AllNewz

Το Πουέρτο Ρίκο χτυπιέται από απανωτούς σεισμούς αλλά ο Τραμπ σιωπά

Άκρα του Τραμπ σιωπή στο twitter του Προέδρου βασιλεύει για τους απανωτούς σεισμούς στο Πουέρτο Ρίκο

Το Πουέρτο Ρίκο, που αποτελεί υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ. από το 1952 είναι μαζί με τα γύρω του νησιά αυτοκυβέρνητη πολιτεία, εξαρτημένη στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα από τις ΗΠΑ.

Νέος μεγάλος σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ χτύπησε ξανά σήμερα, το μεσημέρι του Σαββάτου, το Πουέρτο Ρίκο με επίκεντρο 25 χιλιομέτρων από το Πόνσε, είχε εστιακό βάθος και ΠΑΛΙ στα 10 χιλιόμετρα.

Από την Τρίτη που σημειώθηκε στη χώρα μια μεγάλη δόνηση, της τάξης των 6,6 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να χάσει του ζωή του ένα άτομο και να τραυματιστούν ακόμη οκτώ, ενώ περί τα 300 σπίτια καταστράφηκαν, καταγράφονται απανωτές δονήσεις, όλες επιφανειακές.

Και ενώ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο νησί για να αντιμετωπίσει τα επακόλουθα, δεν έχει μιλήσει ή tweeted για την καταστροφή που έλαβε χώρα στο έδαφος των ΗΠΑ.

Οι σεισμοί έχουν αφήσει περίπου τα δύο τρίτα των νησιών χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και 32 από τα επόμενα ακροφύσια έχουν μέγεθος 4 και άνω.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ ενέκρινε μια δήλωση έκτακτης ανάγκης στην επικράτεια των ΗΠΑ, επιτρέποντας στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών να βοηθήσει. Μια έκτακτη κατάσταση για την υγεία δηλώθηκε επίσης από την Υγεία και τις Ανθρώπινες Υπηρεσίες.

Το Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, το οποίο έκανε μια δήλωση σχετικά με τους σεισμούς, δήλωσαν ότι ερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ δεν δήλωσε τίποτα δημοσίως ο ίδιος για την καταστροφή, και απάντησαν “μιλάμε για αυτό”.

Η δημόσια σιωπή του Τραμπ συνεχίζεται και ξενίζει, αφού πάντα σχολιάζει δημοσίως τις φυσικές καταστροφές στις ΗΠΑ αλλά και στο εξωτερικό.

Το 2017, περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα σφοδρής καταιγίδας και των επιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος. Το Πουέρτο Ρίκο εξακολουθεί να περιμένει περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακές ενισχύσεις που ορίστηκαν μετά τις καταιγίδες του 2017.

Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι “η συνεχιζόμενη παρακράτηση κεφαλαίων από το Κογκρέσο στο Πουέρτο Ρίκο είναι παράνομη και καλούμε τη διοίκηση να παύσει αυτή την παράνομη δραστηριότητα”.

Όπως είχαμε γράψει τον περασμένο Αύγουστο, όταν η ισχυρή τροπική καταιγίδα Ντόριαν έθεσε το Πουέρτο Ρίκο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο Ντόναλντ Τραμπ έλεγε τα δικά του, ότι οι πολιτικοί του είναι διεφθαρμένοι και ότι ο ίδιος είναι «… το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στο Πουέρτο Ρίκο».

Η πραγματικότητα είναι ότι απολύτως τίποτα καλό δεν έχει ποτέ συμβεί στο Πουέρτο Ρίκο. Οι αμερικάνοι εκμεταλλεύονται τον πλούτο του και την ομορφιά του, δεν πληρώνουν φόρους, το έχουν για στρατιωτική βάση, ο κόσμος πεινάει και οι νέοι το εγκαταλείπουν, ενώ οι παγκόσμιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί το έχουν ξεζουμίσει.

Είναι αξιοπερίεργο πόσα λίγα γνωρίζουν οι Έλληνες για το Πουέρτο Ρίκο, παρότι οι ομοιότητες των δυο κρατών θυμίζουν “δίδυμες” χώρες. Α ναι, και είναι κάτι σαν… “το σύνδρομο της Κίνας” για τη χώρα μας.

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares