AllNewz

Μια μεγάλη και ειλικρινής συγνώμη απ’ όλους τους αναγνώστες μου

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έπεσε όλως τυχαία στην αντίληψη μου ένα άρθρο που με έβαλε σε σκέψεις, αλλά και προβληματισμό για το μέλλον. Ήρθε η ώρα να τα μοιραστώ όλα αυτά μαζί σας, ενόψει της νέας χρονιάς

Το άρθρο με τίτλο, Μην ταΐζετε τα κλιματικά τρολς, είναι ενός επιστημονικού (υποτίθεται) ιστότοπου που γράφει συνέχεια πολλά άρθρα για την Κλιματική Αλλαγή.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, κάποιο δημοσίευμα τους είχε εγείρει πολλές κι έντονες αντιδράσεις στη σελίδα τους στο facebook και τα σχόλια έπεφταν απανωτά σε σημείο να “μπουκώσουν”, αλλά και να αλλοιώσουν την εικόνα του δημοσιεύματος τους.

Έτσι οι συντάκτες, αποφάσισαν ότι αυτό δεν θα επιτρέψουν να ξανασυμβεί και κοινοποίησαν στους ακολούθους τους ότι θα πέφτει διαγραφή και μπλοκάρισμα χωρίς καμία προειδοποίηση. Θεώρησαν ότι είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούν τη δική τους σελίδα, στην οποία έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους, με διάλογο, όταν αυτός γίνεται εντός ορίων.

Και διαβάζοντας το άρθρο ένιωσα σαν να έφαγα μια δυνατή στο κεφάλι. Δυο φορές, σε δυο κρίσιμες για τη χώρα μας πολιτικές εξελίξεις βίωσα ακριβώς τέτοιου είδους επιθέσεις, από πληρωμένα τρολς ή ακόμα και φανατικούς αναγνώστες που και καλά θέλουν να μην ακουστεί άλλη άποψη:

  1. Μια φορά στις εκλογές που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε μέχρι και το περίφημο ιστορικό δημοψήφισμα του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ
  2. Δεύτερη φορά στις τελευταίες εκλογές που βγήκε η ΝΔ με αυτοδυναμία

Η τακτική των τρολς -που κανονικά είναι astroturfs, δηλαδή ειδικά προφίλ που διεισδύουν σε ομάδες και σελίδες για να περάσουν γραμμή- είναι να πατάνε στο δημοκρατικό σου αίσθημα και να διεκδικούν να ακουστούν, ακόμα και να πιάσουν συζήτηση με άλλα μέλη. Δεν είναι υποχρεωτικό να τρολάρουν, παριστάνουν ότι έχουν απορίες, χρησιμοποιούν ορολογία που συνάδει με την σελίδα ή ομάδα (πχ στη δική μας περίπτωση ‘παγκόσμια ελίτ’, ‘παγκόσμια διακυβέρνηση’ κλπ) και γίνονται επιθετικά επίσης στο ύφος που οι υπόλοιποι θεωρούν ότι καταλαβαίνουν (πχ είσαι μασόνος πουλημένος σιωνιστής κλπ).

Το κόλπο αυτό έχει σκοπό να αφοπλίσει τον συντονιστή της σελίδας και να δημιουργήσει μια ψευδή εικόνα προς τους άλλους αναγνώστες. “Δημοκρατικά” πάντα.

Την πρώτη φορά οι επιθέσεις ερχόντουσαν από τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν να σπάσουν το δικό μας μήνυμα που έλεγε να μην επενδύσετε στο εν λόγω κόμμα, μόνο αριστερό δεν είναι. Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο, όταν η AllNewz ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που δεν πήρε θέση υπέρ του δημοψηφίσματος ΟΧΙ ή ΝΑΙ κι έλεγε καλύτερα (τότε) αποχή, για να ακυρωθεί γιατί… είναι παγίδα!

Η διαφοροποίηση τόσο από τους μεν όσο κι από τους δε, μας κόστισε σε επιθέσεις πολύ ακριβά. Το ανεχθήκαμε, στο όνομα της “δημοκρατίας”, ουδείς απ’ όλους αυτούς δεν ήρθε μετά να ζητήσει συγνώμη ή να πει πόσο δίκιο είχατε.

Και το έργο σε επανάληψη παίχτηκε από τους astroturfs, της ΝΔ αυτή τη φορά, που αγωνιούσε να βγει αλλά με αυτοδυναμία. Τα αίσχη που έγιναν τότε στο διαδίκτυο από “μπατριωτικά προφιλ” και σάιτς ήταν άνευ προηγουμένου. Η δική μας θέση ήταν στρατηγικής: ψηφίστε κάποιο κόμμα μικρό αλλά που να μπαίνει στη Βουλή, όχι στην αποχή και το άκυρο που θα βοηθήσει στην αυτονομία.

Πάρτι. Πάρτι έγινε στη σελίδα μας από προφίλ που βλέπαμε και σε άλλες σελίδες να γράφουν κόπι πάστε τα ίδια επιχειρήματα προκειμένου να υπάρξει αποχή. ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. Προφίλ που τώρα έχουν εξαφανιστεί. Ενώ κάτι “γκουρού” της μπατριωτικής ανοησίας, κάτι ιστολόγια κλικαδόρικα, κάτι “ομάδες αλήθειας” δούλευαν ασταμάτητα δίνοντας ελπίδα στον ψηφοφόρο ότι -τουλάχιστον- το θέμα των Πρεσπών ο Μητσοτάκης θα το τακτοποιήσει.

Λυπάμαι πολύ, δεν θα ξαναγίνει

Ως υπεύθυνη της AllNewz αλλά και της Γάτας, μετά τις δυο πολιτικές καταστροφές νιώθω και υπεύθυνη ότι δεν προστάτεψα τις σελίδες μου και τους αναγνώστες της ως θα έπρεπε. Ναι, την πρώτη καταστροφή, την ΣΥΡΙΖΑϊκή την βιώσατε, αλλά θυμηθείτε πόσο διάστημα ο ελληνικός λαός έδινε πίστωση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέχρι να καταλάβει τι γίνεται.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, και ο Μητσοτάκης ήδη φροντίζει από την day one να συμπεριφέρεται σαν σε προεκλογική περίοδο, για να χαζεύει τον κόσμο. Η δε αξιωματική αντιπολίτευση είναι εντελώς… γιαλαντζί, αφού επίσης έχει δώσει δείγματα ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών -ντόπιων και ξένων. Οπότε… ο χρόνος μέχρι να καταλάβει ο κόσμος -που να λέμε την αλήθεια, δύσκολα παραδέχεται και το λάθος του- τι σκατά ψήφισε, θα είναι ίσως μακρύτερος.

Ως εκ τούτου, αποφάσισα από δω και στο εξής να υιοθετήσω την τακτική της σελίδας που αρνείται “να ταΐσει τρόλς και astroturfs“. Ξαφνικός θάνατος, σε όποιον κάνει προσπάθεια να αλλοιώσει το μήνυμα που θέλει να περάσει η AllNewz ή η Γάτα. Με μπούσουλα το ένστικτο κι αρκετή πλέον εμπειρία, ελπίζω να μην “σκοτώσω” και άτομα που ειλικρινά θέλουν να εκφράσουν μια άποψη ή απορία. Αλλά αν είναι να γίνουν λίγα τέτοια λάθη, είναι σαφώς προτιμότερο από το να περάσουμε μια ακόμα ψυχική οδύνη με βρισιές και απειλές και δήθεν διάλογο.

Έρχεται μια πολύ δύσκολη δεκαετία

Στα προσεχώς άρθρα θα γίνει ανάλυση όχι μόνο του νέου χρόνου, αλλά και της νέας -τρίτης- δεκαετίας που ξεκινά. Τα πράγματα δεν διαφαίνονται καθόλου καλά ούτε για τη χώρα μας, αλλά ούτε και για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Ο “αγαπητός” Μητσοτάκης, μάλιστα, σκοπεύει να περάσει νέο εκλογικό νόμο που θα του εξασφαλίζει την αυτοδυναμία, χωρίς καν τη βοήθεια των τρολς! Κι έτσι αυτοδύναμος που κατάφερε να είναι, κάνει πλέον ό,τι του καπνίσει, με τα ΜΜΕ να γράφουν και να λένε 24ώρες το 24ωρο τα καλύτερα γι΄αυτόν και την κυβέρνηση – ΟΥΤΕ στην Χούντα δεν θυμάμαι τέτοιες ειδήσεις!

Όσο, λοιπόν, θα έχω φωνή Θεού θέλοντος αλλά και ίντερνετ επιτρέποντος, θα υπερασπιστώ πλέον με νύχια και δόντια το δικαίωμα μου να ακούγεται σε όποιον αρέσει.

Ήδη η λογοκρισία, με καλυμμένη μορφή, μας έχει τσακίσει στο facebook και στην google, γι’ αυτό παρακαλώ τους φίλους αναγνώστες να βοηθήσετε στο μοίρασμα των άρθρων και να επισκέπτεστε συχνά τις σελίδες, καθώς οι κοινοποιήσεις είναι από ελάχιστες ως και ανύπαρκτες.

Να είστε καλά, και για μια ακόμα φορά συγνώμη για την… πολύ δημοκρατία, αλλά και συγνώμη για την επερχόμενη αυστηρότητα. Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν και δύσκολες αποφάσεις…

Μείνετε συντονισμένοι για την ανάλυση.

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares