Image default
AllNewz αποκλειστικό Εμπόλεμη Ζώνη Χημικοί αεροψεκασμοί

Έκτακτο Δελτίο καιρικής και κοινωνικής χειραγώγησης

Μεγάλη τιμή μας έκανε το meteo.gr να αφιερώσει άρθρο που έγινε viral σε όλα τα ΜΜΕ για το τουλούμι που έπεσε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στη Ζαγορά, στο Πήλιο

Ο αγαπητός μας κόμβος METEO.GR που τελευταία δεν σταυρώνει πρόβλεψη στην περιοχή Βόλος/Πήλιο, έχει ωστόσο τις “επιστημονικές” του εξηγήσεις γιατί πέφτει τόσο νερό στο Πήλιο, όπως τα 340 χιλιοστά βροχής που στη Ζαγορά μόλις σε 24 ώρες.

  • Το παρακάτω σχήμα περιγράφει συνοπτικά τις συνθήκες που οδηγούν σε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η ισχυρή επιφανειακή ροή υγρών αερίων μαζών από το Αιγαίο Πέλαγος όπως καταγράφηκε το διήμερο 31/10 – 01/11/2019, δεν μπορεί να υπερπηδήσει τον ορεινό όγκο του Πηλίου μιας και στα ανώτερα στρώματα επικρατεί δυτικό ρεύμα. Οι αέριες μάζες εξαναγκάζονται σε ανύψωση, ψύχονται δημιουργώντας νέφη χαμηλού και μεσαίου ύψους και εκδηλώνεται βροχόπτωση όσο η ροή των αερίων μαζών από το Αιγαίο διατηρείται.

Με λίγα λόγια μας εξηγούν γιατί βρέχει τόσο πολύ στο Πήλιο. Μόνο που…

Δεν βρέχει ΤΟΣΟ πολύ στο Πήλιο

Στη Μακρινίτσα Πηλίου ζω από το 2005. Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια και βροχές είχαμε, και καταιγίδες, και χιόνια, άλλες χρονιές πολλά κι άλλες πιο λίγα, όμως αυτό που έγινε στη Ζαγορά φέτος και το 2018, μόνο τα τελευταία χρόνια γίνεται.

Κι αυτό που δεν δείχνει ο χάρτης του meteo.gr, είναι ότι εκτός από ανέμους και υδρατμούς από το Αιγαίο, το βουνό μας έχει και κάτι άλλο: Ένα στρατιωτικό ραντάρ, ένα πάρκο κεραιών και Digea που εκπέμπει στο Θεό, και ένα βαρύ πυροβολικό που λέγεται Πύργος του ΟΤΕ. Ναι εκεί ακριβώς που πέφτουν τα βελάκια της εικόνας του meteo:

Κι όσο αναβαθμίζεται ο Πύργος του ΟΤΕ μέσα στο χρόνια απ’ όταν τον τσέπωσαν οι Γερμανοί και που μάλιστα λειτουργεί χωρίς πλήρη αδειοδότηση (μόνο με κατάθεση προσωρινού φακέλλου από το 2011) τόσο αναβαθμίζονται και τα ακραία φαινόμενα στην περιοχή, αλλά και η σωματική μας κακουχία. “Αναβάθμιση” έχει επίσης και ο καρκίνος στην περιοχή…

Τα είδαμε σήμερα όλη μέρα και παντού

Τα είδαμε εδώ στο Πήλιο, τα είδαν κι άλλοι σε άλλες περιοχές και μας έστειλαν μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο. Καιρό είχαμε να δούμε τέτοια πασαρέλα και μην μας πείτε για ευνοϊκές συνθήκες για υγροποίηση καυσαερίων γιατί… βαρεθήκαμε να ακούμε το ίδιο παραμύθι, αλλά σε ΌΛΕΣ τις καιρικές συνθήκες. Όταν είναι “γερή” μέρα ψεκασμού, είναι γερή μέρα ψεκασμού – τέλος. Έχουμε και σε πιο λάιτ εκδόσεις, και στα μουλωχτά. Επίσης έχουμε συχνά το “ψεκάζουμε στις θάλασσες μόνο” – ναι κι αυτό παίζει μερικές μέρες, τους βλέπουμε ωστόσο από τις εικόνες των δορυφόρων.

Την επόμενη φορά, λοιπόν που θα βγάλετε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ή θα κάνετε καμιά περισπούδαστη ανάλυση γιατί μας πλάκωσε ο ουρανός στο Πήλιο κλπ, μην ξεχάσετε να αναφέρετε στον κόσμο τι κάνουν τα αεροπλάνα, και τι κάνουν τα μικροκύματα από τα ραντάρ, τους πύργους και τους δορυφόρους:

Εγ-κλιματική Αλλαγή – Κατά λάθος, αλλά και εξεπίτηδες!

Και ψιτ, δεν χρειάζεται άλλος μετεωρολογικός σταθμός εδώ στην περιοχή, όπως ζητάτε στο άρθρο σας. Μας υποχρεώσατε ήδη με τους υπάρχοντες. Αρκούν!

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares