AllNewz αποκλειστικό

Τι να τα κάνει τα πυρηνικά όπλα το Ιράν; – Δεν “ξέρει;”

Όλη αυτή η διαμάχη με το θέμα του πυρηνικού εξοπλισμού του Ιράν, θυμίζει θέατρο σκιών: Μπροστά βλέπεις φιγούρες-καρικατούρες, αλλά πίσω από το πανί κάποιος τις κουνάει, γράφει σενάρια, αλλάζει φωνές…

Όλος ο κόσμος τούμπανο και Ισραήλ και ΗΠΑ κρυφό καμάρι: Ο πυρηνικός εξοπλισμός είναι πλέον ξεπερασμένος, πιο πολύ παίζει ρόλο μπαμπούλα, παρά είναι ο παλιός πραγματικός μπαμπούλας που μας τρόμαζε για δεκαετίες μετά το τέλος του β’ Π.Π.

Και έχουν γνώση όλοι, ότι η βόμβα στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι που δοκιμάστηκε τότε, δεν θα ξαναδοκιμαστεί εκτός κι αν έχουν πάρει απόφαση να καταστρέψουν τον πλανήτη εγκαταλείποντας τον. Δεν είναι ηλίθιοι να πιστεύουν ότι θα παραμείνουν ζωντανοί για πάνω από ένα αιώνα χωμένοι σε ένα καταφύγιο. Ηλίθιοι είναι, αλλά όχι τόσο.

Αμέσως μετά τη λήξη του β’ Π.Π., οι δυο υπερδυνάμεις στράφηκαν σε νέα όπλα μαζικής καταστροφής κι ελέγχου πληθυσμών, κι αυτά είναι τα περιβαλλοντικά όπλα μικροκυμάτων. Τα σιωπηλά αυτά όπλα, δεν αφήνουν ίχνη πίσω τους, ούτε υπογραφή. Η περιβαλλοντική καταστροφή μπορεί να είναι περιορισμένη, από μικρή ως εκτενέστερη, να διαλύσει καλλιέργειες, να κάνει σεισμούς & τσουνάμι, να ρίξει/αυξήσει θερμοκρασίες – ό,τι όμως και να γίνει στο περιβάλλον πλήττοντας τους λαούς, θεωρούν ότι αυτό θα ανακάμψει πολύ συντομότερα από μια πυρηνική βόμβα.

Όλα αυτά είναι γνωστά και στη θεωρία αλλά και στην πράξη, εδώ και δεκαετίες. Επιστημονικά άρθρα τα αναφέρουν, δημοσιεύματα στα ΜΜΕ επίσης, αξιωματούχοι έχουν ουκ ολίγες φορές μιλήσει για αυτόν τον περιβαλλοντικό πόλεμο:

Πριν ακριβώς ένα χρόνο, είχε το Ιράν τα κότσια να βγει και να πει ότι το Ισραήλ ότι του κλέβει τα σύννεφα!

Σήμερα ο Νετανιάχου απειλεί το Ιράν με Ισραηλινά αεροπλάνα που «φτάνουν παντού» στη Μέση Ανατολή, αλλά χτες… ήταν που έφαγε ένα σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών στην επαρχία Χουζιστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 45 άλλων. Και εστιακό βάθος; Στα 17 χλμ.

Φυσικά αμέσως τα ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι το Ιράν είναι σεισμογενής περιοχή. Οκ, και η γριά πάει από πέσιμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να βάλει το χεράκι του να την σπρώξει.

Εν ολίγοις, το Ιράν ξέρει, όπως και όλοι μας ξέρουμε, ότι ο πυρηνικός εξοπλισμός είναι λεφτά πεταμένα των φορολογουμένων για να πλουτίζουν οι βιομηχανίες πολέμου. Αλλά το Ιράν δεν έχει λεφτά για πέταμα.

Πλέον μια καταστροφή εδώ, μια άλλη εκεί, δεν ξέρεις ποτέ από που προήλθε και αν είναι “φυσική”. Ίσως αν πιάσεις και τα άλλα κομμάτια του παζλ, τις πολιτικές εξελίξεις και τις κόντρες μεταξύ των κρατών, ειδικά των ΗΠΑ και Ρωσία για την Αρκτική, ίσως -ίσως- βγάλεις κάποια άκρη.

Τα όπλα δια χειρός Τέσλα, είναι αυτά που κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν χρήση και ταυτόχρονα να έχουν υπό έλεγχο, μέχρι φυσικά της αποδείξεως του εναντίου, και… αντίο…

«Πόλεμος των Καιρών»: Αποκαλυπτικό άρθρο των Ν.Υ. Times του 1976

 

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares