AllNewz

Oxfam: Η πείνα λόγω κορονοϊού μπορεί να σκοτώσει περισσότερους και από τον ίδιο τον ιό

Καμπανάκι για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και ειδικότερα την εξαθλίωση στην οποία οδηγεί πολλούς ανθρώπους σήμανε η οργάνωση Oxfam

Η Oxfam προειδοποιεί χαρακτηριστικά ότι μέχρι το τέλος του χρόνου «θα μπορούσαν να πεθαίνουν 12.000 άνθρωποι την ημέρα από πείνα που συνδέεται με την Covid-19, δυνητικά περισσότεροι απ’ όσους πεθάνουν από την ίδια τη νόσο».

Άδειασαν οι δρόμοι της Μελβούρνης

Η Μελβούρνη, η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας, άρχισε σήμερα την εφαρμογή μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για έξι εβδομάδες, μετά την έκρηξη των νέων κρουσμάτων της Covid-19, ενώ οι γειτονικές της πολιτείες, προχώρησαν στην εφαρμογή μέτρων προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η Βικτόρια ανέφερε χθες 134 νέα περιστατικά μόλυνσης, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό-ρεκόρ των κρουσμάτων που είχε καταγραφεί προχθές.

Περίεργη η κατάσταση και στην Ινδία

Εν μέσω αύξησης νέων κρουσμάτων, η κυβέρνηση της πολιτείας της Δυτικής Βεγγάλης άρχισε να εφαρμόζει και πάλι αυστηρό lockdown σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης.

Όλα τα γραφεία σε αυτές τις περιοχές θα κλείσουν, οι μεταφορές έχουν σταματήσει και δεν θα επιτρέπονται δραστηριότητες εμπορίου και  βιομηχανίας.

Ολόκληρη η πολιτεία, που συνορεύει με το Μπαγκλαντές, έχει πληθυσμό 90 εκατομμυρίων. Οι νέοι περιορισμοί, που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα το πρωί, θα ισχύσουν για μια εβδομάδα τουλάχιστον.

Ο κορονοϊός εξαπλώθηκε εξαιρετικά αργά στην Ινδία, αλλά τώρα η χώρα λέγεται ότι έχει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, παρόλο που τα επιβεβαιωμένα περιστατικά αυξάνονται απότομα, καθώς διεξάγονται περισσότερα τεστ, οι θάνατοι δεν αυξάνονται τόσο γρήγορα.

Παρά των αρχικό αριθμό κρουσμάτων στην Ινδία, ο Μόντι επέλεξε να ακολουθήσει την παγκόσμια πολιτική “κλειδώματος” με μεγάλη αυστηρότητα, γεγονός που τελικά εκτόξευσε τα κρούσματα στην Ινδία. Χιλιάδες εργάτες μετανάστες που ζουν μπουζουριασμένοι βρέθηκαν κλεισμένοι στα καταλύματα τους κάτω από όχι και τόσο καλές συνθήκες υγιεινής. Σαν να μην έφτανε αυτό, εκατομμύρια τώρα αντιμετωπίζουν πείνα λόγω lockdown.

Κι ενώ παγκοσμίως όλοι ψάχνουν για ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό, για την επιδημία πείνας που δημιουργείται από τις ολοένα αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες, ουδείς ασχολείται να βρει «ένα αντίδοτο»!

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares