκύματα:

Γιατί τώρα

Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Βόννη: Με εκκλήσεις για συγκεκριμένες δράσεις στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη ξεκίνησε στη Βόννη (στις 18/6)  η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα. Στόχος η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, που έγινε το 2015

Με περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα της Βόννης του ΟΗΕ καλείται μέχρι την μεθεπόμενη Πέμπτη 27/6 να προετοιμάσει την επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα τη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο, αλλά και την επόμενη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Σαντιάγο της Χιλής. Βασικός στόχος της διάσκεψης στη Βόννη είναι να δρομολογήσει την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Κι όπως καταλάβατε, η διάσκεψη καλό είναι να γίνει σε “θερμό κλίμα”, όπου τον Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη να κραυγάζουν όλοι μαζί “υπερθέρμανση”, κι ας είχαμε χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες, κι ας άργησε να έρθει το καλοκαίρι.

Οι βελγικές αρχές απηύθυναν επίσης προειδοποίηση για «ισχυρό κύμα ζέστης» που θα φθάσει τους 34° ή 35° από την Τρίτη, σύμφωνα με το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας. Η Γερμανία περιμένει νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, όχι μόνο για τον Ιούνιο, αλλά για ολόκληρο το καλοκαίρι, που είναι πιθανόν να ξεπεράσουν τους 40,3°C, θερμοκρασία που καταγράφηκε τον Ιούλιο 2015 στην Βαυαρία, όταν δηλαδή έγινε η Σύνοδος του Παρισιού για το κλίμα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί κυρίως για «σφοδρές καταιγίδες», για τις οποίες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για την Δευτέρα και την Τρίτη. Προβλέπεται «ζέστη, υγρασία και αστάθεια», σύμφωνα με το site του MetOffice. Ε… αυτοί έχουν και το Brexit να λύσουν τώρα…

Ψεκασμοί και μικροκύματα
Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares