AllNewz

Ποια “Κλιματική Αλλαγή”; «Ψυχρός Πόλεμος – Άρχισε η μάχη για τον έλεγχο Βόρειου και Νότιου Πόλου»

Δημοσίευμα: «Ψυχρός Πόλεμος» για την Ανταρκτική: Άρχισε η «μάχη» για τον έλεγχο Βόρειου και Νότιου Πόλου

Το άρθρο είναι του Άρη Χατζηστεφάνου. Καλός δημοσιογράφος, δεν λέω, αλλά θα μπορούσε και καλύτερα αν ξεκολλούσε και ο ίδιος από την “leftie” ατζέντα του και, όπως σκάβει βαθιά για θέματα που τον ενδιαφέρουν, να έκανε το ίδιο και κάποια που τα θεωρεί de facto “συνωμοσιολογικά” και “ψεκασμένα”. Εκτός κι αν δεν πρόκειται για αδυναμία, αλλά για συνειδητή επιλογή.

Πριν σας παραθέσω το άρθρο του, απλά αναδημοσιεύω πως σχολίασε τα Ελληνικά Hoaxes όταν αυτά ανέλαβαν το ρόλο του τοποτηρητή στο διαδίκτυο:

  • Από τα χρόνια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε σε ομιλία του ότι η Χιροσίμα ήταν απλώς μια στρατιωτική βάση μέχρι τα ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεϊν, η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν προνόμιο κυβερνήσεων, μεγάλων εταιρειών και καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης. Το να ασκείς κριτική σε μικρά site διάφορων ψεκασμένων υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας είναι σίγουρα χρήσιμο. Εάν όμως δεν είσαι διατεθειμένος να αποκαλύψεις τα fake news των ισχυρών, αργά ή γρήγορα θα βρεθείς να υπηρετείς τη δική τους ατζέντα. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα σου προσφέρουν μια θέση τοποτηρητή στο Facebook.

Ναι, μόνο που αγαπητέ Άρη Χατζηστεφάνου, κάνεις ακριβώς το ίδιο, όχι μόνο κακοχαρακτηρίζοντας τα “μικρά site διάφορων ψεκασμένων υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας”, αλλά επικροτώντας και την ανάγκη να λογοκρίνονται. Ποιές είναι ” οι ψεκασμένες θεωρίες συνωμοσίας”; Γιατί αυτό που γράφεις εσύ τώρα για τον πόλεμο των Πόλων, όταν τώρα εσύ πηγαίνεις, εμείς απλά ερχόμαστε! Κι εσύ πηγαίνεις και πηγαίνεις, κι εμείς έχουμε ήδη φτάσει, έχοντας αποκαλύψει ότι πίσω από τα συμφέροντα που ΕΣΥ αναφέρεις, βρίσκεται και η ριμάδα η Κλιματική Αλλαγή που δεν έτυχε, αλλά πέτυχε!

Και μην μου πεις δημοσιογράφε μεγάλε και “αψέκαστε”, ότι δεν έχεις ιδέα, και δεν έχεις ποτέ διαβάσει ούτε για την Οπλοποίηση του Περιβάλλοντος, ούτε για δήθεν μυστικά προγράμματα Γεωμηχανικής, ούτε ότι η CIA επενδύει στον έλεγχο του καιρού, ούτε για τους καιρικούς πολέμους που έχουν γράψει ακόμα και οι ΝΥΤ, ούτε για τα νέα καιρικά όπλα, ούτε τι είχαν πει ο Κένεντι και ο Τζόνσον για τους δορυφόρους που θα ελέγχουν τον καιρό – τίποτα απ’ όλα αυτά;

Τώρα λοιπόν που εσύ γράφεις για την κόντρα για τους Πόλους να σου δώσω να διαβάσεις από μας τους “ψεκασμένους”:

Και τώρα οι αναγνώστες της AllNewz ας διαβάσουν το άρθρο του κου Χατζηστεφάνου που δημοσιεύτηκε στο Sputnik, το ρώσικο σάιτ που φυσικά… εν είδε, ότι ουδέν είδε να γίνεται χειραγώγηση του περιβάλλοντος. Πως θα ήταν δυνατόν, άλλωστε, οι μάστερ και πρωτοδιδάξαντες να κατηγορήσουν τους άλλους για αυτό που κάνουν και οι ίδιοι;

«Ψυχρός Πόλεμος» για την Ανταρκτική: Άρχισε η «μάχη» για τον έλεγχο Βόρειου και Νότιου Πόλου

Άρης Χατζηστεφάνου

Σε μια γωνιά της Ανταρκτικής, μια από τις μεγαλύτερες ακατοίκητες εκτάσεις του πλανήτη, ένας Βρετανός «τελωνειακός» μπορεί να σφραγίσει το διαβατήριό σου μέσα σε έναν μικρό σταθμό όπου ζουν και εργάζονται επιστήμονες.

Θεωρητικά, η πράξη του είναι παράνομη, αφού σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ανταρκτικής του 1961, καμία χώρα δεν ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα στο νότιο πόλο και δεν μπορεί να διατηρεί εκεί στρατιώτες ή άλλους κρατικούς υπαλλήλους. Αυτή όμως η σφραγίδα του διαβατηρίου, που σήμερα αποτελεί ένα «διπλωματικό αστείο» των επιστημόνων που ζουν στην περιοχή, σε λίγα χρόνια θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία πολέμου, ανάμεσα στους ισχυρότερους στρατούς του πλανήτη.

Στην καρδιά της αντιπαράθεσης, βρέθηκαν, τις τελευταίες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες για πρώτη φορά έθεσαν ανοιχτά το θέμα στρατιωτικοποίησης της Ανταρκτικής. Ο πτέραρχος Τσαρλς Μπράουν, διοικητής της Αμερικανικής Αεροπορικής Δύναμης Ειρηνικού υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ «πρέπει να έχουν στην Ανταρκτική τις ίδιες δυνάμεις που έχουν και στην Αρκτική». Το μήνυμα ήταν ότι, όπως οι ΗΠΑ στέλνουν στο βόρειο πόλο πυρηνικά υποβρύχια, πλοία του πολεμικού ναυτικού και σταθμεύουν μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-22 Raptors, το ίδιο θέλουν να κάνουν και στο νότιο πόλο.

Μια άστοχη δήλωση ή η προανάκρουση μιας νέας παγκόσμιας αντιπαράθεσης;

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος που διαφαίνεται στην Ανταρκτική αποτελεί εν πολλοίς συνέχεια της αντιπαλότητας των μεγάλων δυνάμεων, που κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια στην Αρκτική. Καθώς το λιώσιμο των πάγων, από την υπερθέρμανση του πλανήτη, ανοίγει νέους δρόμους για τη ναυσιπλοΐα και επιτρέπει την εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων, σε περιοχές που μέχρι σήμερα θεωρούνταν απροσπέλαστες, η Ουάσιγκτον έχει αποφασίσει να προβάλει, ιδιαίτερα επιθετικά, την στρατιωτική της ισχύ στην περιοχή. Αμερικανοί αξιωματούχοι γνωρίζουν ότι, σύντομα, οι πόλοι της Γης, μπορεί να αποτελούν σημαντικά περάσματα για το παγκόσμιο εμπόριο μειώνοντας τη γεωστρατηγική σημασία των περιοχών, τις οποίες επιχειρούσε να ελέγχει η Ουάσιγκτον, μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ήδη, πλοία της κινεζικής Cosco μεταφέρουν εμπορεύματα από την Αρκτική αποφεύγοντας τη διώρυγα του Σουέζ, με αποτέλεσμα να μειώνουν τη διαδρομή τους κατά 2.800 ναυτικά μίλια.

Η εξέλιξη αυτή, θα ενίσχυε οικονομικά και γεωπολιτικά χώρες όπως η Ρωσία, η οποία διαθέτει περίπου 40 παγοθραυστικά τα οποία μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στον εμπορικό στόλο αρκετών χωρών. Αντίθετα, οι ΗΠΑ διαθέτουν μόλις δυο παγοθραυστικά σε λειτουργία και αναμένεται να ενισχύσουν τον στόλο τους με άλλα έξι, σε διάστημα αρκετών χρόνων. Όπως συμβαίνει όμως συνήθως, όταν οι ΗΠΑ υστερούν σε καινοτομία, φροντίζουν να καλύπτουν το κενό με τη βάρβαρη δύναμη των όπλων.

Ενώ, όμως, μέχρι σήμερα η αντιπαράθεση περιοριζόταν στην Αρκτική, δηλαδή στο βόρειο ημισφαίριο, οι δηλώσεις του Αμερικανού πτεράρχου αναμένεται να αυξήσουν τη θερμοκρασία και στο νότιο πόλο.

Στην Ανταρκτική, η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη, καθώς επτά διαφορετικές χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Νορβηγία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χιλή και Αργεντινή) διεκδικούν περιοχές, τις οποίες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να εντάξουν στην κυριαρχία τους. Σημείο σταθμός σε αυτή τη διαδικασία θα είναι το έτος 2048, οπότε και θα ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Ανταρκτικής. Το διακύβευμα είναι και πάλι τεράστιο, καθώς, σύμφωνα με το BBC, στην περιοχή ενδέχεται να βρίσκονται «200 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, περισσότερα δηλαδή από τα αποθέματα του Ντουμπάι και του Άμπου Ντάμπι». Αν και σήμερα, αυτό το πετρέλαιο θεωρείται απαγορευτικά ακριβό για να αντληθεί, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβαίνει το 2048 όταν η εξέλιξη της τεχνολογίας και η εξάντληση κοιτασμάτων στη Μέση Ανατολή θα έχει ανατρέψει το κόστος εξόρυξης.

Από γεωστρατηγικής απόψεως, η Ανταρκτική επιτρέπει το πέρασμα από το ακρωτήριο Χορν (στη Γη του Πυρός) από το οποίο διέρχονται αρκετά πλοία που δεν μπορούν να περάσουν από τη διώρυγα του Παναμά (όπως τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα). Είναι ενδεικτικό ότι ορισμένοι ιστορικοί, όπως οι Τζον Κίγκαν και Άντριου Γουίτσκροφτ έχουν υποστηρίξει ότι ο πόλεμος των Φόκλαντ (Μαλβίνες), ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, το 1982 έγινε, μεταξύ άλλων, για τον έλεγχο του περάσματος ανάμεσα στην Ανταρκτική και τη Νότια Αμερική.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα της Ανταρκτικής είναι ότι, καθώς είναι ακατοίκητη, επηρεάζεται ελάχιστα από ραδιοσυχνότητες και, έτσι, μπορεί να μετατραπεί σε ένα πρώτης τάξεως κέντρο διεθνούς συλλογής πληροφοριών, αλλά και ελέγχου οπλικών συστημάτων σε μεγάλες αποστάσεις…

Για όλους αυτούς τους λόγους, αρκετές από τις επιστημονικές αποστολές που λειτουργούν στην Ανταρκτική άρχισαν σταδιακά να αποκτούν αυτό που, οι στρατιωτικοί και οι διπλωμάτες, αποκαλούν διπλή χρήση (dual use) – ένας εύσχημος τρόπος να εξηγήσεις ότι μετατρέπονται σε μυστικές στρατιωτικές βάσεις.

Οι ΗΠΑ αισθάνονται, για άλλη μια φορά, ότι κινδυνεύουν να παραγκωνιστούν από δυνάμεις όπως η Κίνα, που βρίσκονται στην τεχνολογική και εμπορική πρωτοπορία, και απαντούν με τον μοναδικό τρόπο που τους απομένει για να αντιμετωπίσουν την παρακμή τους… Στέλνουν τους πεζοναύτες.

Μα δεν είναι αστείο; Η χρήση των υδρογονανθράκων λένε ευθύνεται για την Κλιματική Αλλαγή και πρέπει να στραφούμε στις ΑΠΕ πριν λιώσουν οι πάγοι στους Πόλους, που τώρα γίνονται πιο προσιτοί για την εξόρυξη νέων υδρογονανθράκων; Ουπς! Ξέχασε ο Χατζηστεφάνου να αναφέρει τους υδρογονάθρακες στο Βόριο Πόλο, που αποτελούν το 30% του πλανήτη. Μόνο για πολύτιμα μέταλλα γνωρίζει. Ε… η σιωπή είναι… χρυσός!

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares