Image default
AllNewz αποκλειστικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε να υπογράψετε/συντάξετε ένα Petition

Αν ανήκετε στους αιθεροβάμονες που πιστεύουν ότι με ένα Petition υπάρχει κάποια πιθανότητα να εισακουστείτε στην Ε.Ε. ή από κάποια κυβέρνηση και μόλις βλέπετε ένα το υπογράφετε ή φτιάχνετε ακόμα και δικά σας, τουλάχιστον κάντε το σωστά

Όλοι μας έχουμε υπογράψει κατά καιρούς και πάνω από ένα, αλλά ποτέ δεν μάθαμε τη συνέχεια. Τι απέγιναν οι υπογραφές μας και τι αποτέλεσμα είχαν.

Το πρώτο που πρέπει να κοιτάτε είναι όχι ΤΙ σας ζητούν να στηρίξετε με την υπογραφή σας, αλλά ΠΟΙΟΣ σας το ζητάει.

Για να είναι έγκυρο, τα στοιχεία του συντάκτη πρέπει να είναι πλήρη, και όχι μόνο τα αρχικά ή ένα μικρό όνομα και μετά ένα αρχικό. Καλύτερα είναι να έχουν συνταχθεί από μια πομάδα πρωτοβουλίας πολιτών, κίνημα κλπ.

Ο περισσότερος κόσμος συντάσσει ένα petition μέσω της Avaaz.org ή όταν του στείλουν ένα, μόνο και μόνο επειδή είναι στην συγκεκριμένη πλατφόρμα το θεωρεί σοβαρό κι έγκυρο. Λάθος.

Η Avaaz.org που πολλές φορές χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό, δεν είναι καθόλου αγνή και αθώα.

Ποια είναι η Avaaz.org 

Ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 2007, για την στήριξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων των ζώων, αλλά κύρια… για την κλιματική αλλαγή! Η λέξη Avaaz είναι περσική και σημαίνει ‘φωνή’, αλλά χρησιμοποιείται και σε άλλες γλώσσες με παρόμοια έννοια, όπως τα Τουρκικά, Ινδικά κλπ Συνεργάζεται και με άλλες οργανώσεις κι ένας από τους λαμπρούς υποστηρικτές της είναι ο G. Soros.

Μην ενθουσιάζεστε, λοιπόν, μόλις δείτε ένα θέμα της αρεσκείας σας, κοιτάτε πρώτα ποιος φορέας το στηρίζει και ποιος το διοργανώνει. Πολλές φορές, οι υπογραφές χρησιμοποιούνται, στην καλύτερη περίπτωση, απλά σαν poll ή για προπαγάνδα σε κάποιο θέμα, στην χειρότερη και για φακέλωμα, αφού για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας χρειάζονται και έγκυρα προσωπικά στοιχεία.


Διαβάστε σχετικά:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κυκλοφορεί παραπλανητικό petition της Avaaz που ζητάει λογοκρισία!

H AVAAZ του Σόρος ζητά από το Facebook να “καθαρίσει από τα fake news”


Σε ό,τι αφορά την Ε.Ε. 

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών δίνει το δικαίωμα υποβολής μιας πρωτοβουλίας προς συζήτηση στην Ε.Ε. Υπάρχουν όμως κανόνες και διαδικασία και μπόλικος χρόνος αναμονής για έγκριση, οπότε, αν είναι κάτι το σούπερ επείγον, απλά ξεχάστε το.

Μόλις επιβεβαιωθεί η καταχώριση της προτεινόμενης πρωτοβουλίας σας, μπορείτε να αρχίσετε να μαζεύετε υπογραφές/ δηλώσεις υποστήριξης από πολίτες. Έχετε 12 μήνες για να συγκεντρώσετε τον απαιτούμενο αριθμό που είναι 1 εκατομμύριο συνολικά, με ελάχιστο αριθμό από τουλάχιστον 7 κράτη μέλη – βλέπε παρακάτω.

Αφού διαβάστε το σχετικό “Η διαδικασία βήμα προς βήμα, ρίξτε μια ματιά στο“Έντυπα δηλώσεων υποστήριξης”.
Διαβάστε Τι απαιτείται για να υποστηρίξετε μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών” γιατί οι απαιτήσεις ανά κράτος διαφέρουν. (Κατά τα άλλα είμαστε μια οικογένεια).
Αφού ‘ξεσκονίσετε’ τις οδηγίες και νομίζετε ότι μπορείτε να καλύψετε όλα τα απαραίτητα και τις προϋποθέσεις, πρέπει οπωσδήποτε, εφόσον θέλετε να συντάξετε ένα petition, να δείτε την παράγραφο “Ελάχιστος αριθμός υπογραφόντων ανά κράτος μέλος”.
Σύμφωνα με τον κανονισμό Οι διοργανωτές δεν οφείλουν να συγκεντρώσουν δηλώσεις υποστήριξης και από τα 27 κράτη μέλη. Ωστόσο, θα πρέπει να συγκεντρώσουν έναν ελάχιστο αριθμό υπογραφών από τουλάχιστον 7 κράτη μέλη.
Όπως βλέπετε, αν πιστεύετε ότι το πανευρωπαϊκό σας θέμα που θέλετε να μπει προς συζήτηση μπορεί να συγκινήσει την Ε.Ε. είναι καλύτερα να κάνετε συμμάχους σε μικρές χώρες,  παρά τις μεγάλες όπου ο αριθμός που απαιτείται είναι και μεγάλος, αλλά ίσως κι εκεί να βρείτε και λιγότερους συμμάχους λόγω διαφορετικού επιπέδου και τρόπου ζωής από την Ελλάδα.
Πάντως η όλη διαδικασία τραβάει περίπου στα 2 χρόνια, χώρια το τρέξιμο για να μαζευτούν οι υπογραφές. Αλλά, αν είστε κάποια ΜΚΟ που ‘νοιάζεται’ για κάποιο θέμα που θέλουν οι ίδιοι να προωθήσουν και απλώς χρειάζονται το back up “της φωνής λαού – κάτι σαν ‘σώστε τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή και τις πολλές γεννήσεις’ – τα πράγματα θα τρέξουν πιο γρήγορα.
Η Avaaz μόλις απέρριψε petition για την 5G λόγω.. παραπληροφόρησης.
Αν κάνετε google τις λέξεις κλειδιά “create a petition” θα σας βγάλει πρώτη και καλύτερη την AVAAZ, κι από κάτω μια σειρά από πλατφόρμες. Επιλέξτε όποια σας αρέσει από κει και πέρα, και… καλή τύχη!
Shares
⚠ Fair Notice: Τα άρθρα της AllNewz είναι αποτέλεσμα έρευνας, συγγραφής ή μετάφρασης της ιστοσελίδας ​και απαγορεύεται ρητά η πλήρης αναδημοσίευσή τους ή μέρους αυτής, καθώς και η αναπαραγωγή υλικού. Επίσης απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε επισήμανση και χαρακτηρισμός των άρθρων μας από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος οργανώσεις οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε

Στην ίδια κατηγορία

AllNewz σημαίνει όλη η Αλήθεια
Shares