AllNewz

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο οίκος Lazard μένει: Άμεση πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος

Την άμεση πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος αποφάσισε το ΚΥΣΟΙΠ υπό την προεδρία Μητσοτάκη – Σύμβουλος για το δημόσιο χρέος… ο οίκος Lazard!

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα ο Lazard μας μένει. Κι αν δεν είναι σύμβουλος ο Lazard, θα είναι ο Rothschild – ιδίας “καταγωγής” και οι δύο.

Tην άμεση εκκίνηση της διαδικασίας για την πώληση του 30% των μετοχών του “Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ” (ΔΑΑ), ποσοστό που βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, αποφάσισε το Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε επίσης να ορίσει ως σύμβουλο για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους τη Lazard.
Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, η Ελλάδα θα υπογράψει 2ετή σύμβαση και στους όρους θα περιλαμβάνεται και η μεταπήδηση της ελληνικής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα.

Σε ό,τι αφορά στην πώληση του 30% της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ), η διαδικασία υποβολής προσφορών ξεκίνησε τον Ιούνιο και η διαγωνιστική διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, ενώ οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν στις 30 Σεπτεμβρίου εφέτος.

Οι τράπεζες Deutsche Bank AG (London branch) και Eurobank Ergasias ενεργούν ως Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι, η κοινοπραξία των δικηγορικών εταιρειών Your Legal Partners και Δρακόπουλος Βασαλάκης ως Νομικοί Σύμβουλοι και η Arup Partnership ως Τεχνικός Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για το έργο.

Ποιος είναι ο οίκος Lazard

Στην παλιά AllNewz είχαμε γράψει αρκετά για τον εν λόγω οίκο που μας τον έφερε το Βαρουφάκης στο μικρό διάστημα που ήταν ΥΠΟΙΚ. Πιστέψτε με, αξίζει να διαβάσετε ΤΩΡΑ, όσα γράφαμε ΤΌΤΕ γιατί η κολόνια της κοροϊδίας του Ελληνικού λαού κρατάει χρόνια!

31/01/2015: Τον Lazard προσλαμβάνει ο Βαρουφάκης ως «Σύμβουλο για το χρέος»!
Στον επενδυτικό οίκο Lazard αναθέτει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης τον ρόλο του συμβούλου για θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.

Στον επενδυτικό οίκο Lazard αναθέτει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης τον ρόλο του συμβούλου για θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.

Ο οίκος Lazard δραστηριοποιείται σε 27 χώρες ανά τον κόσμο ενώ οι «βάσεις» βρίσκονται σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Λονδίνο. Η αμοιβή που θα εισπράξει ο οίκος για τις υπηρεσίες που θα προσφέρει δεν ανακοινώθηκε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών 

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, ανακοινώνει την ανάθεση στην εταιρία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD του ρόλου του συμβούλου του Υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες στέλεχος της LAZARD δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει κούρεμα του χρέους που διακρατά ο επίσημος τομέας τουλάχιστον 50%.

 «Αυτή η αναδιάρθρωση είναι απολύτως απαραίτητη. Δεν είναι μόνον απαραίτητη, αλλά είναι επίσης εφικτή», είπε ο Ματιέ Πιγκάς σε μια δήλωσή του στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM Business, και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα έχει γίνει εργαστήριο για αυτό στο οποίο μπορεί να μετατραπεί όλη η Ευρώπη αύριο».

Σημειώνεται επίσης πως η Lazard παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους που διακρατούσαν οι ιδιώτες το 2012. Είχε αναλάβει ρόλο συμβούλου επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και συνέχισε και στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου μέχρι που ολοκληρώθηκε το PSI. 

Αν θέλετε ακόμα περισσότερα στοιχεία σχετικά με την LAZARD και τη σχέση της αμερικανοκανογαλλικής, εβραϊκής καταγωγής μεγαλοεταιρείας, διαβάστε παλαιότερο άρθρο στο newsbomb  ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΙ Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΤΗΣ “LAZARD”

Διαβάστε ακόμα άρθρα για να έχετε μια εικόνα:

01/02/2015: Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011 για τον οίκο Lazard που επέλεξε ο Βαρουφάκης

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανέθεσε τον ρόλο του συμβούλου για θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης στον επενδυτικό οίκο Lazard, για τον οποίο ο Τσίπρας είχε καταθέσει επερώτηση το 2011.

Ο κ. Βαρουφάκης είχε ήδη συνάντηση με στελέχη της Lazard στην Αθήνα, ενώ θα συναντήσει και στελέχη της τράπεζας στο Παρίσι. Συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών αναφέρουν με νόημα πως για όλο το επόμενο διάστημα η συνεργασία του κ. Βαρουφάκη με τους εκπροσώπους της Lazard θα είναι καθημερινή – το ύψος της αμοιβής της αγνοείται.

Η επερώτηση του Α. Τσίπρα το 2011:

Για τη δεύτερη εταιρεία, τη LAZARD FRERES SAS, στην οποία θα ανατεθούν σύμφωνα με τη Νο 188/20-9-2011 απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου, η αμοιβή που εγκρίνεται με την προαναφερθείσα απόφαση θα αποτελεί ποσοστό 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγορασθεί, εκτιμάται δε ότι αυτό θα ανέλθει σε 25.000.000 EUR.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκαν οι παραπάνω εταιρείες; (Επιλογή με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων; Καθορισμός του ποσού σύμβασης με διαπραγμάτευση; Επιλογή με Ανοικτό διαγωνισμό; Ποιοί προσκλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά; Ποιοί Συμμετείχαν; Ποιές ήταν οι ενέργειες δημοσιότητας; Ποιές οι εισηγήσεις των αρμόδιων οργάνων για την υπογραφή αυτών των συμβάσεων;)

2. Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας;

3. Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;

4. Εφόσον η συμφωνία της 21.7.2011 ουσιαστικά έχει ακυρωθεί από την συμφωνία της 27.10.2011: α) η ανάθεση της παροχής νομικών υπηρεσιών επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιό τίμημα; β) η ανάθεση των υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου στην LAZARD FRERES SAS και το ποσό των 25.000.000? αφορά μόνο στα προβλεπόμενα ποσά της συμφωνίας της 21.7.2011 ή επεκτείνεται και στην συμφωνία της 27.10.2011 και με ποιούς όρους και τίμημα;

Ο ερωτών βουλευτής

Αλέξης Τσίπρας

01/02/2015: Και ο Καμμένος εναντίον της Lazard του Βαρουφάκη

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανέθεσε τον ρόλο του συμβούλου για θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης στον επενδυτικό οίκο Lazard, για τον οποίο ο Τσίπρας είχε καταθέσει επερώτηση το 2011. Και ο Καμμένος στο προφίλ του στο φέις έγραφε:

Σκανδαλώδεις και ανήθικες αμοιβές εισπράττουν οι μυστηριώδεις «εταιρίες συμβούλων» που διορίστηκαν με απ’ευθείας ανάθεση από το υπουργείο Οικονομικών επί Ε.Βενιζέλου, έχουν λάβει μέχρι στιγμής, συνολικά 74 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για να … καταρτίσουν τα κείμενα παράδοσης της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας και σίγουρα αυτός ο φάκελος πρέπει να ανοίξει μετεκλογικά (εκτός και αν έχουν προλάβει να κάνουν … «cone» και εντός ΝΔ…).

Οι εταιρείες Lazard και Hamilton «για τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες στην διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI)» μετά την τροπολογία που κατέθεσε αργά τη νύχτα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης της νέας δανειακής σύμβασης στην Βουλή, θα λάβουν μάλιστα και «επιπλέον 4 εκατομμύρια ως έξτρα αμοιβή συμβολής τους στην επιτυχία του PSI»!.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το κείμενο «εγκρίνεται η καταβολή πρόσθετης αμοιβής στους Αντιπροσώπους Ολοκλήρωσης Συναλλαγής (closing agents) ποσού μέχρι του ύψους των 4 εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβή συμβολής τους στην επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων…».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι ιλιγγιώδεις αμοιβές των Lazard και Hamilton LLP καθορίζονται ως εξής :

Όσον αφορά την «Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP», η σύμβαση προέβλεπε αμοιβή 6.000.000 ευρώ και 1.500.000 ευρώ έξτρα αμοιβή για κάθε μήνα που παρατείνεται η σύμβαση. Με δεδομένο ότι η σύμβαση έληγε στις 6 Οκτωβρίου και το PSI δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, η εταιρία έχει λαμβάνειν συνολικά 14.000.000 ευρώ: Τα 6.000.000 ευρώ της αμοιβής συν 9 ακόμα (1.500.000 x 6 μήνες) για τους πέντε μήνες που έχουν περάσει.

Για τη Lazard οι αμοιβή ξεπερνά κάθε λογική: Η Lazard αμείβεται με το 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγοραστεί. Με βάση το PSI του Ιουνίου, που ήταν «κούρεμα» 21%, οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι η αμοιβή θα έφτανε τα 25.000.000 ευρώ. Μολονότι όμως το «κούρεμα» έφτασε στο 50%, το ποσοστό της Lazard δεν μειώθηκε, με αποτέλεσμα η αρχικώς εκτιμηθείσα αμοιβή των 25.000.000 ευρώ να υπερδιπλασιάζεται -όπως και το «κούρεμα»- και να φτάνει τώρα περίπου στα 55.000.000 ευρώ. Το σύνολο δηλαδή και για τις δύο εταιρίες ανέρχεται στα 70.000.000 ευρώ + τα έξτρα 4 εκατ. ευρώ που προβλέπει η τροπολογία, δηλαδή 74 εκατ. ευρώ.

Επιπροσθέτως, η τροπολογία προβλέπει 3,4 εκατ. ευρώ «προς το IIF ως έξοδα νομικής υποστήριξης του Οργανισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής των Πιστωτών για τη διενέργεια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων» καθώς και την παράταση των συμβάσεων του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του ΟΔΔΗΧ έως την 31.12.2012.

Η Lazard εμφανίστηκε στα ελληνικά πράγματα με την υπόθεση της σκανδαλώδους σύμβασης των υποβρυχίων Type 214 του Σεπτεμβρίου του 2010, όταν από τον Οκτώβριο ήδη του 2009 είχε αναλάβει να «αξιολογήσει» τους υποψήφιους αγοραστές σε μια υπόθεση όπου η λέξη σκάνδαλο είναι πολύ μικρή για να περιγράψει τα πραγματικά γεγονότα. από τότε κυριαρχεί σε όλες τις υποθέσεις χρηματοοικονομιών υποθέσεων του ελληνικού δημοσίου, λαμβάνοντας με απ’ευθείας αναθέσεις από το υπουργείο Οικονομικών, είτε παλαιότερα από τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργό Χ.Παμπούκη, συμβόλαια, «συμβουλών»…

08/02/2015: Lazard: Τα κοράκια των υπερχρεωμένων κρατών μόνιμοι θαμώνες της Λέσχης Bilderberg!
Αφού πρώτα «αρρωστήσουν» τις οικονομίες των χωρών μετά φωνάζουν τους γιατρούς – τα ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την ΕΚΤ και κάτι ‘ωραίους’ τύπους, όπως τους αδελφούς Lazard

Αργεντινή, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράκ, Ακτή Ελεφαντοστού, Κύπρος, Αιθιοπία, αλλά και Ελλάδα -ξανά- αλλά και η Ουκρανία από τους καλούς πελάτες της Lazard Ltd. 

Μπορεί η εταιρεία να είναι φειδωλή ως προς τη δημοσιοποίηση στοιχείων, ωστόσο η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κυβερνήσεις της απέφερε μόνο για το 2014 λειτουργικά έσοδα 1,2 δις ευρώ

Για τα κέρδη του β΄τριμήνου, η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς τα έσοδα από τη διαχείριση ενεργητικού και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αυξήθηκαν και υποχώρησαν οι δαπάνες. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προσδοκίες.

Η εταιρεία απολαμβάνει ισχυρά αποτελέσματα από τις δραστηριότητες παροχής συμβουλευτικών περιοχών, εξαιτίας της εμπλοκής της σε μια ισχυρή αγορά για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Τα λειτουργικά έσοδα από την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αυξήθηκαν 6,8% στα 281 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών, αυξήθηκαν στα 233,3 εκατ. δολάρια, επίσης υψηλότερα κατά 6,8%.

Η εταιρεία δεν ρισκάρει κεφάλαια, η βασική δραστηριότητα είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε υπηρεσίες και η διαχείριση κεφαλαίων.

Η ομάδα της Lazard, με επικεφαλής τον τραπεζίτη Ματιέ Πιγκάς, που εδρεύει στο Παρίσι παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Ο Πιγκάς είναι ιδιοκτήτης της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».

Η εταιρεία έχει ως επίσημη έδρα τις Βερμούδες (φοροδιαφυγή;) και μεγάλα γραφεία στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. Οι τιμές των συμβούλων που προσλαμβάνουν οι χώρες καθορίζονται με βάση τη μείωση χρέους που επιτυγχάνεται και το ποσοστό των πιστωτών που συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση. Η Lazard κέρδισε έως 25 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια για υπηρεσίες που παρείχε στην Ελλάδα, όπως ανέφερε το 2012 η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας. Για την τωρινή δεν ξέρουμε.

Οι δραστηριότητες της Lazard την έφεραν στο Μπουένος Αϊρες μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001 αλλά και στη Βαγδάτη μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν από τις ΗΠΑ.

Η Lazard έχει αποκτήσει ιστορία στην παροχή βοήθειας προς κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ομως «είναι ένα ευαίσθητο παιχνίδι» δηλώνει ο Τσαρλς Νταλλάρα, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF). «Και πιστεύω ότι η επιτυχία και η επιρροή τους διαφέρει πολύ από περίπτωση σε περίπτωση» πρόσθεσε.

Η δραστηριοποίηση της Lazard στην Αργεντινή είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί απόλυτα πετυχημένη. Η χώρα, που θεωρείται ως μια με τον μεγαλύτερο πλούτο παγκοσμίως, παραμένει ως επί το πλείστον αποκλεισμένη από τις αγορές μία δεκαετία μετά τη χρεοκοπία της ύψους 95 δισ. δολαρίων.

13/02/2015: Τι τρέχει με Lazard και Βαρουφάκη;

Μιλώντας στο γαλλικό Paris Μatch για τις «εξαντλητικές» ημέρες και νύχτες πλάι στον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση, ο Ματιέ Πιγκάς της Lazard αποκαλύπτει τα όσα ήδη ξέρουμε και όσα δεν ξέρουμε.

«Μια κούρσα ενάντια στο χρόνο έχει αρχίσει, βρήκαμε τον Ματιέ Πιγκάς να ντοπάρεται. Κατανάλωνε συνεχώς ενεργειακά ποτά και καραμέλες με coca cola. Πέρασε ακόμη ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα με μια ομάδα 15 ανθρώπων» αναφέρει το δημοσίευμα.

Οκτώ ημέρες μετά τις εκλογές, ο Ματιέ Πιγκάς πέταξε στην ελληνική πρωτεύουσα με ένα ιδιωτικό Falcon, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. «Το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στην οδό 121 Boulevard Haussmann, στο Παρίσι», γράφει το «Wall Street Journal». Είναι η διεύθυνση της τράπεζας Lazard, της τράπεζας που συμβουλεύει σήμερα την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα, την Αίγυπτο».

To Paris Match παραθέτει επιπλέον λεπτομέρειες από την συνάντηση Πιγκάς – Βαρουφάκη, πριν το κρίσιμο Eurogroup. «Ο Γιάνης Βαρουφάκης, γνωστός για το ξυρισμένο κεφάλι του σαν τον Μπρους Γουίλις, τον περίμενε με τζιν και αθλητικά», γράφει το περιοδικό. «Γεια, τι κάνεις;» του είπε στα αγγλικά.

Έδειχνε πολύ χαλαρός. Και πολύ μόνος, επίσης.«Είχε δίπλα του μόνο έναν σύμβουλο επικοινωνίας και δύο βοηθούς, δύο κόρες φίλων του που είχε προσλάβει την προηγούμενη μέρα» διηγείται ο Πιγκάς. «Δεν είχε ανάγκη από μια στρατιά οικονομολόγων», προσθέτει ο Πιγκάς με θαυμασμό. «Ο πρωθυπουργός Τσίπρας του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη» σχολιάζει. Αυτό που συμβαίνει δεν το έχει ξαναδεί ο τραπεζίτης. «Εδώ δεν χάνουν χρόνο με κουβέντες. Ολα είναι άτυπα και πολύ γρήγορα. Συζητούν, αποφασίζουν και εκτελούν».

«Οι δύο άνδρες γνωρίζονται αρκετά χρόνια. Ο Γιάννης μπόρεσε να εκτιμήσει την τεχνική ικανότητα που έδειξε η Lazard και ο Pigasse έδειξε με τη διαγραφή των 100 δισ. του ιδιωτικού ελληνικού χρέους το 2011, υπό την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Παπανδρέου. Ήταν επίσης σε θέση να παρακολουθήσει τις πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει ο γάλλος τραπεζίτης στη χώρα του για να διαμαρτυρηθεί για την λιτότητα, την οποία αποκαλεί «ανθρώπινο πρόσωπο της βαρβαρότητας». Και έχει χειροκροτήσει «επαναστάσεις» -το best-seller του που δημοσιεύθηκε το 2012 (Εκδ. Plon), το οποίο μάλιστα έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. […]

Για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αναφέρεται «ως ένας Αρμαγεδδών», παρότι, όπως λέει «όλοι θα έχαναν από αυτό».

Όμως παρότι στολίζει θετικά τον Βαρουφάκη, εκείνος «αδειάζει» τον Πιγκάς. Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευαμα που αναφέρει ότι ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, προσέλαβε «δύο κόρες φίλων του»:

«Διευκρινίζεται ότι ο Υπουργός δεν έχει κάνει καμία πρόσληψη και δη θυγατέρων φίλων του» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ στην οποία προστίθεται «Επιπλέον, αποσαφηνίζεται ότι η Lazard συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομικών αμισθί και ατελώς».

Νομίζω ότι το δημοσίευμα και γενικά όλα η σχέση Βαρουφάκη – Lazard γεννά εύλογα πολλές απορίες. Άσχετα με το θέμα κατά πόσο ο …. «ντοπαρισμένος» Πιγκάς παρερμήνευσε την παρουσία δυο βοηθών στο χώρο του Βαρουφάκη, αναρωτιέται κανείς, ποιο είναι το όφελος μιας εταιρείας που μόνο και αποκλειστικό στόχο έχει το χρήμα και το κέρδος, να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της με τόσο πάθος.

«Αφιλοκερδώς» για τραπεζίτη και τέτοια εταιρεία -ξεχάστε το- δεν υπάρχει! Ή «κάποιος» άλλος πληρώνει, ή τα κέρδη θα εισπραχτούν με λάγιο τρόπο. Ούτε πιστεύουμε ότι o Πιγκάς είναι ιεραπόστολος και σωτήρας Ελλάδας και Ευρώπης. Είναι φανερό, ότι το σοσιαλιστικό κίνημα έχει χάσει την αίγλη του, τόσο εδώ όσο και στην Αμερική του Ομπάμα, και αναζητούν νέα προσωπεία, για τον ίδιο λύκο.

Τι τρέχει, λοιπόν, με Βαρουφάκη και Lazard;

Τι τρέχει λοιπόν με τους Έλληνες πολιτικούς; Απλά, δεν είναι ούτε πολιτικοί, αλλά ούτε καν Έλληνες…

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares