AllNewz

Δεύτερη καιρική βόμβα ετοιμάζεται να χτυπήσει τις Μπαχάμες

Κατά καιρούς, όλο και κάποιος επιλέγεται να τρώει ξύλο προς παραδειγματισμό, τρομοκρατία, συμμόρφωση και πλύση εγκεφάλου των υπολοίπων – Την “τιμητική” τους αυτόν τον μήνα έχουν οι Μπαχάμες

Η τροπική καταιγίδα στην οποία δόθηκε η ονομασία Ουμπέρτο πλησίαζε την περασμένη νύκτα από τον βορρά τις Μπαχάμες που είχαν ήδη υποστεί καταστροφές στις αρχές Σεπτεμβρίου από τον κυκλώνα Ντόριαν, ο οποίος αναφέρθηκε από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ως ένα παράδειγμα της «κλιματικής κρίσης», γράφει το Βήμα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για τους Κυκλώνες (NHC), ο Ουμπέρτο βρισκόταν σήμερα στις 06:00 (ώρα Ελλάδας) ανατολικά του νησιού Αμπάκο και μετακινούνταν βραδέως προς τα βορειοδυτικά.

Πόσο “βραδέως” πια;

Πόσο “βραδέως” μπορεί να μετακινείται πια μια τροπική καταιγίδα; Την βλέπουμε εδώ και πέντε μέρες να “φουσκώνει” σε τυφώνα. Μια μικρή μετακίνηση μόνο την πρώτη μέρα, και μετά “προχωράει” με βήμα σημειωτόν, μέχρι να πάρει τα πάνω της και να “γιουρντίξει”, για να το πούμε και στα λαϊκά ελληνοτουρκικά:

Σύμφωνα με το NHC, ο Ουμπέρτο θα μετατραπεί πιθανόν σε κυκλώνα «μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες». Ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας στις Μπαχάμες, ο Τρέβορ Μπάσντεν, έκανε λόγο για ανέμους ταχύτητας 100 χλμ/ώρα και για ισχυρές βροχοπτώσεις, μεταξύ 5 και 15 εκατοστά νερού, που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες σε εδάφη που είναι ήδη κορεσμένα μετά το πέρασμα του Ντόριαν πριν από δέκα ημέρες.

Η καταιγίδα μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αμπάκο και το Γκραντ Μπαχάμα, όπου οι ζημιές είναι τεράστιες, όπου εκεί τα αεροδρόμια επαναλειτούργησαν, όμως οι εμπορικές πτήσεις είναι περιορισμένες.

«Η κακοκαιρία θα επιβραδύνει τις επιχειρήσεις επιμελητείας», την ώρα που το Αμπάκο «έχει μεγάλη ανάγκη για βενζίνη και νερό». Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP), το οποίο συμμετέχει στη διεθνή προσπάθεια, ανέστειλε τις πτήσεις του προς το Αμπάκο, εξαιτίας της καταιγίδας.

Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια υπέστησαν ζημιές από τον Ντόριαν, να μεταβούν επειγόντως σε κέντρα φιλοξενίας. Εκφράζουν ανησυχίες για την πορεία της καταιγίδας Ουμπέρτο, η οποία θα μπορούσε να πλήξει το νότιο τμήμα του Αμπάκο και το ανατολικό του Γκραντ Μπαχάμα, δύο ζώνες οι οποίες δεν είχαν δεχθεί μεγάλο πλήγμα από τον Ντόριαν.

Πρέπει να το κατανοήσουν όλοι οι… “λειτουργικά αναλφάβητοι”

Μας λένε ότι οι μισοί Έλληνες παρότι ολοκληρώνουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι “λειτουργικά αναλφάβητοι”.

Τέτοιο σκατά εκπαιδευτικό σύστημα που έχουν και τρόπο διδασκαλίας, τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί; Όλοι ζούνε με την ασύρματη τεχνολογία φουλ στη ζωή τους, αλλά… ο Τέσλα ούτε απέξω από την πόρτα των σχολείων δεν περνά.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι ο καιρός πλέον μπορεί άνετα να ελεγχθεί και να χειραγωγηθεί. Η τεχνολογία τροποποίησης καιρού έχει φτάσει σε τέτοια πλέον επίπεδα, και εξελίσσεται συνέχεια. Το Πλάσμα -η κατάσταση της ύλης η οποία αποτελείται από ελεύθερα ιόντα και ηλεκτρόνια, και συναντάται στην ιονόσφαιρα, στους κεραυνούς, στα νέφη κλπ- είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού. Και λόγω των ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων που το απαρτίζουν, το Πλάσμα συμπεριφέρεται διαφορετικά από ένα αέριο, όταν εφαρμόζονται σε αυτό ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Ο όγκος και το σχήμα του καθορίζεται ή μεταβάλλεται σημαντικά από εφαρμοζόμενα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία –από τα οποία συνήθως και δημιουργείται.

Όταν στη γειτονιά κυκλοφορεί ένας τρελός σίριαλ κίλερ, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάζουμε κάθε θάνατο αν ήταν φυσιολογικός και να είμαστε πλέον καχύποπτοι για την ραγδαία αύξηση τους, αλλά και την σπέκουλα που γίνεται λόγω αυτών. Απλά τα πράγματα…

 

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares