AllNewz

Σχολιασμός για την τραγωδία στο Μάτι

Ένα μεγάλο και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την τραγωδία στο Μάτι και την Πυροσβεστική Υπηρεσία παρουσίασε η Καθημερινή κι έφερε αναστάτωση για μια ακόμα φορά στο κομματικό σκηνικό

Ναι, είναι απεχθή κι εμετικά τα όσα ακούγονται στα βίντεο, αλλά δυστυχώς δεν βαρύνουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την γενικότερη γραμμή της δόμησης του ελληνικού κράτους. Απεχθές ήταν και το timing, να παρουσιάσει το υλικό του το φιλοκυβερνητικό φύλλο τη μέρα της μαύρης επετείου δείχνοντας για μια ακόμα φορά πόσο κυνική μπορεί να γίνει η στρατευμένη κομματικά δημοσιογραφία. Κυριολεκτικά, “πατώντας επί πτωμάτων”, προκειμένου να πετύχει το στόχο της, που είναι οι βολές στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι η δικαιοσύνη και η αλήθεια.

Το ακόμα πιο απεχθές είναι ότι όσο κι αν «τα δυο κόμματα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους», όπως αρέσκονται να γράφουν οι έλληνες δημοσιογράφοι (λες και μιλάνε για ιππότες, ή μήπως… τέκτονες;) η αλήθεια του τι ακριβώς έγινε στο Μάτι ποτέ δεν θα αποκαλυφθεί, και ευθύνες θα αποδοθούν όπως γίνεται πάντα: σε μερικά εξιλαστήρια θύματα. Με την Novartis ζεστή ακόμα, δύσκολο να πιστέψουμε ότι η δικαιοσύνη αγγίζει υψηλά πρόσωπα, όπου αυτά κι αν ανήκουν.

Η τραγωδία στο Μάτι είχε τραβήξει την προσοχή και των ξένων ακτιβιστών, ειδικά εκείνων των ΗΠΑ που «παρακολουθούσαν» καιρό τις αντίστοιχες καταστάσεις στις φωτιές της Καλιφόρνιας και εντόπισαν πολλές ομοιότητες.

Γράψαμε τότε: Τι λένε ξένοι και Έλληνες ακτιβιστές για τις φονικές φωτιές στην Ελλάδα: ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! – και στο μακροσκελές άρθρο εξηγούσαμε τα «παράξενα» με τις αστοχίες των μετεωρολόγων σε ότι αφορούσε τους ανέμους, αλλά και τι λένε οι ξένοι ακτιβιστές για τα ενεργειακά όπλα, αλλά και τα περιβαλλοντικά όπλα μαζικής καταστροφής.

Δυστυχώς, στο τέλος του άρθρου, υπήρχε ένα εξαιρετικό βίντεο ενός Αμερικανού το οποίο πλέον έχει λογοκριθεί τόσο από το facebook όσο κι από το youtube. Στα δυο χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον τι πάει να πει λογοκρισία, κι έχουν κατέβει πολλά βίντεο, φωτογραφικό υλικό κλπ, μέχρι έχουν κλείσει και άπειροι λογαριασμοί χρηστών.

Κι όσο κι αν δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις (και είναι εξαιρετικά δύσκολο) για το πως δημιουργήθηκαν και εξαπλώθηκαν οι φονικές φωτιές, υπάρχουν ωστόσο πολλές ενδείξεις, ότι η Ελλάδα υπήρξε θύμα της γνωστής καμπάλας της Κλιματικής Αλλαγής και του περιβαλλοντικού πολέμου που έχει εξαπολύσει τελευταία σχεδόν σε όλες τις χώρες.

Κάτι Ζερεφοί και κάτι Συνολάκηδες, έσπευσαν ακόμα όσο τα πτώματα ήταν ζεστά, να μας θυμίσουν ότι εμείς ευθυνόμαστε για τις φονικές πυρκαγιές που είναι αποτέλεσμα «της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής».

Εμετικοί όλοι τους, απ’ όπου κι αν τους πιάσεις…

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares