AllNewz αποκλειστικό

Τα Ελληνικά Hoaxes παραβιάζουν τουλάχιστον 3 άρθρα του Συντάγματος

Πως σας φαίνεται η ιδέα να είστε παγκόσμιος πολίτης β’ κατηγορίας σε σχέση με έναν Ευρωπαίο ή Αμερικάνο;

Δεν σας αρέσει; Δεν σας αρέσει όταν ο Ερντογάν κλείνει λογαριασμούς στα social media και εφημερίδες; Δεν σας αρέσει όταν ακούτε ότι στη Βόρειο Κορέα ή στην Κίνα η ελευθερία λόγου είναι περιορισμένη;

Μάλλον δεν σας αρέσει. Αλλά σας αρέσει αν μέσα στην παγκόσμια κοινωνική πλατφόρμα που λέγεται facebook, που υποτίθεται ενώνει “το παγκόσμιο χωριό” πολιτών, ισχύουν άλλοι κανόνες για τους ξένους κι άλλοι για τους Έλληνες;

Και θα γίνω πιο σαφής. Αυτό το άρθρο, 5G Technology is Considered a Global Health Risk by Some Scientists, το οποίο δημοσιεύεται σε επιστημονικό περιοδικό, είναι μόνο ένα από τα πολλά παρόμοια άρθρα που μπορούν να δημοσιευτούν ελεύθερα από όλους τους πολίτες του πλανήτη μας. Μόλις όμως αναρτηθεί στο facebook στα Ελληνικά, σε δημοσίευση από ένα συγκεκριμένο σάιτ που στοχοποιήθηκε, βγαίνει η ακόλουθη σήμανση:

Ενώ το ίδιο άρθρο ή παρόμοιο σε άλλο σάιτ που δεν στοχοποιήθηκε, μπορεί να δημοσιευτεί κανονικά.

Κι όλο αυτό γιατί μόνο στην Ελλάδα και πουθενά σε άλλη μεριά του κόσμου, οι φερόμενοι ως υπεύθυνοι για τις απάτες του διαδικτύου, ρόλος που τους “ανέθεσε” το facebook μέσω της οργάνωσης που χρηματοδοτείται από τον Σόρος, δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο και αποφασίζουν και διατάσσουν με το κατά πόσο τους αρέσει, αν κάτι είναι αληθινό ή όχι. Έτσι, ξύπνησαν μια μέρα κι έκαναν delete 180 επιστήμονες που έστειλαν επιστολή στην ΕΕ για τους κινδύνους της 5G, γιατί… γιατί έτσι τους αρέσει. Κλατς -τους κότσαραν και μια ταμπέλα “ψευδοεπιστήμη” και τέλος. Μετά βάζουν τις δικές τους πηγές και πληροφορίες που επιλέγουν μονόπλευρα για να στηρίξουν το αφήγημα που τους συμφέρει, και ξανά τέλος!

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ότι καταπατούνται πολλά άρθρα του Συντάγματος:

 1. Άρθρο 4

  1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

  2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

 2. **Άρθρο 5Α
  1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει. Περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό είναι δυνατόν να επιβληθούν με νόμο μόνο εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας, καταπολέμησης του εγκλήματος ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων.2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.
 3. Άρθρο 14
  1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Κράτους.2. Ο τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.3. Η κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλοφορία είτε ύστερα από αυτή, απαγορεύεται.Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η κατάσχεση, με παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλοφορία:α) για προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας,β) για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας,γ) για δημοσίευμα που αποκαλύπτει πληροφορίες για τη σύνθεση, τον εξοπλισμό και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων ή την οχύρωση της Χώρας ή που έχει σκοπό τη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος ή στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας του Κράτους,δ) για άσεμνα δημοσιεύματα που προσβάλλουν ολοφάνερα τη δημόσια αιδώ, στις περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος.

Τι έχουμε εδώ; Μια παραβίαση τουλάχιστον τριών άρθρων του συντάγματος, αφού με την τακτική τους δημιουργούνται ανισότητες μεταξύ των Ελλήνων πολιτών (άλλους “πιάνουν” κι άλλους όχι), αφετέρου, περιορίζει την ελευθερία του λόγου, την διακίνηση ιδεών και πληροφόρησης, στοχοποιεί τους ιδιοκτήτες ιστολογίων και εφαρμόζει ένα είδος τρομοκρατίας στους χρήστες (μπούλινγκ) αν πάνε να μοιραστούν κάποιο άρθρο, όχι γιατί είναι “απάτη”, αλλά επειδή δεν αρέσει στα Ελληνικά Hoaxes.

Το ίδιο άρθρο, με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, θα μπορούσατε να το μοιραστείτε άνετα αν ήσασταν Άγγλος, Γάλλος, Πορτογάλος, Αμερικάνος, Ρώσος, Ιάπωνας, μην σας πω και κανένας Αφρικάνος από κρατίδιο που τελεί υπό δικτατορία.

Ως εκ τούτου και λόγω όλων των ανωτέρων λόγων:

 1. Καλούμε τα Ελληνικά Hoaxes, να σταματήσουν την φασιστική τους τακτική, ακόμα και να παραδώσουν το “σήμα” τους ως μπάτσοι του διαδικτύου.
 2. Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε, ότι όσον αφορά την AllNewz και δημοσιεύματα του ΑΝΤΙΜΕDIA GROUP, (Η Γάτα, Διαλογισμός, I <3 Kouzina, Moufa News, ΑΝΤΙΜΕDIA) τα οποία είναι όλα μη κερδοσκοπικά ιστολόγια, τους απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός.
 3. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα ρόλο που τους έχει ανατεθεί από ξένα κέντρα με διάφορους προσχηματικούς και αμφιλεγόμενους τρόπους – εδώ είναι Ελλάδα, χώρα ανεξάρτητη που διέπεται από τους δικούς της νόμους και Σύνταγμα.
 4. Όποιος θεωρεί ότι γίνεται εκ μέρους μας παράβαση νόμου, μπορεί κάλλιστα να προστρέξει στους αρμόδιους φορείς που ελέγχουν το διαδίκτυο (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) ή οποιονδήποτε άλλον που αφορά στην παράβαση που θεωρεί ότι έχει γίνει.

Οι πλάκες και τα αστεία τελειώνουν εδώ και σήμερα. Από εδώ και στο εξής Νόμος και Τάξη, όπως ορίζουν τα άρθρα του Συντάγματος και όχι όπως κάποιοι αποφάσισαν με το έτσι θέλω.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares