Image default
AllNewz αποκλειστικό

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι οι πυρκαγιές έγιναν σκοπίμως για να καλύψουν την παράνομη υλοτομία

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Τελικά ήρθε και η επιβεβαίωση του άρθρου μας ότι οι φωτιές στη Σιβηρία δεν έχουν καμία σχέση με Κλιματική Αλλαγή, αλλά με συμφέροντα υλοτομίας

Όταν τα όλα ΜΜΕ βρίσκονταν σε κλιματική υστερία παπαγαλίζοντας το ένα μετά το άλλο -και με την ευγενή συμπαράσταση των “ειδικών” και περιβαλλοντικών οργανώσεων- πως για τις φωτιές στη Σιβηρία ευθύνεται η Κλιματική Αλλαγή, η AllNewz ήταν ίσως και η μοναδική φωνή που είπε την αλήθεια: Fact-checking: Οι φωτιές στη Σιβηρία δεν είναι αποτέλεσμα “Υπερθέρμανσης του Πλανήτη”

Σημερινό άρθρο του RT επιβεβαιώνει τα όσα ήδη γνωρίζαμε:

Η Μόσχα μπορεί να επιβάλει πλήρες εμπάργκο στις εξαγωγές ξυλείας στον μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο, την Κίνα, εάν το Πεκίνο αδυνατεί να αντιμετωπίσει την παράνομη υλοτομία, προειδοποίησε το υπουργείο φυσικών πόρων και περιβάλλοντος της Ρωσίας.

“Η Κίνα πρέπει να έχει ξεκάθαρη αντίληψη ότι αν δεν καταφέρει να επιλύσει αυτό το πρόβλημα, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να απαγορεύσουμε εντελώς την εξαγωγή ξυλείας “, ανέφερε ο υπουργός Ντμίτρι Κόμπιλκιν στην εφημερίδα Vedomosti της Ρωσίας.

“Έρχονται, αγοράζουν το [παράνομο] ξύλο και μας αφήνουν να ξεκαθαρίσουμε τα συντρίμμια”, δήλωσε ο Κόμπιλκιν για τους κινέζους ξυλοκόπους.

Ο υπουργός έχει ήδη ζητήσει από τις κινεζικές αρχές επιβολής του νόμου να αναλάβουν την παράνομη υλοτομία και λέει ότι το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν οι Κινέζοι κάνουν συγκεκριμένα βήματα. Για παράδειγμα, πρότεινε την κατασκευή ειδικών εγκαταστάσεων καλλιέργειας σπόρων και την αναδάσωση δέντρων για την αποκατάσταση των χαμένων δασών “για τα παιδιά και τα εγγόνια μας”.

Τον Ιούλιο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η παράνομη υλοτομία αυξάνει τον κίνδυνο πλημμυρών, αφού η άνοδος του νερού κατέστρεψε τη ρωσική περιοχή της Σιβηρίας του Ιρκούτσκ, αφήνοντας νεκρούς περισσότερους από 10 ανθρώπους και οδηγώντας χιλιάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι Ρώσοι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι οι πυρκαγιές είχαν σκοπίμως τεθεί για να καλύψουν την παράνομη υλοτομία.

Λίγο μετά τις σοβαρές πλημμύρες, ξέσπασαν οι πυρκαγιές στο Ιρκούτσκ, την Γιακούτια, το Κρασνογιάρσκ και σε άλλες περιοχές, καίγοντας πάνω από 2,5 εκατομμύρια εκτάρια δασών. Οι ρώσοι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι οι πυρκαγιές είχαν σκοπίμως τεθεί για να καλύψουν την παράνομη υλοτομία.

Η Ρωσία είναι ο κορυφαίος προμηθευτής ξυλείας στην Κίνα και αντιπροσωπεύει περίπου το 30% των εισαγωγών του υλικού της χώρας, σύμφωνα με τη Forbes. Το 2017, οι ετήσιες εξαγωγές αυξήθηκαν 23% και έφθασαν τα 4,8 δισ. δολάρια.

Ζητάμε την αποκατάσταση της αλήθειας από τα ΜΜΕ

Ως εκ τούτου και μετά την επιβεβαίωση του άρθρου μας, που δεν μας πήρε και τη ζωή ολόκληρη για να βρούμε την άκρη της αλήθειας, ζητάμε από τα ΜΜΕ που έσπευσαν να πλασάρουν τις πυρκαγιές της Σιβηρίας ως αποτέλεσμα της Κλιματικής Αλλαγής να επανορθώσουν και να δημοσιεύσουν το γεγονός.

Το αυτό οφείλουν να πράξουν και οι διάφορες περιβαλλοντικές ΜΚΟ που φροντίζουν με τόση επιμέλεια να μεταφράζουν ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη σε υπερθέρμανση και κλιματική αλλαγή. Υποτίθεται ότι ο ρόλος τους είναι η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά θέλουν να λησμονούν ότι μέσα σε αυτό είναι και ο άνθρωπος, τον οποίον συνέχεια στοχοποιούν, ενοχοποιούν και του προκαλούν ψυχική βλάβη και ανασφάλεια.

Αυτή η υστερία πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια