AllNewz

Εδώ Βόλος: Οι μελλοθάνατοι απαξιωμένοι πολίτες σας χαιρετούν!

Το θανατικό που πλέον χαρακτηρίζει την πόλη του Βόλου αλλά και τις γύρω περιοχές συνεχίζεται αυξανόμενο, με καθημερινή αναφορά σε θανάτους ατόμων μικρής σχετικά ηλικίας

“Θλίψη για τον/την …” διαβάζουμε κάθε μέρα στον τοπικό τύπο. Σήμερα ένας 48χρονος, κι ένας 59χρονος ο οποίος μάλιστα παλιά δούλευε στην ΑΓΕΤ, χτες ένας 42χρονος, πριν ένας 57χρονος, μια 35χρονη πριν 3 μέρες κατέρρευσε στην αγορά και… πάει λέγοντας.

Η Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου δίνει μάχη κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, και στον αγώνα τους έχουν την συμπαράσταση αρκετών τοπικών φορέων και προσωπικοτήτων, καθώς και ΜΜΕ.

Στις 11 Φεβρουαρίου, στο «Special Report» με τον Τάσο Τέλλογλου έγινε αφιέρωμα στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βόλο. Δεν το είδα. Δεν το είδα επίτηδες, για να μην συγχυστώ, γνωρίζοντας τι σόι δουλειά κάνουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αλλά και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ειπωθεί όλη η αλήθεια. Και όσοι το είδαν συγχύστηκαν.

Αλλά πιο πολύ συγχύστηκαν αυτοί που περίμεναν να τους καλέσουν να συμμετάσχουν, αλλά… “δεν φιλοξενήθηκαν οι απόψεις του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμη, όπως και του Ματθαίου Δραμητινού με την ιδιότητα του πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου”.

Πως νιώθετε τώρα που σας απαξιώνουν;

  • Υπαρκτό είναι το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης στον Βόλο, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία που παρουσίασε στην εκπομπή του Τάσου Τέλογλου Special Report, ο μηχανολόγος Γιώργος Σαχαρίδης, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος είναι υπεύθυνος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το τοπικό πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τον κ. Σαχαρίδη, τα στοιχεία για το προηγούμενο 11μηνο δείχνουν «υπερβάσεις των ανώτατων ορίων συγκεντρώσεων μικροσωματιδίων μία στις τρεις ημέρες, μεσοσταθμικά όλο το χρόνο».

Και υπαρκτό, και παλιό. Όχι πως η ΑΓΕΤ δεν ευθύνεται κι αυτή, αλλά ευθύνονται κι άλλοι παράγοντες.

Το πρόγραμμα των χημικών αεροψεκασμών που διενεργείται σε όλη την Ελλάδα με την συνενοχή και σιωπή των αξιωματούχων, είτε ως “μυστικό πρόγραμμα Γεωμηχανικής”, είτε ως νατοϊκή υποχρέωση, έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στην υγεία των Βολιωτών όσο πουθενά αλλού.

Πρώτον γιατί η πόλη είναι περικυκλωμένη από βουνά και αυτό δημιουργεί ούτως ή αλλιώς ένα πρόβλημα αέριας ρύπανσης, καθώς τα πάντα εγκλωβίζονται πάνω από τον ιστό της, αλλά γιατί τα τελευταία χρόνια, το “καζάνι” απέκτησε και “καπάκι”.

Οι χημικοί αεροψεκασμοί είναι μέρος του νατοϊκού προγράμματος “Ασπίδα”, που έχει να κάνει με επικοινωνίες, αντιπυραυλική προστασία, και πολλούς άλλους στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά προσφέρεται και για την ασύρματη τεχνολογία των πολιτών. Μόνο που… λειτουργεί ως “ομπρέλα” και στην προκειμένη περίπτωση του Βόλου, ως “καπάκι”.

Δεύτερον γιατί μέσα στη Βολιώτικη “χύτρα”, εγκλωβίζονται τόσο τα σωματίδια, όσο και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, καθώς τα βουνά έχουν γεμίσει με κεραίες κινητής τηλεφωνίας -με αρχηγό τον Πύργο ΟΤΕ στα Χάνια, που λειτουργεί από το 2011 με… “προσωρινή άδεια”! Μετά… τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

Να πόση ώρα χρειάζονται οι αεροψεκασμοί να φτάσουν στην ατμόσφαιρα μας!

Το είχα γράψει το 2013, στην παλιά AllNewz. Έδειξα τα ευρήματα μου τόσο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και στον τότε Δήμαρχο, αλλά και στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Το αποτέλεσμα; Σταμάτησαν να δημοσιοποιούν τις μετρήσεις των αιωρουμένων σωματιδίων. Κι όταν ζήτησα το λόγο, η απάντηση ήταν… μη με στεναχωρείς…

Τι είχα βρει;

Ότι τα νούμερα έδειχναν χαμηλά, σε φυσιολογικά όρια, ακόμα και όταν τα τζάκια (που τότε πάλι γκρίνιαζαν) ήταν αναμμένα, και μόλις άρχισε η πασαρέλα των αεροπλάνων, τα σωματίδια μετά από 5-6 ώρες είχαν φτάσει στην ατμόσφαιρα του Βόλου, ενώ οι μετρήσεις… στον ουρανό!

Βέβαια, εγώ δεν είμαι ούτε μηχανικός, ούτε γιατρός, είμαι… πως με λένε… “συνωμοσιολόγος” οπότε και δεν γίνεται να μου δώσουν σημασία οι γιατροί και οι μηχανικοί.

Αλλά τώρα οι ίδιοι έφαγαν από το ίδιο πιάτο απαξίωσης, συνενοχής και συνωμοσίας, αφού δεν θέλησαν να τους καλέσουν να μιλήσουν στην εκπομπή του Τέλλογλου για την ΑΓΕΤ.

Πως να νιώθουν, άραγε; Στη ζωή ισχύει ό,τι και στο ποδόσφαιρο: Αν χάσεις την ευκαιρία να σκοράρεις με ένα γκολ, τρως κι ένα ακόμα από πάνω. Και η ισχύς βρίσκεται μόνο εν τη ενώσει και όχι στην αλά καρτ ενασχόληση με τα κοινά, τους αγώνες και την αλήθεια.

Προς το παρόν, στην περιοχή του Βόλου παραμένω με την Αλήθεια του Ενός, παρέα με τον μεγαλύτερο Διδάσκαλο όλων των αιώνων, που μου δίνει τεράστια δύναμη και συνεχίζω εδώ και 9 χρόνια.

Λυπάμαι πολύ για την μοναξιά σας…

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares