Ο τυφώνας Λορέντζο εξασθένισε κάπως την Κυριακή, υποβιβαζόμενος σε τροπική καταιγίδα κατηγορίας 4, μετά από σύντομη κλιμάκωση στην κατηγορία 5 αργά το Σάββατο

Η ισχυρή καταιγίδα όμως χτύπησε την Τρίτη το πορτογαλικό σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό, Αζόρες προκαλώντας αρκετές καταστροφές.

“Σταθερή εξασθένιση αναμένεται τις επόμενες ημέρες, αλλά ο Λορέντζο αναμένεται να παραμείνει ισχυρός τυφώνας για μερικές ημέρες”, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων NHC των ΗΠΑ που… έχει και το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη.

Μετά τις Αζόρες, ο Λορέντζο αναμένεται να επισκεφτεί Αγγλία και Ιρλανδία.

Οι άνεμοι που φτάνουν μέχρι και 65 μίλια την ώρα, σκοπεύουν να χτυπήσουν τη Βρετανία, καθώς ο Λορέντζο φτάνει σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, φέρνοντας έντονη βροχή και τον κίνδυνο πλημμύρας.

Η Met Éireann, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιρλανδίας, εξέδωσε μια κίτρινη προειδοποίηση για τον άνεμο σε εθνικό επίπεδο από τις 9 το πρωί της Πέμπτης, πριν από την άφιξη του πρώην τυφώνα.
Συνολικά 43 προειδοποιήσεις για πλημμύρες και 11 προειδοποιήσεις για πλημμύρες έχουν εκδοθεί σε όλη την Αγγλία από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Περιμένοντας τον Λορέντζο, βλέπουμε και… αυτό που περιμένουμε: Νέφη γεμάτα μικροκύματα, ενώ πριν ακόμα φτάσει ο Λορέντζο, περιμένοντας τον, αεροπλάνα άφησαν τα γνωστά “σημάδια” τους στον ουρανό.

Περιμένοντας τον Λορέντζο, περιμένουμε τον επόμενο Λορέντζο, σε μια εκβιαστική και απειλητική λούπα μέχρι να πούμε Ήμαρτον και να ασπαστούμε όλοι φανατικά ως Γκρέτες την Εκκλησία της Κλιματικής Αλλαγής…

Την φωτογραφία μας έστειλε φίλος αναγνώστης: Μια σημερινή “ωραία” φωτό από το Brighton όπου περιμένουν τον Lorenzo…

⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια