AllNewz

Η ομιλία του Προέδρου Κένεντι στον ΟΗΕ για την τροποποίηση του καιρού κι εκείνη που του κόστισε τη ζωή

Καιρό τώρα θέλω να δημοσιεύσω το σχετικό ντοκουμέντο, αλλά όλο το αναβάλω. Αλλά σήμερα είναι η μέρα…

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα με την καιρική βόμβα που δέχτηκε η χώρα μας, άναψαν πάλι οι συζητήσεις περί κλιματικής αλλαγής αλλά και χειραγώγησης του καιρού.

Φυσικά έσπευσαν τα trolls και οι astroturfs στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προετοιμάσουν το έδαφος ότι θα βγουν οι “πσεκασμένοι συνωμοσιολόγοι” να πουν διάφορα.

Η αλήθεια είναι εντελώς μπροστά στα μάτια μας, κι αναρωτιέμαι τελικά μήπως είναι τόσο κολλημένη στη μούρη μας και δεν την βλέπουμε…

Η ομιλία του Προέδρου Κένεντι στα Ηνωμένα Έθνη για την τροποποίηση του καιρού

“Αν οι Σοβιετικοί ελέγξουν το διάστημα, μπορούν να ελέγξουν τη γη, όπως και στους προηγούμενους αιώνες, το έθνος που έλεγχε τις θάλασσες κυριάρχησε στις ηπείρους”, συμφώνησε ο γερουσιαστής John F. Kennedy κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 1960.

“Για το σκοπό αυτό, θα προωθήσουμε προτάσεις που επεκτείνουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στα όρια της εξερεύνησης του σύμπαντος από τον άνθρωπο, φυλάττοντας το διάστημα για ειρηνική χρήση, και απαγορεύοντας τα όπλα μαζικής καταστροφής στο διάστημα ή στα ουράνια σώματα, ανοίγοντας τα μυστήρια και τα οφέλη του διαστήματος σε κάθε έθνος. Θα προτείνουμε περαιτέρω συνεργατικές προσπάθειες μεταξύ όλων των εθνών για την πρόβλεψη καιρού και τελικά για τον έλεγχο του καιρού.

Θα προτείνουμε, τέλος, ένα παγκόσμιο σύστημα δορυφόρων επικοινωνιών που να συνδέει ολόκληρο τον κόσμο με τηλέγραφο και τηλέφωνο και ραδιόφωνο και τηλεόραση. Η ημέρα δεν αργεί, που ένα τέτοιο σύστημα θα μεταδώσει τις εργασίες αυτού του σώματος σε κάθε γωνιά του κόσμου προς όφελος της ειρήνης”. – Παρέμβαση του Προέδρου John F. Kennedy στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Την ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη ακολούθησε μετά εκείνη του αντιπροέδρου Lyndon Baines Johnson, στις 27 Μαΐου 1962, ο οποίος μιλώντας στους απόφοιτους του Πανεπιστήμιου του Southwest Texas State University, είπε, “Ελέγξτε  το παγκόσμιο στρώμα νέφωσης. Γιατί όποιος ελέγχει τον καιρό, ελέγχει τον κόσμο όλο!”

Ο Πρόεδρος Κένεντι απευθυνόμενος ξανά στα Ηνωμένα Έθνη στις 20 Σεπτεμβρίου 1963, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ειρήνης και να μπει ένα τέλος στον ψυχρό πόλεμο με την ΕΣΣΔ για το καλό της ανθρωπότητας. Μίλησε για την επιστημονική κοινότητα, ότι θα πρέπει να “μοιραστεί” το διάστημα και τις κατακτήσεις του με την Σοβιετική Ένωση, και να εστιάσουν να στην διάσωση του περιβάλλοντος -που εκείνα τα χρόνια δεχόταν άγρια παρέμβαση από τις πυρηνικές δοκιμές των 2 υπερδυνάμεων- στη βιοποικιλότητα και στην κατεύθυνση να μπει ένα τέλος την παγκόσμια πείνα.

Δεν έχει σημασία ποιος θα πάει πρώτος στο φεγγάρι, σημασία έχει να πάψουμε να δαπανούμε για τον πόλεμο και να εστιάσουμε σε θέματα ειρήνης.

Με λίγα λόγια, ο “έλεγχος του καιρού”, τουλάχιστον από την ομιλία του προέδρου Κένεντι, μαζί με τις καλύτερες προβλέψεις, είχαν στόχο να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα και όχι να γίνει η οπλοποίηση του, όπως έλεγε ο Johnson.

Δυο μήνες μετά, στις 22 Νοεμβρίου του 1963, ο πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε. 

ΕΔΩ μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία του. Και στις φωτό να την διαβάσετε, είναι από το επίσημο αρχείο

https://www.jfklibrary.org/asset-viewer/archives/JFKPOF/046/JFKPOF-046-041

 

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares