Εμπόλεμη Ζώνη

Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκαθίδρυσε την στρατιωτική διοίκηση διαστήματος

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικός κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Ο Τραμπ θέλει οι ΗΠΑ να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους “εχθρούς” που ΘΑ μπορούσαν να επιτεθούν στους «αμερικανικούς δορυφόρους»

Κι έτσι ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται για μια περίπτωση πολέμου των άστρων, που προς το παρόν, είναι μέσα στο μυαλό του και στις τσέπες των Αμερικάνων φορολογουμένων…

Ο Αμερικανός πρόεδρος εγκαθίδρυσε χθες Πέμπτη (29/8) τη στρατιωτική διοίκηση διαστήματος (USSPACECOM), η οποία θα αναλάβει να εξασφαλίσει την υπεροχή των ΗΠΑ, που απειλείται από την Κίνα και τη Ρωσία, σε αυτό το νέο δυνητικό πεδίο πολέμου.

«Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή, μια ιστορική ημέρα», καθώς «αναγνωρίζεται ότι το διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο της εθνικής ασφάλειας και της άμυνας της Αμερικής», είπε κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στην Ουάσινγκτον.

Η νέα διοίκηση «θα εξασφαλίσει ότι η αμερικανική υπεροχή στο διάστημα ουδέποτε θα αμφισβητηθεί ή θα απειληθεί διότι γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψουμε τις συγκρούσεις είναι να προετοιμαζόμαστε για τη νίκη», συνέχισε.

Για τον Τραμπ, το ζήτημα είναι να αντιμετωπιστούν εχθροί των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επιτεθούν σε «αμερικανικούς δορυφόρους», που είναι εξόχως «σημαντικοί για τις επιχειρήσεις μας στα πεδία πολέμων και για τον τρόπο ζωής μας».

Και όλο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ονειρευόταν ο Τζων Κένεντι για το Διάστημα που το ήθελε ενωτικό και ουδέτερο για όλα τα έθνη, και που ήταν και ο λόγος που τελικά τον δολοφόνησαν.


Διαβάστε: Η ομιλία του Προέδρου Κένεντι στον ΟΗΕ για την τροποποίηση του καιρού κι εκείνη που του κόστισε τη ζωή


Η SPACECOM έγινε η 11η «διοίκηση» του Πενταγώνου κι είναι στη θεωρία ισότιμη με τη CENTCOM, για παράδειγμα, δηλαδή το μεικτό διοικητήριο που είναι αρμόδιο για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

Μετά την ίδρυση της «διοίκησης διαστήματος», ο Τραμπ ανήγγειλε την προσεχή δημιουργία μιας «Δύναμης Διαστήματος» που θα είναι ο έκτος κλάδος του αμερικανικού στρατού, μετά τον στρατό ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία, το Σώμα Πεζοναυτών και την Ακτοφυλακή.

Η «Δύναμη» αρχικά τουλάχιστον θα υπάγεται στην Πολεμική Αεροπορία, που επιβλέπει από τη δεκαετία του 1950 τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο διάστημα.

Η αποστολή της SPACECOM είναι πολλαπλή: αποτροπή, άμυνα, απόκτηση αποτελεσματικής δυνατότητας διεξαγωγής μαχών στο διάστημα, εκπαίδευση αυτών που πιθανόν θα εμπλακούν στον δυνητικό πόλεμο στο διάστημα, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

«Είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο στο διάστημα σήμερα, αλλά το επίπεδο της υπεροχής μας έχει μειωθεί. Θέλουμε να προοδεύσουμε γρήγορα και να παραμείνουμε μπροστά», τόνισε ο πτέραρχος Τζον Ρέιμοντ, που θα αναλάβει διοικητής της SPACECOM, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση.

Στις υποτιθέμενες απειλές συμπεριέλαβε το ενδεχόμενο καταστροφής τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων ή δορυφόρων του παγκόσμιου συστήματος εντοπισμού γεωγραφικής θέσης (GPS), με πυραύλους επιφανείας-αέρος, «όπως είχε κάνει η Κίνα το 2007», σημείωσε ο πτέραρχος.

Και τα “Πέντε Μάτια”

Η SPACECOM θα συνεργαστεί με παραδοσιακούς συμμάχους της Ουάσινγκτον, τον συνασπισμό «Πέντε Μάτια» («Five Eyes», όρος που παραπέμπει στη συνεργασία των υπηρεσιών πληροφοριών της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Βρετανίας και του Καναδά με τις αμερικανικές), καθώς και με τη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Γαλλία — η τελευταία έχει επίσης εξαγγείλει την προσεχή δημιουργία στρατιωτικής διοίκησης διαστήματος.

«Ιστορικά, δεν είχαμε ανάγκη συμμάχους στο διάστημα, που αποτελούσε δευτερεύον πεδίο» αλλά πλέον «έχει γίνει πολύ σημαντικό σήμερα», κατά τον πτέραρχο Ρέιμοντ.

Ερωτηθείς για την πιθανή έρευνα για εξωγήινη ζωή, Στιβ Κιτέι, υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για το διάστημα, απάντησε ότι «η SPACECOM και η Δύναμη Διαστήματος θα επικεντρωθούν στη ζωή στη Γη».

Αποτυχία εκτόξευσης Ιρανικού πυραύλου

Ο Τραμπ αρνήθηκε οποιαδήποτε αμερικανική συμμετοχή μετά από αναφορές για την αποτυχημένη εκτόξευση ιρανικού δορυφόρου, όπου λέγεται ότι ένας πύραυλος κατά την εκτόξευση. Το Ιράν, εν τω μεταξύ, δεν έχει εκδώσει παρόμοιες κατηγορίες.

Σε ένα tweet την Παρασκευή, ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν είχε καμία σχέση με αυτό
και ευχήθηκε στην Τεχεράνη “καλή τύχη” στο να βρει τι συνέβη. Επίσης, επισύναψε μια εικόνα της βλάβης που έγινε στο χώρο εκτόξευσης. Προκλητικός; Καθόλου!

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν συμμετείχαν στο καταστροφικό ατύχημα κατά τη διάρκεια των τελικών προετοιμασιών για την εκκίνηση του Safir SLV Launch στο Site Semnan στο Ιράν”.


nbsp;

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια