Image default
AllNewz αποκλειστικό

Τι να περιμένετε τη νέα δεκαετία 2020 – 2030 και τι θα είναι απαραίτητο να γίνει

Έχοντας ήδη μπει στην 3η δεκαετία του 21ου Αιώνα, καλό είναι να δούμε τι μας επιφυλάσσει, αλλά και ποιες απαιτήσεις θα έχει από μας για να ξεπεράσουμε τις πραγματικά δύσκολες δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσουμε

Η εικόνα δεν είναι καθόλου ευοίωνη, αλλά επιτέλους έχει και τη θετική πλευρά της: Δίνεται η λαμπρή και ίσως μοναδική ευκαιρία σε όλους εμάς να κάνουμε την υπέρβαση. Μια υπέρβαση για την οποία έχουν μιλήσει πολλοί σοφοί και αληθινοί προφήτες εκτός θρησκευτικών, πολιτικών ή ιδεολογικών καλουπιών, παλιά αρχαία κείμενα και άνθρωποι με φώτιση.

Οι κυρίαρχοι του κόσμου -οικονομική και πολιτική ελίτ- θα επιχειρήσουν να φρενάρουν την εξέλιξη, κάτι που έχει αρχίσει και γίνεται συνειδητά και καλά οργανωμένα τις τελευταίες δεκαετίες, και αναμένεται να ενταθεί. Έχει υπάρξει αρκετή αντίσταση στα σχέδιά τους, αλλά θα χρειαστεί αυτή να ενταθεί, πραγματικά κάνοντας την υπέρβαση όλων όσων μας κρατούν πίσω.

Η λέξη κλειδί που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την επόμενη δεκαετία είναι “σύγχυση”. Στο θέμα αξιών, πληροφόρησης, ιδεολογίας, ταύτισης, ήθους και αρχών.

Οι κύριοι τομείς που θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθεί η σύγχυση, αλλά και τα χτυπήματα που θα δεχτούμε, είτε στον Ελλαδικό χώρο, είτε στον παγκόσμιο, είναι τα εξής:

 1. Το κλίμα και η αστάθεια του. To περιβάλλον θα οπλοποιηθεί ακόμα περισσότερο.
 2. Η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και η περαιτέρω φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης που αποτελεί τον κορμό της κάθε κοινωνίας
 3. Η έφοδος των μηχανών στη ζωή μας και η ραγδαία αύξηση της παγκόσμιας ανεργίας
 4. Η περαιτέρω αύξηση των μεταναστευτικών ροών
 5. Η πλήρης αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος, η απαξίωση του, για να περάσουμε επισήμως στις τεχνοκρατικές διακυβερνήσεις
 6. Οι συνεχείς και ολοένα αυξανόμενες κοινωνικές αναταραχές που θα δικαιολογήσουν περισσότερη στρατοκρατία, αστυνομοκρατία, και έλεγχο πολιτών με νέα τεχνολογικά μέσα (facial recognition, drones, robocups κλπ)
 7. Η προπαγάνδα και παραπληροφόρηση μέσω των ΜΜΕ ταυτόχρονα με την λογοκρισία στα social media και το διαδίκτυο
 8. Ο κορπορατισμός σε μια εντελώς νέα μορφή, όπου αντί του Σωματειακού Κράτους, θα κυριαρχεί το Επιχειρησιακό Κράτος. Η θεωρία του σωματειακού κράτους βασίζεται στην οργάνωση οικονομικού συστήματος όπου τα μέλη μιας κοινωνίας – πολίτες συμμετέχουν σε αυτό “υποχρεωτικά” μέσα από σωματειακές ενώσεις. Ο νεο-κορπορατισμός θα βασίζεται στην οργάνωση οικονομικού συστήματος όπου τα μέλη μιας κοινωνίας – πολίτες θα ακολουθούν “υποχρεωτικά” τις αποφάσεις των μεγάλων εταιρειών, όπως θα εκφράζονται αυτές μέσα από τις τεχνοκρατικές κυβερνήσεις.

Λίγο ως πολύ, τα είδαμε όλα αυτά την τελευταία 3ετία, αλλά θα πρέπει να δείτε την εικόνα σε υπέρ-μεγέθυνση. Η Ατζέντα 21 έχει βάλει χρονικό μαξιλαράκι το 2030 για να ολοκληρώσει ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων της, που αφορά σε όλους τους παραπάνω τομείς, με σκοπό την ερημοποίηση της υπαίθρου και την μεγαλύτερη αστικοποίηση σε “έξυπνες” και καλά ελεγχόμενες πόλεις. Οι κανόνες και η έλλειψη ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα επιχειρηθούν στο όνομα της “δημοκρατίας” και της “ασφάλειας” και της “προόδου”, θα ξεπεράσουν κάθε άλλη σκοτεινή περίοδο της Ανθρωπότητας, οποιαδήποτε άλλη έκφραση απολυταρχισμού έχουμε δει ως τώρα. Η ατζέντα της Κλιματικής Αλλαγής, ή “Εκκλησία” αν θέλετε, θα είναι το κεντρικό κομμάτι του παζλ. Ο οικο-φασισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Φως στο τούνελ, το δικό μας φως

Η αγαπητή φράση πολλών πολιτικών “ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε”, είναι εδώ το μόνο σίγουρο. Φυσικά, όχι αλλάζοντας όπως το εννοούν αυτοί, αλλά αλλάζοντας όπως αυτοί δεν το περιμένουν. “Γίνε η Αλλαγή που θες να δεις”, ίσως είναι και η μοναδική λύση.

Οι οποιεσδήποτε κοινωνικές συγκρούσεις εν είδει απεργιών και διαμαρτυριών θα αποβούν μάταιες και καταστροφικές για τα πλήθη. Η μοναδική απεργία που θα μπορούσε να πονέσει, είναι μια καθολική και με καμία συμμετοχή σε διαδηλώσεις – πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων και μένουμε σπίτι. Το έχουμε πει εδώ και μια δεκαετία, αλλά συνδικαλιστικά και κομματικά συμφέροντα, όχι μόνο δεν την προωθούν, αλλά όταν την προτείναμε στις αρχές των μνημονίων δεχτήκαμε από παντού επιθέσεις. Προτείναμε μια Ελλάδα νεκρωμένη, όπου στους δρόμους της να κυκλοφορούν μόνο αδέσποτα. Για να οργανωθεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται συλλογική συνείδηση και είμαστε ακόμα μακριά από αυτό.

Ωστόσο η συλλογική συνείδηση μπορεί να χτιστεί με μικρά βήματα. Όλοι ξέρουμε πάνω κάτω τι πρέπει να κάνουμε, σε πολλά θέματα, απλά δεν το κάνουμε. Η λέξη “θυσία” εξοστρακίζεται από το “γιατί εγώ;”

Για παράδειγμα, πολλοί έχουν καταλάβει ότι η 5G δεν έρχεται ούτε για καλό μας, αλλά είναι και επικίνδυνη για την υγεία μας, την ασφάλεια μας, όλο το οικοσύστημα. Πολύ θα ήθελαν να “μην συμβεί”. Όμως μας συμβαίνουν πράγματα που επιτρέπουμε να μας συμβούν, και η απόδειξη είναι ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις ακόμα κι ακυρώσεις σε διάφορα μέρη -όπως η Καλαμάτα, οι Βρυξέλλες, αρκετές πολιτείες στις ΗΠΑ- λόγω αντιδράσεων κάποιων ομάδων.

Οπότε το συμπέρασμα που αντλείται από αυτό είναι ότι όσοι περισσότεροι αντιδράσουν τόσο το καλύτερο, και όχι περιμένω κάποιος άλλος να λύσει το πρόβλημα. Ο πεσιμισμός που δυστυχώς χαρακτηρίζει πιο πολύ τον Έλληνα “δεν θα αλλάξει κάτι, τίποτα δεν γίνεται”, είναι μια απλή δικαιολογία για απραξία και απάθεια. Στην νέα δεκαετία, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για τέτοια νοοτροπία. Όποιος “κατάλαβε” κάτι, όποιος “αφυπνίστηκε”, όποιος “συνειδητοποίησε”, αλλά δεν έκανε κάτι με οποιονδήποτε τρόπο, θα είναι απλά εξίσου υπεύθυνος.

Το να αγοράζουμε τα προϊόντα τους και μετά να τους κατακρίνουμε γιατί μας καταδυναστεύουν, μοιάζει με εντελώς κακόγουστο αστείο. Το κινητό τηλέφωνο λανσαρίστηκε για να έχουμε επικοινωνία παντού. Το “έξυπνο” κινητό για να πέσουμε σαν ηλίθιοι στην παγίδα του ΑΠΟΛΥΤΟΥ ελέγχου τους, της αποβλάκωσης, αλλά και της καταστροφής της ψυχικής και σωματικής υγείας, όχι μόνο λόγω χρήσης, αλλά και υποδομών της απαραίτητης τεχνολογίας. Θρέφετε το τέρας που σας τρώει. Να μια απαραίτητη θυσία: κατάργηση του κινητού αν δεν το έχετε ανάγκη, ή στην τελική, αλλάξτε το “έξυπνο” με ένα παλιάς τεχνολογίας. Κι όχι μόνο να το κάνετε, αλλά να γίνετε και “influencer” και για άλλους. Προσωπικά, το πέταξα το 2012, κι από τότε αντιστέκομαι σε όλους τους εκβιασμούς να “πρέπει” να έχω κινητό για να κάνω κάποιες εργασίες. Δεν ανταλλάσσω αυτή την ελευθερία και ιδιωτικότητα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Αυτό είναι ένα παράδειγμα.

Αλλά τι νόημα έχει…

 • Να καταγγέλλουμε το φοινικέλαιο σε όλες τις επεξεργασμένες τροφές και μετά να τις καταναλώνουμε;
 • Να καταγγέλλουμε την Amazon για φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή και μετά να αγοράζουμε αγαθά από την πλατφόρμα της;
 • Να φοβόμαστε μην μας χαρακτηρίσουν κάπως αν πούμε την άποψη μας ή μοιράσουμε την εναλλακτική πληροφόρηση στο προφίλ μας, μην τυχόν και χαλάσει η εικόνα του; Ο δάσκαλος/ηγέτης διδάσκει όσα ξέρει και όχι όσα θέλουν οι άλλοι να ακούσουν.
 • Να λέμε, που πήγαν οι καλοί ηγέτες, αλλά να έχουμε μόνο τον καθρέφτη του σπιτιού για ξύρισμα ή μέικ απ;
 • Να λέμε “μπράβο” σε κάποιον που καταβάλει προσπάθεια και κάνει αγώνα, αλλά να μην προσπαθούμε να τον στηρίξουμε με κάθε μέσον ή να τον μιμηθούμε;
 • Να βλέπουμε μόνο ό,τι μας χωρίζει με φανατισμό και όχι ό,τι μας ενώνει;
 • Να δηλώνουμε Χριστιανοί αλλά με τόσο θυμό που δεν δικαιολογεί τη δήλωση;
 • Να αναρωτιόμαστε γιατί ο Θεός επιτρέπει όλα αυτά που εμείς στην τελική επιτρέπουμε;

Η πρόσφατη ιστορία του Ιράν πρέπει να μας γίνει δίδαγμα

Η δολοφονία του ιρανού στρατηγού από τις ΗΠΑ που κανονικά θα έπρεπε να έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις παγκοσμίως, πέρασε στα μαλακά. Το Ιράν είχε κερδίσει πολλούς πόντους μετά από αυτή την αδιανόητη κίνηση, μια χώρα εν ώρα ειρήνης, να σκοτώνει έναν αξιωματούχο μιας άλλης στα καλά του καθουμένου.

Δυστυχώς, κι από τους πολίτες ήταν περιορισμένες οι αντιδράσεις. Ωστόσο οι πόντοι χάθηκαν μετά το “ατύχημα” που έγινε με την κατά λάθος κατάρριψη του αεροπλάνου από το Ιράν. Κι αυτό γιατί το Ιράν αντέδρασε με σημαία τον θυμό και την εκδίκηση, και όχι τη δικαιοσύνη. Ο θυμός είναι πάντα ο χειρότερος σύμβουλος. Η εκδίκηση ο χειρότερος σκοπός. Αντιθέτως, η ψυχραιμία και η αναζήτηση δικαιοσύνης, είναι αυτές που ανοίγουν και τις πύλες οποιασδήποτε βοήθειας εκ των άνω, ανοίγει την πύλη με το συλλογικό συνειδητό, και οι λίγοι κι αδύναμοι, γίνονται πολλοί και ισχυροί.

Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουν να μας έχουν σε σύγχυση όλα τα επόμενα χρόνια. Και γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να μην πέσουμε στην παγίδα τους, ούτε στα μικρά, ούτε στα μεγάλα.

Υπέρβαση, όπου το ΕΓΩ γίνεται ΕΜΕΙΣ, όπου ο θυμός γίνεται στρατηγική, και η εκδίκηση απόδοση δικαιοσύνης.

Πόσα χρόνια τα λέγαμε όλα αυτά; Ε… ήρθε επιτέλους η ώρα τα λόγια να γίνουν πράξη! Σε μια δεκαετία που έτσι κι αλλιώς θα μας αλλάξει, είτε προς το χείρον, είτε προς το βέλτιστον. Θα έλεγα να επιλέξουμε το δεύτερο, και ναι, είναι στο χέρι μας!

Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares