AllNewz

Τελικά ο Κυκλώνας Ντόριαν “χτύπησε” στοχευμένα;

Ας κάνουμε τον απολογισμό του Ντόριαν τώρα που σχεδόν έφτασε στο τέλος της ξέφρενης πορείας του

Κι όπως είχαμε προαναφέρει, ειδικά ο Ντόριαν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αυξομειώσεις του και αλλαγή πορείας

Αν πάτε στο ελληνικό βίκι και διαβάσετε τι είναι ένας Κυκλώνας και πως δημιουργείται, θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Το πώς ακριβώς δημιουργούνται οι τροπικοί κυκλώνες δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστό και εξακολουθεί να αποτελεί θέμα τρέχουσας επιστημονικής έρευνας.[2] Θεωρείται πάντως βέβαιο ότι απαιτείται μεγάλη αστάθεια της ατμόσφαιρας και η ύπαρξη πολύ θερμού αλλά και υγρού αέρα. Ενώ 6 παράγοντες φαίνεται να είναι γενικά αναγκαίοι, τροπικοί κυκλώνες μπορεί περιστασιακά να αναπτυχθούν χωρίς να πληρούν όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις.[3]

Και ο 6ος παράγοντας είναι το κλειδί: Επίσης, ένας τροπικός κυκλώνας υπό διαμόρφωση, χρειάζεται και ένα προϋπάρχον σύστημα διαταραγμένων καιρικών συνθηκών, κοινώς σύστημα θύελλας, αν και, όπως προαναφέρθηκε, χωρίς έντονες αλλαγές της διεύθυνσης και ταχύτητας των ανέμων, ώστε να μην παρεμποδιστεί η περιστροφική κίνηση. Πρακτικώς, αν δεν υπάρχει περιστροφή, δεν πρόκειται να αναπτυχθεί κυκλώνας.

Ο Ντόριαν εξελίχθηκε από τροπικό κύμα στις 24 Αυγούστου στον κεντρικό Ατλαντικό. Από τις 26 Αυγούστου έως τις 28 Αυγούστου, η καταιγίδα επηρέασε τα έθνη και τα εδάφη της Καραϊβικής. Όλα έδειχνα ότι θα χτυπήσει άσκημα το Πουέρτο Ρίκο, κάτι που ανάγκασε τις αρχές να λάβουν εκτεταμένα προληπτικά μέτρα για τον μετριασμό των ζημιών, ωστόσο πέρασε ξώφαλτσα και με ριπές μικρότερες από τις αναμενόμενες, στα 179 χλμ. / ώρα. Το σύστημα βαθμιαία εντατικοποιήθηκε ενώ κινήθηκε προς τις Μικρές Αντίλλες όπου οι επιπτώσεις από την καταιγίδα ήταν σχετικά μικρές, και έγινε τυφώνας στις 28 Αυγούστου.

Στις 31 Αυγούστου έγινε κατηγορίας 4 και την επομένη κατηγορίας 5 και χτύπησε ανελέητα τις Μπαχάμες. Εκεί, αφαίρεσε τουλάχιστον 45 ζωές ενώ πολλοί κάτοικοι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ο γνωστός εγκληματικός ΟΗΕ εκτιμά σε περίπου 70.000 τον αριθμό των ανθρώπων που “χρήζουν άμεσα βοήθειας”, που κρίνεται σημαντική για τη ζωή τους, όπως τρόφιμα, νερό και στέγη. Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ έχει ήδη κινητοποιηθεί για την μεταφορά μονάδων αποθήκευσης, γεννητριών και δορυφορικού εξοπλισμού όπως και πολλή μεγάλης ποσότητας έτοιμων γευμάτων.

Έστριψε κι εξασθένισε

Αμέσως μετά τις Μπαχάμες, ο τυφώνας “έστριψε” κατευθυνόμενος προς τις πολιτείες των ΗΠΑ, ωστόσο άρχισε να εξασθενεί με τελικό προορισμό τον Κανάδα, όπου φτάνοντας είχε χάσει πλέον την ισχύ του. Νερό έπεσε μεν, αλλά ούτε οι καταστροφές και απώλειες ζωών σημειώθηκαν στις ΗΠΑ, και το αλάρμ για διακοπή ενέργειας μιας εβδομάδας στη Φλόριντα αποδείχθηκε αχρείαστο.

Αυτή είναι η πορεία του Ντόριαν

Στο μεταξύ, αμέσως μετά το χτύπημα στις Μπαχάμες έγινε γνωστό από τα ΜΜΕ ότι τα αεροπλάνα του ΝΟΑΑ πέταξαν στο μάτι του κυκλώνα.

Τι κάνουν υποτίθεται τα αεροπλάνα εκεί; “Μελετούν” και πετούν αυτά τα μικρά αλεξίπτωτα που έχουν πάνω GPS που συνδέεται με τα ραντάρ τους (αεροπλάνου και προφανώς τα επίγεια) για να κάνουν λένε καλύτερες προβλέψεις.

Μήπως όμως πρόκειται για ένα πιο εξελιγμένο Project Stormfury*;

“Οι κυνηγοί τυφώνων πέταξαν στο μάτι του τυφώνα Dorian, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, καθώς σιγά-σιγά αναδεύτηκε προς την Η.Π.Α., όπου αναμένεται να χτυπήσει τμήματα της Φλώριδας”:

 

*Τι είναι το Project Stormfury

Το Project Stormfury ήταν μια απόπειρα αποδυνάμωσης των τροπικών κυκλώνων με την πτήση αεροσκαφών σε αυτά και την σπορά με ιωδιούχο άργυρο. Το έργο διοργανώθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1962 έως το 1983.

Η τελευταία πειραματική πτήση έγινε όπως λένε το 1971, λόγω έλλειψης υποψήφιων καταιγίδων και αλλαγών στο στόλο της NOAA. Πάνω από μια δεκαετία μετά το τελευταίο πείραμα τροποποίησης του κυκλώνα, το Project Stormfury ακυρώθηκε επίσημα. Αν και η αποτυχία του στόχου της μείωσης της καταστροφικότητας των τυφώνων, το Project Stormfury θεωρείται ότι “δεν πήγε χαμένο”. Τα στοιχεία των παρατηρητικών δεδομένων και του κύκλου ζωής των θυελλών συνέβαλαν “στη βελτίωση της ικανότητας των μετεωρολόγων να προβλέπουν την κίνηση και την ένταση των μελλοντικών τυφώνων”.

Εμείς όμως ξέρουμε ότι τώρα έχουμε και μπόλικους κυκλώνες, καμία βελτίωση της ικανότητας των προβλέψεων (ήδη δυο “αστοχίες” για τον Ντόριαν) και επίσης το άλλο που ξέρουμε, είναι ότι “τροποποίηση” δεν σημαίνει μόνο μείωση, αλλά και αύξηση. Το άλλο επίσης που ξέρουμε είναι ότι με την τεχνολογία Τέσλα -τα ραντάρ, τους δορυφόρους κλπ- όλα αυτά πλέον είναι αυτό που λένε οι Άγγλοι, piece of cake – παιγνιδάκι!

Οπότε οι διάφοροι καβαλάρηδες του ΝΟΑΑ που πετούν εκεί που ουδείς άλλος πετάει, μέσα-έξω στον τυφώνα, μπορούν κάλλιστα να μας πουν αύριο, “ήταν να χτυπήσει και τις ΗΠΑ, αλλά του κόψαμε τη φόρα”. Φυσικά δεν θα πουν “ήταν να παραμείνει σε μικρή κατηγορία, τον δυναμώσαμε, και μετά τον αποδυναμώσαμε”.

Και γιατί να το κάνουν αυτό; Πρώτον γιατί μπορούν. Και δεύτερον, έτσι “χτίζεται” το αφήγημα της “καταστροφικής κλιματικής αλλαγής”. Μια βδομάδα τώρα, τα ΜΜΕ γράφουν για το δράμα στις Μπαχάμες. Η χαρά του ΟΗΕ να μιλάει για κρίση και ανθρωπιστική βοήθεια και να βγάζει τον σκασμό για το πόσο έχουν εξελιχθεί τα καιρικά όπλα.

Φυσικά αποδείξεις για όλα αυτά δεν υπάρχουν και είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν σε αυτόν τον μυστικό πόλεμο, παρά μόνο οι τελίτσες που ενώνουμε όπως εμείς εδώ, τις ίδιες και κάποιοι αμερικάνοι ακτιβιστές που παρακολουθούν από κοντά πως χειραγωγείται ένα καιρικό φαινόμενο, και που τελικά καταλήγουμε στα ίδια συμπεράσματα.

Επίσης οι εικόνες της NASA δείχνουν ότι και τα μικροκύματα έχουν βάλει το χεράκι τους, αλλά και οι γνωστές ουρές αεροπλάνων που ξέρουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι πολιτικά αεροπλάνα που πετούν τόσο κοντά στον κυκλώνα:

Και ο Ντόριαν λίγο πριν φτάσει Καναδά “εξασθενισμένος”

Τέλος, στο βίντεο πάνω στο μπάνερ που είναι από τις πτήσεις του ΝΟΑΑ στον τυφώνα Φλόρενς, περιγράφει τι κάνουν οι κυνηγοί εκεί πάνω, “όσο κάτω στο έδαφος αξιωματούχοι, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παίρνουν σοβαρές αποφάσεις”

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares