Θα πω αυτό το κλασικό… “Τι δεν καταλαβαίνεις πια;”
Αναφέρουν τα ΜΜΕ:
Δύο μήνες μετά το επίσημο τέλος του ο χειμώνας επέστρεψε μήνα Μάιο στις βορειοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών με χιονοπτώσεις και ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη κι άλλες περιοχές!
https://youtu.be/t6IfYmo7MQY
Μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για μια ασυνήθιστη πολική δίνη, που συμβαίνει μια φορά ανά γενιά μήνα Μάιο! (σ.σ. μια γενιά έχει περάσει από το 1977; Ό,τι πείτε…)
Η κακοκαιρία συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους 140 χλμ./ώρα στο Mount Washington Observatory, ενώ ο υδράργυρος έπεσε στους -30C!

Θερμοκρασίες υπό το μηδέν καταγράφηκαν και σε περιοχές του Νιου Τζέρσι και της Νέας Υόρκης, ενώ οι Αρχές προειδοποιούν για τον σχηματισμό παγετού στην Πενσυλβάνια.
Η εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανήρτησε στο Twitter ένα χάρτη που δείχνει πώς ο «τρελαμένος» καιρός χώρισε στα δύο τη χώρα: στην Καλιφόρνια αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στους 38 βαθμούς Κελσίου και στο Μέιν στους 8C! «Θα έχει περισσότερη ζέστη στην Αλάσκα παρά στην Ατλάντα της Τζόρτζια», σχολίασε ο μετεωρολόγος Μπέρνι Ρένο του Accu Weather.
Η λεγόμενη «πολική δίνη», προκύπτει από την κίνηση των ισχυρών, ανωτέρου επιπέδου, ανέμων που συνήθως βρίσκονται στον βόρειο πόλο σε μια αριστερόστροφη κατεύθυνση δημιουργώντας ένα πολικό σύστημα χαμηλής πίεσης. Αυτοί οι άνεμοι τείνουν να κρατούν τον τσουχτερό κρύο αέρα κλειδωμένο στις αρκτικές περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου. Ωστόσο με την κατάλληλη ευκαιρία, αυτή η δίνη μπορεί να παραμορφωθεί και να βουτήξει πολύ νοτιότερα από ότι συνήθως, επιτρέποντας τον κρύο αέρα να παγώσει και πιο χαμηλές περιοχές. Ωστόσο ένα τέτοιο φαινόμενο επηρεάζει κυρίως τις βορειότερες περιοχές του πλανήτη, όπως τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία.
Έπεσε χιόνι ίδιο με εκείνο του Φεβρουαρίου σε 6 περιοχές:
All 6 of our climate sites (EWR, NYC, BDR, LGA, JFK, ISP) reported a T of snow early this morning. Officially, the month of May has the exact same amount of snow as the month of February for 5 of these sites.
Islip, NY has officially had a snowier May than February. #aMAYzing
— NWS New York NY (@NWSNewYorkNY) May 9, 2020
Κι εμείς στον Ευρωπαϊκό νότο έχουμε εισβολή ζέστης και σκόνης από την Αφρική
Πρέπει να χαιρόμαστε που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες κι αυτό είναι ενάντια στον κορωνοϊό;
Το αντίθετο θα έλεγα, γιατί με την ασφυκτική ζέστη και την υποχρεωτική χρήση μάσκας η κατάσταση θα είναι αφόρητη, ενώ ο ήλιος -που ουσιαστικά αυτός είναι ευεργετικός- θα είναι ανύπαρκτος.
Και δεν έρχεται ένα, αλλά δυο κύματα ζέστης από την Αφρική, με τον Καλλιάνο να λέει ότι ειδικά το δεύτερο, που θα ξεκινήσει μετά την Πέμπτη, θα είναι αφόρητο.
Θα πρέπει πλέον να είναι κάποιος πολύ ηλίθιος για να μην βλέπει τι συμβαίνει. Εγκεφαλοπλυμμένος, σε άρνηση ή πληρωμένο στόμα για να δίνει εξηγήσεις ότι όλα αυτά είναι νορμάλ. Ή… ότι φταίει η Κλιματική Αλλαγή και η Υπερθέρμανση του Πλανήτη. Στο μισό ημισφαίριο θερμαίνεται ο έρμος και στο άλλο μισό ψύχεται;
Το έχουμε πει, και δεν θα βαρεθούμε να το λέμε: “Άνω Κάτω”, το μη δημοφιλές μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν που περίμενε να γίνει viral σε εφαρμογή, από τα τέλη του 20ου και ειδικά στις αρχές του 21ου αιώνα: Ανταλλαγή Κλίματος.
Δορυφόρους θέλετε, τάχα για γρήγορο σήμα και ίντερνετ; Ο Κένεντι έφαγε σφαίρα για να σας προστατεύσει από την οπλοποίηση του Διαστήματος και του καιρού. Μην αφήσετε αυτή τη θυσία να πάει χαμένη, μαζί με την δική σας.
Την επόμενη φορά που θα βγουν τα κλιματικά παπαγαλάκια και θα σας πουν για υψηλές θερμοκρασίες τον Μάιο, πείτε τους, Πότε; όταν χιόνιζε Μάη μήνα στις ΗΠΑ;