AllNewz

10 χρόνια AllNewz: Αφιέρωμα «Οπλοποίηση Περιβάλλοντος»

Μετά από 10 ολόκληρα χρόνια συνεχούς ενημέρωσης σχετικά με την οπλοποίηση του περιβάλλοντος, ετοιμάσαμε ένα αντιπροσωπευτικό αφιέρωμα με κάποια σημαντικά δημοσιεύματα

Είναι σχετικά δύσκολο να «αποδείξεις» πότε ένα γεωλογικό ή καιρικό φαινόμενο είναι φυσικό ή τεχνητό, και λέω σχετικά, επειδή η λέξη “απόδειξη” από μόνη της είναι παρεξηγημένη και κακώς θεωρημένη.

Παρότι οι επιστήμονες πολλές φορές βγαίνουν με ύφος καρδιναλίου και ανακοινώνουν τα αποτελέσματα μελετών τους τα οποία ζητούν να γίνουν άμεσα αποδεκτά (π.χ. πόσο θα ανέβει ή όχι η παγκόσμια θερμοκρασία του πλανήτη) όλα αυτά γίνονται μόνο βάσει μοντέλων και μόνο, των οποίων τα αποτελέσματα πηγάζουν από τα δεδομένα που δίνονται στο εκάστοτε λογισμικό. Λάθος δεδομένα, λάθος λογισμικό, λάθος και το αποτέλεσμα.

Αν πάτε στην βικιπαιδεία στο λήμμα «Επιστημονική μέθοδος» θα εκπλαγείτε με όσα αναφέρονται:

Η επιστημονική μέθοδος είναι η διαδικασία την οποία εφαρμόζουν οι επιστήμονες στην έρευνα των φαινομένων, ώστε να καταλήξουν σε αξιόπιστη γνώση σχετικά με τους νόμους που τα διέπουν. Για τον ορισμό αυτό λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι επιστητό αποκαλείται αυτό που μπορεί να προσεγγίσει ο άνθρωπος μέσω της γνώσης, ως επιστήμη ορίζεται το σύνολο των συστηματικών και επαληθεύσιμων γνώσεων, καθώς επίσης η διερεύνηση καθορισμένων πεδίων του επιστητού. Η διερεύνηση στο πλαίσιο της επιστήμης γίνεται με συγκεκριμένες και σαφώς καθορισμένες διαδικασίες, οι οποίες συναποτελούν την επιστημονική μέθοδο.

Η επιστημονική μέθοδος περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα και χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη εκτέλεση τους:

  • Παρατηρήσεις πάνω σε ένα φυσικό φαινόμενο ή ομάδα φυσικών φαινομένων.
  • Σχηματισμός μιας γενικής υπόθεσης (μοντέλου) η οποία είναι συνεπής με τις παρατηρήσεις που έγιναν (μπορεί να τις εξηγήσει).
  • Χρησιμοποίηση της υπόθεσης για να γίνουν προβλέψεις για την ύπαρξη άλλων φυσικών φαινομένων ή για τα ποσοτικά αποτελέσματα νέων παρατηρήσεων σε ότι αφορά το ίδιο φαινόμενο.
  • Εξέταση των προβλέψεων που έγιναν με επιπρόσθετες παρατηρήσεις και διεξαγωγή πειραμάτων και αναθεώρηση της υπόθεσης ανάλογα, έτσι ώστε να είναι συνεπής και με τα νέα δεδομένα.

Τα δύο τελευταία βήματα επαναλαμβάνονται συνεχώς, ενισχύοντας συνεχώς την ισχύ της υποθέσεως μέσα στα όρια της ακρίβειας των παρατηρήσεων. Όταν η αλήθεια μιας υπόθεσης έχει εξακριβωθεί διαμέσου παρατηρήσεων, πειραμάτων και κριτικής σκέψης, τότε γίνεται αποδεκτό ότι αποτελεί μια ικανοποιητική αναλυτική-συστημική προσέγγιση της πραγματικότητας και έτσι αποκτά τη θέση επιστημονικής θεωρίας. Οι προβλέψεις της θεωρίας αυτής εξακολουθούν να ελέγχονται και είναι πιθανό μελλοντικές παρατηρήσεις και πειράματα να την καταρρίψουν, οπότε διατυπώνεται μια νέα, βελτιωμένη και γενικότερη υπόθεση, η οποία εξηγεί τόσο τις προηγούμενες, όσο και τις νέες παρατηρήσεις

Σε μερικούς επιστημονικούς τομείς δεν είναι δυνατή η εφαρμογή όλων των προαναφερόμενων βημάτων. Π.χ. δεν είναι δυνατόν να εκτελέσουμε πειράματα προκαλώντας σεισμούς ή εκρήξεις ηφαιστείων, ούτε μπορούμε να επέμβουμε στις τροχιές πλανητών κ.ο.κ. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις επινοούνται άλλες διαδικασίες παρατήρησης, καταγραφής και αξιολόγησης

Ως εκ τούτου, όταν κι εμείς στήνουμε μια “υπόθεση” και παρακολουθούμε τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που κάθε φορά έχει το ίδιο μοτίβο, και δίνει το ίδιο αποτέλεσμα, αυτό επιβεβαιώνει μερικώς ή πλήρως την “αλήθεια της υπόθεσης”. Και επιφυλασσόμαστε για νέα πορίσματα, βάσει νέων παρατηρήσεων κι ερευνών.

Για παράδειγμα, οι σεισμοί που στη δική μας “υπόθεση” θεωρούνται ότι είναι είναι τεχνητοί, ως επί τω πλείστο είναι οι επιφανειακοί, στα +/- 10 χλμ εστιακό βάθος.

Από την άλλη, υπάρχει μια τόσο πλούσια βιβλιογραφία και αρθρογραφία σχετικά με την Οπλοποίηση Περιβάλλοντος, που ενισχύει στο έπακρον τόσο την πρόθεση για έρευνα -αν κάποια φαινόμενα είναι φυσικά ή τεχνητά (σεισμοί, τσουνάμι, πλημμύρες, ξηρασίες, εκρήξεις ηφαιστείων κ.λπ)- όσο και την επιβεβαίωση ότι τέτοιες “υποθέσεις” είναι περισσότερο του δέοντος πιθανές.

Παραθέτουμε μερικά από τα πιο σημαντικά δημοσιεύματα μας – πέρα από εκείνα που αφορούν αμιγώς στην Γεωμηχανική, δηλαδή στους ψεκασμούς του περιβάλλοντος:

Σεισμός κατόπιν παραγγελίας


1977: «Οι σεισμοί μπορεί να αντικαταστήσουν τις πυρηνικές βόμβες»


Δοκίμιο: “Πως να διαλύσετε το Περιβάλλον – Εκτός κι αν έρθει Ειρήνη”


“Οπλίζοντας τη Μητέρα Φύση: Η Γέννηση του Καταστροφικού Περιβαλλοντισμού”


«Πόλεμος των Καιρών»: Αποκαλυπτικό άρθρο των Ν.Υ. Times του 1976


Οπλοποίηση Καιρού


Η ομιλία του Προέδρου Κένεντι στον ΟΗΕ για την τροποποίηση του καιρού κι εκείνη που του κόστισε τη ζωή


“Ελέγξτε  το παγκόσμιο στρώμα νέφωσης. Γιατί όποιος ελέγχει τον καιρό, ελέγχει τον κόσμο όλο!”


Όλα “Άνω – Κάτω” κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου


“Διορθώνοντας τον Ουρανό”: Βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία Τροποποίησης Καιρού και αλλαγής κλίματος


 

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares