Image default
Εμπόλεμη Ζώνη

Ο Kυκλώνας Ντόριαν ενισχύθηκε σε κατηγορία «5» – ΔΕΝ θα χτυπήσει τις ΗΠΑ αλλά τις Μπαχάμες

Ολοένα και περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιστορία του κυκλώνα Ντόριαν και τελικά όχι άδικα μας τράβηξε την προσοχή

Ήταν αρχικά να χτυπήσει το Πουέρτο Ρίκο -το οποίο αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ- τελικά πέρασε ξώφαλτσα και όχι με μεγάλη ισχύ.

Στη συνέχεια ειπώθηκε ότι θα χτυπήσει τη Φλόριντα ενισχυμένος σε κατηγορία 4, μάλιστα ειδοποίησαν τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την πιθανότητα να τους κοπεί το ρεύμα για μια βδομάδα.

Οι νεότερες εξελίξεις θέλουν τον Ντόριαν να χτυπάει τις Μπαχάμες, κι αφού έχει κάνει μια μικρή στροφή, να φτάνει -αν τελικά φτάσει- στην Φλόριντα εξασθενισμένος.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χιούμπερτ Μίνις, που τώρα κρατάει αυτός την καυτή πατάτα, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των νησιών Αμπάκο και Γκραν Μπαχάμα να κατευθυνθούν στο κεντρικό νησί για να γλιτώσουν από μια «καταστροφική, επικίνδυνη» καταιγίδα που αναμένεται ότι θα πλήξει τις Μπαχάμες με ιδιαίτερη σφοδρότητα, με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους και ψηλά κύματα, προτού να κατευθυνθεί στις ΗΠΑ.

«Θέλω να θυμάστε: τα σπίτια, τα κτίρια, μπορούν να αντικατασταθούν. Οι ζωές όχι», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προειδοποιώντας ότι 73.000 άνθρωποι και 21.000 σπίτια κινδυνεύουν.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) που εδρεύει στο Μαϊάμι ανακοίνωσε ότι ο Ντόριαν συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 260 χιλιομέτρων την ώρα και απέχει περίπου 55 χιλιόμετρα ανατολικά του Αμπάκο.

Οι περισσότεροι τουρίστες έφυγαν από τις Μπαχάμες προτού να κλείσει το διεθνές αεροδρόμιο, τη νύχτα της Παρασκευής. Η Γκραν Μπαχάμα και τα νησιά Αμπάκο προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο, όμως μετά τις εκκενώσεις των προηγούμενων ημερών στην Γκραν Μπαχάμα έχουν απομείνει μόλις 26 τουρίστες.

Να σημειωθεί ότι οι Μπαχάμες έχουν ως πολίτευμα Βασιλευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στα πλαίσια της Κοινοπολιτείας των Εθνών, αρχηγός του Κράτους είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ κι εκλέγουν δικό τους πρωθυπουργό.

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ ξεφορτώθηκαν ως δια μαγείας τον Ντόριαν – με τη βοήθεια του Θεού ή… της διαβολικής τεχνολογίας.

Χτες, ο μετεωρολόγος Dakota Smith μοιράστηκε ένα βιντεάκι στο Twitter και εξήγησε ότι οι αναλαμπές που παρατηρούνται στον εσωτερικό πυρήνα της καταιγίδας «συνδέονται με τη βαθιά μετακίνηση που ξεκίνησε μετά το ηλιοβασίλεμα».

Είπε ότι το υλικό του τυφώνα τραβήχτηκε κατά την ανατολή του ηλίου, αφού είχε ενισχυθεί, εξηγώντας ότι «σύντομα θα γίνει ένας ισχυρός μεγάλος τυφώνας.

Φυσικά, πόσο εύκολο είναι για μας τους πολίτες χωρίς τα κατάλληλα μέσα να “αποδείξουμε” ότι εδώ έχει μπει ανθρώπινο χέρι; Ως και καθόλου. Ωστόσο, αν όντως ισχύουν οι υποψίες και υποθέσεις μας, σίγουρα σε λίγο ο επόμενος πόλεμος θα διεξάγεται σιωπηλά και μυστικά, μέχρι κάποιες χώρες που δεν θα μπορούν να τον παρακολουθήσουν θα σηκώσουν το ανάστημα τους και θα τον καταγγείλουν.

Ή μήπως ήδη διεξάγεται; Πάντως το Ιράν, Ινδία και Βενεζουέλα, ήδη έχουν κάνει λόγο για χειραγώγηση καιρού.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares