AllNewz

Σύνδεση αυτοκτονιών με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Είναι καιρός που θέλω να γράψω αυτό το άρθρο, αλλά σε ένα κοινό που είναι εθισμένο στο κινητό του και την ασύρματη τεχνολογία, δυστυχώς έπρεπε να περιμένω μέχρι να αρχίσει το ίδιο να αναρωτιέται τι συμβαίνει και οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται…

Για το ποιες, πόσες και πόσο σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας στο περιβάλλον και την υγεία μας, η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη, και φυσικά όπως πάντα επικρατεί η άποψη εκείνη που υιοθετείται από την Big Tech που, όπως η Big Pharma, καταφέρνει με το λόμπινγκ της να αποσπάσει τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις που απαιτούνται από τους μεγάλους οργανισμούς και ιδρύματα. Μόνο που η Big Tech τα πάει ακόμα καλύτερα κι από την Big Pharma, αφού στην ουσία εμπλέκονται και οι στρατιωτική βιομηχανία και τα υπουργεία Άμυνας, ειδικά των ΗΠΑ, απ’ όπου έρχονται συνήθως και οι «εγκρίσεις».

Κι ενώ μέσα σε μια δεκαετία η ασύρματη τεχνολογία αναπτύχθηκε παγκοσμίως με ταχύτατους ρυθμούς, αξίζει να σημειωθεί ότι οι σοβαρότερες επίσημες μελέτες έχουν γίνει πριν αυτή αυτή την ανάπτυξη ή στα πρώτα της χρόνια. Περιέργως όσο ο κόσμος αγόραζε κινητά κι έβαζε wifi στο σπίτι του, και μετά αυτό έγινε και δημόσιο, και γέμιζε ο πλανήτης με κεραίες και πύργους κινητής και έξυπνων μετρητών, κι όλο και περισσότεροι δορυφόροι ανέβαιναν εκεί ψηλά, τόσο και λιγοστεύουν οι έρευνες, αλλά και τα αφυπνιστικά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ για τους κινδύνους της ασύρματης τεχνολογίας.

Το βασικότερο επιχείρημα εκείνων που ισχυρίζονται ότι η μη ιονίζουσα ακτινοβολία είναι ασφαλής, είναι ότι «η μη ιοντίζουσα, ή γνωστή και ως ηλεκτρομαγνητική, είναι η ακτινοβολία που μεταφέρει σχετικά μικρή ενέργεια, που δεν προκαλεί ιοντισμό, είναι ικανή όμως να προκαλέσει ηλεκτρικές, χημικές και θερμικές επιδράσεις στον οργανισμό», σύμφωνα με Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ). Και φυσικά την ίδια άποψη ασπάζεται και ο Π.Ο.Υ. καθώς και άλλοι οργανισμοί.

Είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό ψέμα που ειπώθηκε ποτέ!

Κι αυτό γιατί το DNA μας είναι μια φράκταλ κεραία, που σημαίνει ότι όχι μόνο δέχεται, αλλά και αλληλοεπιδρά με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Το δε σώμα μας που συνίσταται στην πλειοψηφία του από υγρό στοιχείο, είναι εξαιρετικά ευαίσθητο σε αυτά. Όπως τα σύννεφα. Όπως οι θάλασσες που φουσκώνουν με τα φεγγάρια. Όπως οι λίμνες και τα ποτάμια.

Φυσικά η ΕΕΑΕ αναφέρεται και στις βλαβερές επιδράσεις στην υγεία που είναι «γνωστές για τις μη ιοντίζουσες ακτινοβολίες», αλλά… μέχρις εκεί. Κατά τα άλλα ζούμε σε ένα περιβάλλον αγγελικά πλασμένο.

διαβάστε ακόμα: Είμαστε όντα συντονισμένα σε συχνότητες – Η απαγορευμένη γνώση

Σήμερα όμως δεν θα ασχοληθούμε γενικότερα με τις επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας στους ανθρώπους όπως κατά καιρούς αναφέρονται -καρκίνος, εγκεφαλικά, καρδιακά, άνοια, σκλήρυνση κατά πλάκας, απώλεια μνήμης/συγκέντρωσης κ.λπ- αλλά με την κατάθλιψη και ειδικά αυτήν στη χειρότερη της μορφή που οδηγεί στην αυτοχειρία.

Μια από τις μεγαλύτερες μελέτες που έγιναν σχετικά με τη σύνδεση των αυτοκτονιών και της Η/Μ ακτινοβολίας είναι αυτή του 2000:

Αυτοκτονίες που συνδέονται με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Η τότε μελέτη των ΗΠΑ δείχνει ότι η έκθεση σε ηλεκτρικά πεδία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης και αυτοκτονίας στους εργαζόμενους στην ηλεκτρική ενέργεια.

Η μελέτη περίπου 140.000 ανδρών εργαζομένων ηλεκτρικής ενέργειας που εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων (EMF) δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού The Western Journal of Medicine.

“Αυτά τα δεδομένα παρέχουν στοιχεία για συσχέτιση μεταξύ επαγγελματικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και αυτοκτονίας που δικαιολογεί περαιτέρω αξιολόγηση”, γράφουν οι συγγραφείς Edwin van Wijngaarden και μια ομάδα επιδημιολόγων από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

Η διαμάχη συνεχίζεται για τη σχέση μεταξύ ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και καρκίνου. Ένα βασικό ζήτημα σε οποιοδήποτε τέτοιο επιχείρημα είναι εάν υπάρχει ένας εύλογος βιολογικός μηχανισμός με τον οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει ασθένεια.

Ο van Winjngaarden και οι συνάδελφοί του δείχνουν στοιχεία ότι τα EMF μπορεί να καταστέλλουν τα επίπεδα μελατονίνης, τα οποία με τη σειρά τους αυξάνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης και ως εκ τούτου αυτοκτονίας

Η μελέτη, η οποία επιδιώκει να διορθώσει ελλείψεις σε προηγούμενες μελέτες που συνδέουν την έκθεση με EMF σε αυτοκτονία, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρική ενέργεια που εκτίθενται σε EMF διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας, με ηλεκτρολόγους και εργαζόμενους σε γραμμές να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους χειριστές ηλεκτροπαραγωγής.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι νεότεροι εργαζόμενοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως και εκείνοι που εκτέθηκαν πρόσφατα. Η έκθεση σε EMF μπορεί να αλλάξει την έκκριση μελατονίνης εντός ημερών ή εβδομάδων, ένα εύρημα που υποστηρίζεται από μελέτες χρηστών ηλεκτρικών κουβερτών, και σιδηροδρομικών και ηλεκτρικών εργαζομένων, γράφουν. “Κατά συνέπεια, τα καταθλιπτικά συμπτώματα και τα συναφή προβλήματα μπορεί να αναπτυχθούν τους μήνες μεταξύ της πρόσφατης έκθεσης και της αυτοκτονίας.”

“Αυτή είναι μια καλά-διεξαγμένη μελέτη”, γράφει η επιδημιολόγος UCLA Corinne Peek-Asa σε συνοδευτικό άρθρο, προσθέτοντας ότι ανοίγει την πόρτα για μελλοντική έρευνα. “Ωστόσο, η ανικανότητα αυτής της μελέτης να ελέγξει τους κύριους γνωστούς προγνωστικούς παράγοντες αυτοκτονίας, όπως η χρήση ναρκωτικών, η ψυχική ασθένεια, και οικογενειακές και κοινωνικές γραμμές, και ιδιαίτερα η αδυναμία μέτρησης της κατάθλιψης και η εμφάνισή της περιορίζουν σοβαρά την ικανότητα καθορισμού του ρόλου της ηλεκτρομαγνητικής έκθεσης στην αιτιώδη πορεία της αυτοκτονίας”.

Η μελέτη έλαβε υπόψη και άλλους πιθανούς παράγοντες κινδύνου για αυτοκτονία, όπως κοινωνικοοικονομική κατάσταση, έκθεση σε διαλύτες, μειωμένη έκθεση στο φως του ήλιου και περιοχές που ζουν στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η έκθεση στο μαγνητικό πεδίο είναι απίθανο να είναι μια απαραίτητη ή επαρκής αιτία κατάθλιψης ή αυτοκτονίας», υποστηρίζει η Peek-Asa, ωστόσο λέει ότι το EMF μπορεί να αλληλοεπιδράσει με άλλους προγνωστικούς παράγοντες αυτοκτονίας και καλεί τους εργαζόμενους που εκτίθενται στο EMF και τους γιατρούς τους να είναι σε εγρήγορση για τα σημάδια της κατάθλιψης

Τι σημαίνει η τελευταία αυτή παράγραφος; Ότι μπορεί από μόνη της η ακτινοβολία να μην οδηγεί κάποιον σε αυτοκτονία (αν και έχουν αυτοκτονήσει άτομα υπερευαίσθητα σε αυτή που δεν αντέχουν άλλο) αλλά τα άτομα λόγω της κατάθλιψης γίνονται ευάλωτα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής, όπως είναι π.χ. οι οικονομικές (βλέπε μνημόνια), η πίεση των lockdown, μια προσωπική απώλεια, η μοναξιά κ.λπ. Εκεί που θα άντεχαν για να ανταπεξέλθουν σε αυτές, τώρα δεν μπορούν.

Πιθανή συναισθηματική και γνωστική διαταραχή συνδέεται με την έκθεση στα EMF

Άλλη μελέτη ανάλογη και σχετική. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ – Συμπέρασμα:

Τα στοιχεία που συνδέουν τις δυσμενείς γνωστικές και συναισθηματικές αποκρίσεις με τις εκθέσεις σε EMFs είναι ασυνεπή. Η ασθένεια που πιθανότατα σχετίζεται με την έκθεση είναι η κατάθλιψη και οι δημοσιευμένες μελέτες δεν έχουν βρει ούτε συνεπή σχέση ούτε η σχέση δόσης-απόκρισης. Ωστόσο, τα ευρήματα του EMF προκάλεσαν αλλαγές σε συγκεντρώσεις νευροδιαβιβαστών και ορμονών που σχετίζονται με την κατάθλιψη προσδίδουν βιολογική λογική στη σχέση μεταξύ της έκθεσης και αυτής και την ψυχική κατάσταση. […] Η ασυνέπεια στα αποτελέσματα και η έλλειψη απλής σχέσης δόσης-απόκρισης υποδηλώνει ότι η πιθανή συσχέτιση μεταξύ EMF και γνωστικών και συναισθηματικών αποκρίσεων είναι πολύπλοκη, πιθανώς περιορίζεται σε συγκεκριμένες συχνότητες και εντάσεις έκθεσης και συγχέεται από έκθεση σε άλλους στρεσογόνους παράγοντες.

Φυσικά όπως ΌΛΕΣ οι μελέτες, καταλήγει ότι χρειάζεται κι άλλη μελέτη.

Μαγνητικά πεδία γραμμών μετάδοσης και κατάθλιψη

Μια ακόμα πιο παλιά μελέτη, αναφέρει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία έχουν προταθεί ότι συμβάλλουν στον κίνδυνο κατάθλιψης προκαλώντας δυσλειτουργία στην επίφυση. (σ.σ. Η επίφυση (ή κωνάριο) είναι ενδοκρινής αδένας του σώματος. Είναι η μόνη περιοχή του σώματος που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία την καθιστούν φωτοευαίσθητο ενδοκρινή αδένα, δίνοντάς της προηγμένες ικανότητες).  Ορισμένες επιδημιολογικές μελέτες έχουν υποστηρίξει αυτήν τη δυνατότητα, αλλά έχουν αναφέρει γενικά συγκεχυμένες μεθόδους εκτίμησης έκθεσης και μη συστηματική αξιολόγηση της κατάθλιψης. Χρησιμοποιώντας δύο διαθέσιμα εθνικά σύνολα δεδομένων, οι συγγραφείς εντόπισαν από τη Φινλανδική Μελέτη Twin Cohort 12.063 άτομα που είχαν απαντήσει στον κατάλογο κατάθλιψης Beck 21 των αυτοαξιολογημένων καταθλιπτικών συμπτωμάτων το 1990. […] Ο κίνδυνος σοβαρής κατάθλιψης αυξήθηκε 4,7 φορές

Αυτοκτονίες που συνδέονται με ιστούς κινητής

Άρθρο της Guardian που επικαλείται πρωτοσέλιδο της  Sunday Express, του 2008 όμως. Κάποιος Δρ Roger Coghill, ο οποίος είναι μέλος σε μια κυβερνητική συμβουλευτική επιτροπή για την ακτινοβολία της κινητής, ανακάλυψε ότι και οι 22 νέοι που αυτοκτόνησαν στο Μπρίτζεντ της Νότιας Ουαλίας, τους τελευταίους 18 μήνες ζούσαν πολύ πιο κοντά από τον μέσο όρο σε έναν ιστό … κατά μέσο όρο 800 μέτρα μακριά από κάθε σπίτι σε όλη τη χώρα. Στο Μπρίτζεντ τα θύματα ζούσαν κατά μέσο όρο μόλις 356 μέτρα μακριά. Δυστυχώς ο εν λόγω αξιωματούχος, δεν μπόρεσε να παρουσιάσει τα δεδομένα του τα οποία επικαλέστηκε ότι «έχασε» μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα. Αλήθεια… πόσο δύσκολο θα ήταν για την Guardian να κάνει μια έρευνα που έμεναν οι 22 νέοι που αυτοκτόνησαν και αν υπάρχει εκεί κοντά ιστός;

Suicide and depression abstracts

Σε αυτό το λινκ, θα βρείτε αρκετές καταγεγραμμένες περιπτώσεις. Ξαναλέω όμως, είναι του 2000.

Βιολογικά αποτελέσματα από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από σταθμούς βάσης πύργου κυψελών και άλλες συστοιχίες κεραιών

Η τοποθέτηση σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας και άλλων κυψελοειδών υποδομών, όπως συστοιχιών κεραιών, ειδικά σε κατοικημένες γειτονιές, αποτελεί επίμαχο θέμα στον κανονισμό για τη χρήση γης. Η τοπική αντίσταση από κοντινούς κατοίκους και γαιοκτήμονες βασίζεται συχνά σε φόβους για δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, παρά τις διαβεβαιώσεις των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών ότι θα ακολουθηθούν τα διεθνή πρότυπα έκθεσης. Τόσο οι ανέκδοτες αναφορές όσο και ορισμένες μελέτες επιδημιολογίας έχουν βρει πονοκεφάλους, δερματικά εξανθήματα, διαταραχές του ύπνου, κατάθλιψη, μειωμένη λίμπιντο, αυξημένα ποσοστά αυτοκτονίας, προβλήματα συγκέντρωσης, ζάλη, αλλαγές στη μνήμη, αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, τρόμος και άλλες νευροφυσιολογικές επιδράσεις σε πληθυσμούς κοντά σε σταθμούς βάσης.
Ο στόχος αυτής της εργασίας είναι να επανεξετάσει τις υπάρχουσες μελέτες ατόμων που ζουν ή εργάζονται κοντά σε κυτταρική υποδομή και άλλες σχετικές μελέτες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε μακροχρόνιες εκθέσεις ραδιοσυχνοτήτων χαμηλού επιπέδου (RFR) Ενώ η συγκεκριμένη επιδημιολογική έρευνα σε αυτόν τον τομέα είναι αραιή και αντιφατική, και τέτοιες εκθέσεις είναι δύσκολο να προσδιοριστούν ποσοτικά, δεδομένου του αυξανόμενου επιπέδου των RFR στο παρελθόν από μυριάδες προσωπικά καταναλωτικά προϊόντα, υπάρχουν κάποιες έρευνες που απαιτούν προσοχή στο χώρο υποδομής. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα επιδημιολογίας που λαμβάνει υπόψη τις συνολικές εκθέσεις RFR περιβάλλοντος. (σ.σ. έχω βαρεθεί να το διαβάζω – ήμουνα νιά και γέρασα…).
Τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν σήμερα μπορεί να είναι κλασική ασθένεια μικροκυμάτων, όπως περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1978. Τα μη ιονιστικά ηλεκτρομαγνητικά πεδία συγκαταλέγονται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές περιβαλλοντικής ρύπανσης. Ορισμένες παρεκβολές μπορούν να γίνουν από έρευνα διαφορετική από την επιδημιολογία σχετικά με τις βιολογικές επιδράσεις από εκθέσεις σε επίπεδα πολύ κάτω από τις τρέχουσες οδηγίες έκθεσης. [πηγή]

Έκθεση σε μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από κινητή τηλεφωνία και συσχέτιση με ψυχιατρικά συμπτώματα

Συνοπτικά για να μην σας κουράζω: Στα τόσα μέτρα από τις αντένες δεν βρέθηκαν συμπτώματα, αλλά στα εκείνα από τις αντένες βρέθηκαν. Μελέτη του 2015. Έλα μου όμως που από τότε άλλαξαν πολλά…

Και η λίστα μακρά…

Το κόλπο με τις “καλές” μελέτες

Όλοι λίγο ως πολύ θα είστε κάτοχοι ενός αυτοκινήτου. Τι κατανάλωση έχει το αμάξι σας; Ποτέ αυτήν που αναφέρει ο κατασκευαστής. Το δικό μου έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ. Γιατί;

Γιατί οι δοκιμές των κατασκευαστικών εταιρειών γίνονται σε συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται στην αληθινή ζωή. Ιδανικές συνθήκες όπως οδόστρωμα, λάστιχα, ευκολία χρήσης τελικής ταχύτητας, καύσιμο κ.λπ.

Το ίδιο τρικάκι κάνουν και οι εταιρείες ασύρματης τεχνολογίας που μάλιστα πολλές γίνονται από στρατιωτικούς. Τι κάνει ένα wifi; Αυτό. Καταγράφεται. Ναι… αλλά κάποιος που ζει σε μια πολυκατοικία, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, πόσες “βεντάλιες” πιάνει με το κινητό του ή το λάπτοπ του; Άπειρες οι οποίες με την παλμική τους κίνηση αλληλοεπιδρούν. Πόση ακτινοβολία εκπέμπει ένα κινητό πλάι στο κομοδίνο σας όταν κοιμάστε; Αυτήν. Ναι αλλά βάλε και τα wifi και τις κεραίες κινητής εδώ κι εκεί, για να μην αναφέρω και τους δορυφόρους του μακάκα Έλον Μασκ μαζί με όλους τους άλλους; Ποιος τα μετράει συνδυαστικά; Ουδείς.

Πόση ακτινοβολία εκπέμπει μια κεραία κοντά ή μέσα σε μια πόλη, ή από το βουνό. Αυτή. Που την μέτρησες καλέ μου; Έπιασες υπόγειο ή ρετιρέ; Μέτρησες και όλα τα άλλα συνδυαστικά και τα στρατιωτικά ραντάρ που εκπέμπουν σε δικές τους ξεχωριστές συχνότητες; Τσου. Γι’ αυτό και όπου βάσεις (Κρήτη, Βόλος κ.λπ) οι αυτοκτονίες είναι αυξημένες.

Οι αυτοκτονίες στους νέους είναι 2η αιτία θανάτου παγκοσμίως στα άτομα ηλικίας 15-29 ετών! Δηλαδή, ένα στα δυο νέα άτομα που πεθαίνουν έχει το ίδιο αφαιρέσει τη ζωή μόνο του! Γι’ αυτό κι όταν βλέπω τη διαφήμιση π.χ. της Vodafone με το κοριτσάκι και το μέλλον της τεχνολογίας κι όλες τις μπούρδες που αραδιάζει, θεωρώ ότι γίνεται κακοποίηση παιδιών. Τους παρασύρουν γλυκά σε ένα μέλλον στο οποίο δεν θα υπάρχουν, εκτός κι αν συμβιβαστούν να είναι το ΙοΒ – να γίνουν άνθρωποι ρομπότ.

SOSτε τα παιδιά και τους εαυτούς σας. Μειώστε την έκθεση σας στην ακτινοβολία της ασύρματης τεχνολογίας. Μην κοιμάστε με το κινητό πλάι, κλείστε το wifi την ώρα του ύπνου τουλάχιστον, μιλήστε και με τους γειτόνους σας να κάνουν το ίδιο. Και πάνω απ’ όλα, διεκδικήστε αυτό που σας ανήκει: Το δικαίωμα στη ζωή!

Shares
© ALLNEWZ - Απαγορεύεται οποιαδήποτε αναπαραγωγή μέρους ή συνόλου του υλικού του ιστολογίου μας σε άλλα ιστολόγια, social media ή αποστολή με μέιλ βάσει του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων

Ακολουθείστε μας!

Επειδή οι κοινοποιήσεις των σελίδων του facebook όσο πάνε και λιγοστεύουν, βάλτε την AllNewz στα αγαπημένα σας για να βλέπετε απευθείας τις νέες δημοσιεύσεις μας

Cece Doucette: Ashland, MA Board of Health EMF/RF

Είπαν και συμφωνούμε…

«Όποιος ελέγχει τα νέφη, ελέγχει τον κόσμο όλο!»

Ακολουθείστε μας

Kατηγορίες

Shares