Image default
Εμπόλεμη Ζώνη

Ιαπωνία: Τυφώνας, σεισμός και μωβ ουρανοί κυριολεκτικής… “αποκάλυψης”!

ΗΙαπωνία για μια ακόμα φορά δέχεται ένα γερό περιβαλλοντικό “χτύπημα” που θυμίζει εκείνες τις περίεργες κάρτες του παιγνιδιού των Ιλλουμινάτι που μερικές φορές αναφέρουν συνωμοσίες “σε συνδυασμό”: Ένας σεισμός κι ένας τυφώνας σε μια μέρα.

Μια σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε το Σάββατο την Ιαπωνία, καθώς  ο τυφώνας Χαγκίμπις ήταν καθ’ οδόν.

Λίγες ώρες μετά, ο τυφώνας έχει αρχίσει ήδη να εισβάλει στη χώρα, προκαλώντας τις πρώτες απώλειες: Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του σε μια κατολίσθηση στο νομό Gunma, ενώ ένας άλλος πέθανε κατά τη διάρκεια ενός ανεμοστρόβιλου που προκάλεσε η καταιγίδα. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν καθώς ο τυφώνας έκανε το πέρασμά του στην πόλη 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο.

Ωστόσο αυτό που “αποκαλύπτει” ότι έχει μπει χεράκι στο διπλό χτύπημα, εκτός από τις γνωστές εικόνες τις ΝΑΣΑ με τα κατσαρά ηλεκτρομαγνητικά κύματα…

…είναι οι μωβ ουρανοί:

Πως “εξηγείται” το βαθύ μωβ χρώμα

Ήδη έσπευσαν δημοσιεύματα να “εξηγήσουν” το φαινόμενο: Οι μωβ ουρανοί είναι το αποτέλεσμα ενός φαινομένου της εποχής που ονομάζεται «σκέδαση». Αυτό συμβαίνει όταν τα μόρια και τα μικρά σωματίδια στην ατμόσφαιρα επηρεάζουν την κατεύθυνση του φωτός, προκαλώντας διασκορπισμό του φωτός.

Όντως αυτό ισχύει, κι επίσης σημαίνει ότι όσο περισσότερα σωματίδια υπάρχουν στην ατμόσφαιρα τόσο πιο χρωματιστοί οι ουρανοί. Απλά το φαινόμενο είναι σε μας αντιληπτό μόνο κατά την ανατολή ή τη δύση, όταν οι ακτίνες του φωτός πέφτουν πλάγια, εξ ου και τα χρωματιστά ηλιοβασιλέματα ή ακόμα και τα χάλκινα φεγγάρια όταν δύουν.

Ωστόσο ένας χρωματισμός ουρανός, σημαίνει και κάτι άλλο: ότι είναι ιονισμένος. Αυτό βλέπουμε και στο Πολικό Σέλας με επικρατέστερο χρώμα το κόκκινο. Η πιο σύγχρονη θεωρία που αποδείχθηκε και πειραματικά αναφέρει:

  • Ως γενεσιουργός αιτία καθίσταται ο βομβαρδισμός των υψηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων από ηλεκτρόνια που προέρχονται από τη συνεχή ροή φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο, που ονομάζεται ηλιακός άνεμος. Η πλειονότητα των φορτισμένων αυτών σωματίων, που είναι κυρίως πυρήνες υδρογόνου και ηλεκτρόνια, εκτρέπονται από το μαγνητικό πεδίο της Γης. Ωστόσο σημαντικό μέρος τους εισχωρεί στη γήινη μαγνητόσφαιρα, όπου επιταχύνεται σε μεγάλες ενέργειες από ηλεκτρομαγνητικά πεδία κατά τη διάρκεια μαγνητικών καταιγίδων. Ηλεκτρόνια υψηλής ενέργειας και μικρής γωνίας κλίσης ως προς τις μαγνητικές γραμμές φτάνουν μέχρι την ανώτερη ατμόσφαιρα, όπου διεγείρουν άτομα οξυγόνου και αζώτου. Η διέγερση επιτελείται με την μετατόπιση των ηλεκτρονίων αυτών των ατόμων σε ανώτερες ενεργειακές στοιβάδες, όπου όμως δεν μπορούν να παραμείνουν για πολύ. Με την επάνοδο στην αρχική τους κατάσταση εκπέμπουν την περίσσεια ενέργειας με τη μορφή φωτός. Το χρώμα του φωτός εξαρτάται από το είδος του ατόμου που διεγείρεται και από την ενεργειακή διαφορά των στοιβάδων διέγερσης και ηρεμίας των ηλεκτρονίων του ατόμου.

Η ηλεκτρική εκκένωση στον αέρα έχει χρώμα μωβ:

Η λάμψη του ιονισμένου αέρα είναι η φθορίζουσα εκπομπή χαρακτηριστικού χρώματος μπλε-μοβ-βιολετί, συχνά χρώματος που ονομάζεται ηλεκτρικό μπλε, από τον αέρα που υπόκειται σε ροή ενέργειας.

“Φυσικά”, μια καταιγίδα είναι από μόνη της φορτισμένη με ηλεκτρισμό, ειδικά ενός τέτοιου μεγέθους. “Αφύσικα”, είναι όταν μια ήδη υπάρχουσα φυσική κατάσταση αποκτά μεγαλύτερο μέγεθος λόγω ανθρώπινης παρέμβασης. Και ο…. “μεγεθυντικός φακός”. φέρει υπογραφή Τέσλα, αλλά γραμμένη με “συμπαθητική μελάνη”… Η δική μας ανάλυση αυτή την υπογραφή διαβάζει.

Για την ιστορία

Η Ιαπωνία είναι μια από τις ισχυρότερες βιομηχανικές χώρες και μαζί με άλλες αποτελούν σήμερα μια ισχυρή βιομηχανική και εμπορική ζώνη που ανταγωνίζονται τις Η.Π.Α και την Ευρώπη. Η μεγάλη οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας συντελέστηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και ύστερα από σημαντικές καταστροφές που είχαν συμβεί στη χωρά κατά τη διάρκεια του Β΄ Π.Π. Ωστόσο η οικονομία της τα τελευταία χρόνια μαστίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα με το δημόσιο χρέος να έχει εκτοξευτεί στο 205% – το μεγαλύτερο στο κόσμο.

Μπορεί η συμμαχική κατοχή να έληξε με τη Συνθήκη του Σαν Φρανσίσκο, το 1952, ωστόσο οι ΗΠΑ φροντίζουν πάντα με τον ένα ή άλλο τρόπο να μην γίνουν ποτέ ισάξια υπερδύναμη, με αποτέλεσμα να τους ξεφύγει η Κίνα, με την οποία τώρα βρίσκονται σε ανοικτό ανταγωνισμό.

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares