AllNewz

Τα δορυφορικά όπλα λέιζερ «για αμυντικούς σκοπούς» της Γαλλίας με τις φωτιές στην Αρκτική πως κολλάνε;

Εντύπωση προκαλεί ένα δημοσίευμα του news.yahoo.com που “παντρεύει” την είδηση νέων δορυφορικών οπλικών συστημάτων της Γαλλίας με τις φωτιές στην Αρκτική

Στις 25 Ιουλίου, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει δορυφορικά όπλα λέιζερ, για “σκοπούς αυτοάμυνας”. Τη δήλωση έκανε η υπουργός Άμυνας της χώρας, Φλοράνς Παρλί, παρουσιάζοντας τη νέα στρατηγική της Γαλλίας σχετικά με το διάστημα.

Ως γνωστόν, η ουδετερότητα του Διαστήματος έχει πλέον πάει περίπατο, και μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη είναι σε εξέλιξη μια «κούρσα» επενδύσεων σχετικά με νέες διαστημικές τεχνολογίες. Η ικανότητα καταστροφής ή αχρήστευσης των δορυφόρων “των άλλων” θεωρείται πλέον απαραίτητη στο Star Wars των ισχυρών.

«Αν απειληθούν οι δορυφόροι μας, σκοπεύουμε να τυφλώσουμε αυτούς των αντιπάλων μας» είπε η Φλοράνς Παρλί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). «Διατηρούμε το δικαίωμα και τα μέσα να είμαστε ικανοί να απαντήσουμε: Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τη χρήση ισχυρών λέιζερ από τους δορυφόρους μας ή από νανο-δορυφόρους που θα περιπολούν» πρόσθεσε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας.

Περίπου 2.000 ενεργοί δορυφόροι εκτιμάται πως κινούνται σε τροχιά γύρω από τη Γη, αλλά… κυρίως για σκοπούς τηλεπικοινωνιών, και για μετεωρολογικούς σκοπούς, άντε και για κατασκοπεία. Τα ενεργειακά δορυφορικά όπλα “ακόμα” αναφέρονται σε θεωρητικό επίπεδο.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα θεωρείται πως έχουν τη δυνατότητα καταστροφής εχθρικών δορυφόρων με πυραύλους από τη Γη, αλλά και μέσω σκόπιμων συγκρούσεων στο διάστημα- ενώ πρόσφατα δοκιμή καταστροφής δορυφόρου με πύραυλο πραγματοποίησε και η Ινδία.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο τον προηγούμενο μήνα πως δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση ανάπτυξης διαστημικών όπλων σε τροχιά, αλλά αυξάνονται οι προβληματισμοί περί «πιο επιθετικής συμπεριφοράς» από την Κίνα και τη Ρωσία.

«Θα αναπτύξουμε ισχυρά λέιζερ» είπε η Παρλί κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Λυών. «Είναι ένας τομέας στον οποίο η Γαλλία έχει μείνει πίσω. Μα θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Ο Μακρόν λίγες μέρες πριν είχε εκφράσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει μια γαλλική αεροδιαστημική δύναμη- τη δημιουργία μιας Διαστημικής Δύναμης (Space Force)- παρόμοια με αυτή που έχει εξαγγελθεί από τον Τραμπ.

Η Γαλλία πέρυσι είχε κατηγορήσει τη Ρωσία για διαστημική κατασκοπεία, αναφέροντας πως ρωσικός δορυφόρος είχε πλησιάσει πολύ έναν γαλλοϊταλικό δορυφόρο στρατιωτικών τηλεπικοινωνιών, προκαλώντας προβληματισμούς για πιθανή απόπειρα υποκλοπής τηλεπικοινωνιών.

Κι όλα αυτά θα ήταν μια ακόμα είδηση που πηγαίνουν τα χρήματα των φορολογουμένων, στην προκειμένη περίπτωση των Γάλλων, που βιώνουν όλα αυτά τα αντιαγροτικά μέτρα και γενικότερα λιτότητας που έβγαλαν τα κίτρινα γιλέκα στους δρόμους.

Η είδηση θα σταματούσε εδώ, αν το news.yahoo.com δεν προσέθετε στο άρθρο του ένα βίντεο το οποίο είναι εντελώς άσχετο με την είδηση, και δεν ανήκει στα δικά του yahoo news videos.

Πρόκειται για ένα βίντεο του abc που πρέπει να δημιουργήθηκε μόλις 2-3 μέρες πριν και αφορά στις φωτιές της Αρκτικής με το κλασσικό συμπέρασμα… “λόγω Κλιματικής Αλλαγής”.

Μπήκε τυχαία ή… κάτι άλλο θέλει να πει ο ποιητής, συνδέοντας τους δορυφόρους με λέιζερ + απειλή από Ρωσία + φωτιές της Αρκτικής;

Δείτε το βίντεο:

Κλιματική Αλλαγή;

Κλιματική Αλλαγή: Πάνω από 400 δορυφόροι το 2017 – Πνιγμένη από 20.000 μεγάλα διαστημικά «σκουπίδια» η Γη

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares