AllNewz

Γιατί “έκαναν πάρτι τα αιωρούμενα σωματίδια χθες βράδυ στον Βόλο” οέο;

Έκαναν … πάρτι τα αιωρούμενα σωματίδια χθες βράδυ στον Βόλο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ – Κλειστή παραμένει η ΑΓΕΤ, οπότε… επιβεβαιωνόμαστε;

Συγκεκριμένα γράφουν:

  • Σε ποσοστά που άγγιξαν τριπλάσια νούμερα σε σχέση με το ανώτερο επίπεδο, έφθασαν τα μικροσωματίδια PM2,5 και πάνω από διπλάσια του ανώτερου αριθμού, τα PM10, όπως καταγράφηκε αργά χθες βράδυ στον Βόλο, απ΄τον Σταθμό Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  • Τα μικροσωματίδια PM2,5 , χτύπησαν “κόκκινο” χθες και άλλες στιγμές κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι στις 11 το βράδυ έφτασαν τα 95 μgr/m3 με όριο τα 25μgr/m3.
  • Αν σε αυτούς τους ρύπους, που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν πάντα, από τον Σταθμό Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης της Περιφέρειας, προσθέσει κανείς και τα PM10, τότε δημιουργείται ένα ιδιαίτερο μείγμα αέριας ρύπανσης. Τα δεύτερα σωματίδια, τα PM10, σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, έφτασαν συχνά σε μέσο όρο 44 με όριο το 50μgr/m3, αλλά άγγιξαν και τα 109 μgr/m3 στις 10 το βράδυ της Τρίτης.
  • Πρόκειται για στιγμιαίες μετρήσεις που αντικατοπτρίζουν τη κατάσταση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της μέτρησης, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς που έχουν εκφραστεί μέχρι σήμερα, ειδικά τις νύχτες του χειμώνα, η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και λόγω των εστιών θέρμανσης, καθώς κυρίως των τζακιών.
  • Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου παραμένει κλειστό.

Διαβάζουν τι γράφουν; – Μήπως τελικά επιβεβαιωνόμαστε;

Από τη μια μεριά λένε ότι και στη διάρκεια της ημέρας (που ήταν σχετικά ζεστή) τα αιωρούμενα σωματίδια ανέβηκαν, μετά λένε ότι τη νύχτα οφείλεται στα τζάκια. Επανήλθε η θεωρία των… “ιπτάμενων τζακιών”, όταν εμείς γράφαμε ότι μας ψεκάζουν και ανεβαίνουν οι μετρήσεις κι εκείνοι έλεγαν φταίνε τα τζάκια. Μην σου πω και με καλοκαιρία…

Όπως έγραψα και πριν 4 μέρες, από παλιά είχα μελετήσει ότι όταν ψεκάζουν, μετά από 5-6 ώρες οι μετρήσεις σωματιδίων του Πανεπιστημίου εκτοξεύονταν.

Και τι βλέπουμε τη μέρα να γίνεται στο Βόλο, αλλά ΚΑΙ ακούμε μέσα στη νύχτα; Αυτό:

Και μετά τα σύννεφα – ειδικά χτες – είχαν γεμίσει γραμμές περίεργες που φανερώνουν μικροκύματα:

Οπότε πάμε με την reductio ad absurdum, τη γνωστή εις άτοπον απαγωγή:

  1. Η ΑΓΕΤ δεν είναι
  2. Τα τζάκια (αφού ανέβηκαν και τη μέρα) δεν είναι
  3. Σκόνη από την Αφρική δεν είχαμε

Τι είναι τότε; Μάλλον οι γνωστοί άγνωστοι καβαλάρηδες του θανάτου, που σκορπούν ό,τι να’ ναι στους ουρανούς για να βγάλουν καλό μεροκάματο, και δεν τους ενδιαφέρει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει από κάτω.

Και στο Βόλο… πεθαίνουν πλέον πολλοί και νέοι. Κι όσοι είμαστε ακόμα ζωντανοί, απλά υποφέρουμε από πονοκεφάλους και πολλά άλλα.

Έχω κάτι με τους γκέι άντρες; Όχι. Καθόλου.

Έχω πολλά με αυτούς που παριστάνουν τους άντρες και είναι πιο κότες κι από τις κότες… Πολύ επικίνδυνο ζώον ο άντρας-κότα και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά. Και σιχαμένο συνάμα!

Α ναι… και διαβάστε ακόμα στη Γάτα, τις μπούρδες που μας αράδιασε για μια ακόμα φορά το meteo:

Το Fallstreak hole στην Αθήνα που σύμφωνα με το METEO οφείλεται… στα αεροπλάνα!

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares