AllNewz

«Στόχος η υπέρβαση με ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης»: Και πέσαμε ανάσκελα!

Γράφουν οι παπαγάλοι των ΜΜΕ, διαβάζει ο κοσμάκης, κι ανάθεμα κι αν καταλαβαίνει τι διαβάζει, ώσπου μια μέρα η μπόχα χτυπάει το παραθύρι του, το νερό είναι βρόμικο και το παιδί διαγιγνώσκεται με λευχαιμία – Κι όλα αυτά , με την υπογραφή της “Βιώσιμης Ανάπτυξης”!

Τη στροφή της Ελλάδας σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στη συνάντησή του με τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο Τζέφρι Σακς, καθηγητή στο Columbia University και διευθυντή του United Nations Sustainable Development Solutions Network, γράφουν και ο κόσμος νομίζει ότι έκανε την τύχη του.

Μια “τύχη” σαν αυτή της ΑΓΕΤ στο Βόλο, μια άλλη στις Σκουριές, στα Οινόφυτα, στις ΑΠΕ που δεν χαμπαριάζουν από Natura και η ΕΕ μας βαράει καμπάνες, κι άλλη μια θα τη δούμε σύντομα από το πόσο προσεκτικοί θα είναι και γαλαντόμοι στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Η ΑΓΕΤ στο σάιτ της δηλώνει “αειφόρα” και μετά εισάγει τα σκουπίδια της Ιταλίας και τα καίει στη ζωή των Βολιωτών. Μια επιτροπή αγώνα μάχεται για το δίκιο και το δικαίωμα στην υγεία της τοπικής κοινωνίας, συλλαμβάνεται, διώκεται, αλλά οι αξιωματούχοι σφυρίζουν αδιάφορα στον αέρα, οι άδειες έχουν δοθεί και οι μετρήσεις είναι για γέλια ή για κλάματα. Κερδίζει η ΑΓΕΤ σε βάρος των πολιτών, αλλά το “βιώσιμο”, όπως όλα τα βιώσιμα της Ατζέντας 21, δεν αφορούν ούτε στο περιβάλλον, ούτε στο ευ ζειν των κατοίκων. Μόνο στην τσέπη της πολυεθνικής.

Οπότε διαβάζοντας τους βαρύγδουπους και ακούγοντας τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών, το μόνο που μπορεί να ελπίζει κανείς είναι σε επενδύσεις με μισθούς πείνας και περιβάλλον απαξιωμένο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να συνδυάσει την προστασία του περιβάλλοντος με την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλη κλίμακα.

Εδώ θα γίνουν όλα αυτά, που ήδη δεν γίνονται ούτε εδώ αλλά και ούτε σε καμία γωνιά του πλανήτη που δηλώνει “βιώσιμη ανάπτυξη”; Ας μας δείξει ο κος Χατζηδάκης σε ποια χώρα αναφέρεται, γιατί εκεί που κοστίζει μια παραγωγή για να πληρώσει καλά και να σεβαστεί το περιβάλλον, προτιμάει να κάνει βαλίτσες και να μετακομίσει σε μια άλλη που θα θυμίζει Κίνα ή Ινδία ή Αφρική.

Ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η στροφή της Ελλάδας σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, και για αυτό τον σκοπό δίνεται έμφαση στην υιοθέτηση διεθνών καλών πρακτικών με στόχο να μπορέσει η χώρα μας να γυρίσει σελίδα και να κάνει την υπέρβαση.

Αχ και πόσο θα ήθελα να μου δείξει μια – έστω μια, για να ξέρω ποιο μοντελάκι έχει κατά νου!

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares